Dział poświęcony pozostałym substancjom, które nie znalazły miejsca w powyższych kategoriach – dział służyć ma łatwości nawigacji.
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
derb pisze:
Porównując działanie 2 sortów substancji zazwyczaj robi się to w dogodnych warunkach, czyli bez tolerki na względnym wypoczęciu.
Ewentualnie w warunkach zbliżonych do siebie, czyli 2 dniowym ciągu na zbliżonych substancjach etc.
Opowiedz o tych dziesiątkach czynników bo mnie to naprawdę interesuje. Podpowiem tylko, że w przypadku stymulantów nie ma sensu rozmawiać o s&s
2 a właściwie 3 sorty testowałem i między nimi były bardzo długie przerwy... baa nawet na znajomych testowałem i też mówili o zupełnie innym działaniu , więc chyba wszystko już wyjaśnione ;-)
A jak kogoś słabo klepie to albo dostał syf... albo ma większą tolerkę niż ja :blush: nawet po tygodniowym ciągu czuć ogromną empatie po przyjebaniu kota :yay:
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 1 / 0
@derb: Tak mam wykształcenie średnie i 4 z polskiego na koniec jednak pisałem, iż za dużą fazę miałem, przez to te byczki w moim poprzednim poście ;)
p4g4y0zzz(X) pisze:
alkohol - u mnie tylko wkurwienie podbija a nie faze
U mnie wręcz przeciwnie - kilka piw osłabiło uboczne skutki i podbiło fazę.
ShadySharky pisze:
Czy jest krzyżowa tolerka między etylofenidatem a etkatynonem?
Jeżeli wytłumaczy mi ktoś czym jest tolerancja krzyżowa z chęcią odpowiem na to pytanie, gdyż miałem do czynienia z obiema substancjami ;)

Wycinaj zbędną treść cytatów. - surveilled
  • 2814 / 14 / 0
Mefistofeles pisze:
ShadySharky pisze:
Czy jest krzyżowa tolerka między etylofenidatem a etkatynonem? I przy okazji, która wg. was subst. jest silniejsza/lepsza/mocniejsza w działaniu? :huh:
Jeżeli wytłumaczy mi ktoś czym jest tolerancja krzyżowa z chęcią odpowiem na to pytanie, gdyż miałem do czynienia z obiema substancjami ;)
G^! https://secure.wikimedia.org/wikipedia/ ... y%C5%BCowa
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 1 / 0
Dziękuję. W takim razie - u mnie tolerancja krzyżowa po przejściu z etylofenidatu na ethcat nie wystąpiła- nadal wystarczają niewielkie dawki E-kota, aby się dobrze bawić.
  • 2632 / 37 / 0
A jak z porównaniem subst. ? Mają podobne wiązania chemiczne czy coś takiego z tego co zauważyłem.

(Jeśli się mylę, to wybaczcie. Laik z chemii.)
Ostatnio zmieniony 26 października 2011 przez ShadySharky, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2814 / 14 / 0
ShadySharky pisze:
Mają podobne wiązania chemiczne czy coś takiego z tego co zauważyłem.
Wiązania oczywiście, że podobne - konwalencyjne. Związki strukturalnie są odmienne, aczkolwiek są wspólne elementy jak np.grupa fenylowa, oba związki są aminami.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2632 / 37 / 0
Więc jak to się ma do działania obu subst. i ich różnic. Np. Która mocniejsza? W którą lepiej zainwestować?
  • 2428 / 90 / 0
Poczytaj a nie wszystko na gotowe... nikt nie będzie za Ciebie tego robił...
Masz tematy o nich i są dogłębnie opisane wystarczy poświęcić chwile na czytanie...

@down - mając opis dwóch możesz sam sobie to porównać...
Ostatnio zmieniony 26 października 2011 przez Modyfikowany Bigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2632 / 37 / 0
Przeczytałem obydwa tematy wzdłuż i wszerz, wszystkie stronki. Nigdzie nie widziałem bliższego porównania etylo z etkatem. Nikt nie opisał różnic w działaniu i porównanie mocy jednego do drugiego. Dlatego więc pytam. :finger:
  • 223 / 1 / 0
Chodzi Ci zapewne po prostu o konkrety, rozumiem Cię, jak sporo poczytam, to również mi się gmatwa. Otóż po prostu streszczając obydwa tematy, Etylo ma mocne wejście, po czym po 20 minutach do pół godziny już jedynie czyste naspidowanie, skaczesz po stronkach w sieci jak na tym spidzie sprzed 10ciu lat, ale za to zwaluch niefajny, zaś Ethcat powoli się rozkręca i nie ma takiego wypierd*lu, jak etylo, ale też fajnie, za to zwał praktycznie zerowy (jeśli chodzi o przyrównanie zwałka etylowego).
I drugie pytanie co wybrać, otóż najlepiej przetestować obie substancje ;p Obydwie substancje podnoszą tętno, serducho pompuje Ci pikawę i ogólnie nodrenalinowo przez jakiś czas, jeżeli lubisz mocny kop na wejście, zatkany nos (no chyba, że wypijesz etylo rozcieńczony w wodzie, kawie) paredziesiąt minut dobrego wypierd*lu, po czym dosyć mocnawą zwałę to etylo, jeżeli po prostu luźny kop (nie ukrywajmy też z wjazdem na serducho) i przyjemne spidowanie to ethcat.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".