Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 410 / 23 / 0
asteria99 pisze:
Jaki lek dodatkowo mogłabym brać do escitalopramu zeby podniesc motywację? bo chęci na zrobienie czegokolwiek mam znikome..
Zdecydowanie Wellbutrin. Drogi w porownaniu do innych lekow (30 tbl. x 150 mg - prawie 100 zeta, 30 tbl x 300 mg - prawie 150 zeta) ale sprawdzony. Ja juz przy 150 mg czulem konkretna stymulacje, a teraz na 300 mg to juz w ogole. Jakbym nowe bateryjki dostal. Wstajesz bez problemu, duzo energii, chce sie cos robic (wczoraj do polnocy sprzatalem mieszkanie hehe prawie jak amph). Minus jest taki ze sa problemy z zasypianiem. Wiem jak SSRI zamulaja wiec wydaje mi sie ze dodanie Wella bedzie strzalem w przyslowiowa 10.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 3 / 0
Miałem kiedyś przepisany Escitalopram Activis na nerwicę natręctw. Nie brałem go długo bo już mi było lepiej ale powiem tak. Na początku miałem na przemian okresy euforii, wkurzenia na wszystko dookoła i wszystkich. Przygnębienie i apatie. Pocenie się jak świnka. Sen też nie zarewelacyjny. Ogólnie początkowo złe samopoczucie po SSRI może wynikać z ich aktywacji receptorów serotoninowych 5TH2A i 5TH2C. Szczególnie ten długi typ receptorów jest ważnych. Bo początkowy jego agonizm przez SSRI powoduje zatrzymanie uwalniania dopaminy i noradrenaliny w kluczowych ścieżkach. Czyli np. w układzie nagrody. Agonizm tych dwóch typów receptorów powoduje również zwiększenie uwalaniania kortyzolu i ACTH. Wydaje mi się że to ten kortyzol dużo miesza i stąd ta nerwowość po SSRI. Chociaż lekarzem nie jestem a farmakologią się interesuję od jakiegoś czasu.Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Kimmy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
łykałem kilka miesiecy dawke 30mg nic nie pomógł, ale zaznaczam ze w tym samym czasie brałem opiat w postaci metadonu wiec do mojej opini podchodzic z dystansem
  • 79 / 1 / 0
Jakos bardzo mi nie pomogl. To samo co citalopram. I wg mnie to glupota reklamowac go jako cos nowego. Widzialem w gazecie opieka paliatywna czy jakos tak rekalme. "Podwojne dzialanie serotoniny" co zq glupota, ech biznes
  • 32 / / 0
Na mój pierwszy SSRI poszedł escitalopram, aciprex tabs 10mg.
Dość specyficzne odczuwanie, w tym tyg mijają 2 tygodnie od rozpoczęcia terapii, od paru dni czuć zmulenie, ale tak jakby negatywne myślenie powoli się wyłącza.
Uwaga! Użytkownik limitless_new nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / / 0
Swojego czasu miałem przepisany Servenon, na dosyć silne odjazdy. Przez pierwszy miesiąc strasznie zmulał,nic tylko siedziałem w domu non toper, później zacząłem wychodzić. Niestety musiałem przerwać nagle kuracje z powodów finansowych :-) , jakoś kilku miesięczna abstynencja pomogła w lekko powrócić tam gdzie trzeba,niestety nie do końca.
  • 79 / 1 / 0
Cipacz pisze:
Swojego czasu
dobry masz nick cipacz :-D :-D
nie jest arcydrogi, jakos 20zl 10mg na przewlekle, nie?
  • 1743 / 25 / 0
Mozarin 15mg kosztuje kilkanaście złotych :-)
Non omnis moriar.
  • 53 / / 0
Niecała stówka za 2 paki , 15-20mg dziennie

cipacz czyli streetowa nazwa dla benzydaminy :*)
  • 44 / 1 / 0
limitless_new pisze:
Na mój pierwszy SSRI poszedł escitalopram, aciprex tabs 10mg.
Dość specyficzne odczuwanie, w tym tyg mijają 2 tygodnie od rozpoczęcia terapii, od paru dni czuć zmulenie, ale tak jakby negatywne myślenie powoli się wyłącza.
mi escitalopram rozkręcał się całkiem długo. ale pamiętam ze jak już zaczął działać to znajomi wspominają ze non stop powtarzałem w z dupy sytuacjach, idac ulica itp "ale fajnie", "ale super". Ponadto straszne myśli w stylu "tyle do zrobienia+marnujesz sobie zycie" ktore zawsze miałem przed snem zupełnie zniknęły. Niestety cheć ruchania też. No i escitalopram wcale nie wyleczył mnie z fobii społecznej i wychodzenie dalej było problemem więc odstawiłem redukując dawke :-)
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.