Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 121 / 5 / 0
A posiadanie nasion nie jest przypadkiem nie legalne?
  • 234 / 39 / 0
Widzę masz pojęcie o uprawie zapraszam do tematu uprawa ephedry wymieniamy się tam doświadczeniami :)
  • 10 / / 0
znalazłem dzisiaj wręcz identyczna roślinę , wyglada ja ephedra czy jak wysle zdjęcia będzie ktoś w stanie rozpoznać ?
  • 2806 / 607 / 0
Tak, wyslij

Oby to nie byl skrzyp polny
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 10 / / 0
Nzaraz postaram się to wysłać bo jeszcze nie wiem jak swierzy jestem próbuje w załączniku ale plik jest zbyt duży spróbuje jak zmniejszyć jego wagę
  • 10 / / 0
I co myślicie o tym krzaku dodam ze mieszkam w Niemieckiej turyngi przy Czechach i jest tu dużo kryształów
  • 10 / / 0
nie wiem jak wysłać zdjecie może ktoś mi to wytłumaczyć był bym wdzięczny. jak próbuje w załączniku po zmniejszeniu wagi zdjęcia to niby jest dodany ale wyskakuje mi błąd http nie wiem dlaczego to nie funkcjonuje
  • 2806 / 607 / 0
Wrzuć na imgur.com i wyślij link do zdjęcia
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 10 / / 0
https://imgur.com/a/0n9JEFV
https://imgur.com/a/XLLnGYd
2 linki 2 zdjecia jeśli nie macie pewności co to jest to mogę jutro albo po jutrze zrobić jeszcze kilka fotek

Czyli co nikt nic nie wie czy jak?
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2021 przez Miki12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalam
  • 2806 / 607 / 0
To najpewniej przęśl dwukłosowa skoro rośnie w Polsce. Ephedra distachya. Udało mi się ją kiedys wykiełkować.
Ma dobry skład.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.