Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Pytanie do kobiet- występowały może u Was częste krwawienia? w ulotce wspomniano że mogą pojawić się nietypowe krawienia i od 3 miesiący jak łykam esci to nie zliczę już tych krwawień (tak, wiem, idę do gina pojutrze ale wcześniej nie mogłam właśnie przez te krwawienia/ niepasujący termin)
  • 60 / 7 / 0
No niestety zakończylem przygode z esci. Sprawdzał się swietnie po dwoch tygodniach w połaczeniu z Coaxile. Być może przez moje ekscesy alkoholowe, przestał działać. Z uboków zostało jeszcze totalne rozleniwienie,.ktore ratuje pregabalina i nieustanne ziewanie.
Kończą mi sie pomysly 🤨
Ale.wracajac do Coaxilu działał w jakiś.magiczny sposob
  • 24 / 1 / 0
Pytanie do kumatych w neuroprzekaznikach.

Czy esci poprzez to że zwieksza stezenie sero co za tym idzie zmniejsza sie ilosc dopaminy, obniża rowniez adrenaline?
Chodzi glownie o to czy dla osoby z przemeczonym ukladem nerwowym terapia escitalopramem bylaby dobra?
Skoro jest mniej dopy i adrenaliny to niby uklad nerwowy nie powinien byc tak pobudzany czyli moglby odpoczac. Lekarka mi kiedys powiedziala ze esci chroni ukllad nerwowy ale nwm czy jej wierzyc. A jak Wy myslicie ?
  • 100 / 8 / 0
Czesc chcialbym sie dowiedziec co mozna zazyc rekreacyjnie podczas kuracji Mozarin 20mg. ecstasy ? koko ? Interesuje mnie tez dzialanie trawy podczas kuracji. Czy nie ma jakichs krzywych jazd? Typu nasilenie lękow czy inne ataki paniki.
  • 307 / 53 / 3
Z tego co kojarzę escitaloprm znacząco osłabi działanie MDMA. Tu masz wątek o tym: extasy-ssri-t12480-10.html.
Ogólnie radziłbym Ci nie ćpać podczas terapii, bo jednak nie bierzesz tego mozarinu bez przyczyny.
  • 1 / / 0
czesc,
od prawie miesiąca biorę escitalopram (mój pierwszy SSRI w życiu). Przez pierwsze 4 dni 5mg, teraz 10mg. Na zaburzenia lękowe
Pierwszy tydzień to była absolutna męczarnia, uboki zarówno fizyczne jak i psychiczne ciężkie do zniesienia. Na szczęście po tygodniu dość gwałtownie ustały. Przez kolejne pare dni miałem jeszcze problem z koncentracją, skupieniem.
Aktualnie po zjedzeniu prawie całego opakowania praktycznie nie czuję działania leku. Ani w sensie pozytywnym, ani negatywnym. Może lekkie działanie przeciwlękowe na granicy placebo.
W związku z tym mam pytanie - myślicie że lek ma jeszcze czas się "wkręcić" czy powinienem próbować z jakimś innym?
  • 66 / 8 / 0
Hej,

od jutra to będzie moje pierwsze SSRI. Wcześniej dostałem Trittico 25 mg na noc, ale po kilku dniach przerwałem kurację z jednego powodu. Rano miałem tarkę zamiast języka. Suchość w jamie ustnej była taka jakbym tydzień był na Saharze, bez łyka wody. Z marszu dban wody.

Pytam się raczej Panów- jak fujara po tym leku?

1 dzień 5mg
Potem 10
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3536 / 577 / 1
Z fajką może być kiepsko co nie znaczy że się nie da.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 4894 / 853 / 0
U mnie nie było problemu na 10mg.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 103 / 31 / 0
20 mg - problemów brak, zarówno ja jak i partnerka zadowoleni :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.