Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
Twój ulubiony naturalny psychedelik
ayahuasca (i jej analogi)
26
8%
changa
10
3%
Gałka muszkatołowa
12
4%
Grzyby psylocybinowe
121
37%
iboga
3
1%
Kaktusy meskalinowe
20
6%
Konopie i ich przetwory
62
19%
Muchomor czerwony/plamisty
6
2%
Powojowate
18
6%
Psiankowate (bielunie/lulek/belladonna/mandragora)
2
1%
Szałwia wieszcza
35
11%
Inne
10
3%

Liczba głosów: 325

ODPOWIEDZ
  • 3649 / 994 / 2
OdwiertKorzenny, ożywmy tę knajpę :P

Małpy nie są przodkami człowieka, tylko człowiek ma wspólnych przodków z małpami, ale zapewne o to Ci chodziło. Czy uważasz, że gdyby przodkowie małp poszli w kierunku wpieprzania grzybów psychodelicznych, to mielibyśmy jakąś tam wersję planety małp? :D
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 293 / 14 / 0
technicznie rzecz biorąc to taka małpa na grzybach powinna mieć tripa płytszego proporcjonalnie do jej braku w ilorazie inteligencji w stosunku do naszego, albo przynajmniej ograniczone jego zrozumienie :)

czy psychodeliki inicjują rozwój intelektu? nie sądzę, poszerzają horyzonty (w dużym uproszczeniu :)) ale moc obliczeniowa takiego kosmonauty raczej nie rośnie? chyba że ktoś u siebie zaobserwował lepsze zdolności logiczne po psychodelikach to chętnie poczytam
  • 3649 / 994 / 2
Ja się zgłaszam do tego, że moje umiejętności logicznego myślenia zwiększają się podczas brania psychodelików. Ale nie czuję się małpą, by wnioskować, że małpa także by miała level up w myśleniu, także z Tobą się zgadzam. Z kolei ewolucja świadomości wcale nie zatrzymała się u naczelnych. Psychodeliki poszerzają świadomość, więc czy w konsekwencji małpy objedzone grzybami mogłyby stworzyć kulturę? Do stricte logicznego myślenia w tym wypadku jeszcze nie doszły, ale podwaliny kultury?

Odwróćmy jednak gatunek, bo z małpami byłoby zbyt łatwo. A co z kotami? ;P
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 293 / 14 / 0
małpa nie ma tak rozwiniętego myślenia abstrakcyjnego jak my przez co nasze "wizje" są raczej dla niej niewykonalne
najprościej ujmując, rozumiem to według takiej analogii (nawiązując do twojego avka :D): saiyan po odpaleniu kaio-kena x5 ma mniejszy wzrost mocy niż ssj3 po odpaleniu x5 :D

a że koty mają predyspozycje do ćpania to już chyba starożytna wiedza %-D
https://www.youtube.com/watch?v=OTJI3GKaIas

zaproponowanie kotu jakiegoś blottera to ciekawy pomysł, oczywiście o ile sam będzie chciał, żeby nie było że się ktoś tu znęca %-D

btw koty mają tak inne od naszego myślenie, że jestem ciekaw co by powstało gdyby to one wyewoluowały na inteligentną rasę.
  • 2193 / 365 / 0
Ostatnio mocno ujarałem kota, i przy okazji siebie.
kotek dostał mega zmuły, miał lekkie problemy z koordynacją ruchową i meeeega gastro.
Potem wyrzuty sumienia, że ją ujarałem ;c;c

Ale temat pradawnych psychodelików, to naprawdę inspirująca rzecz.
Niezwykłe opisy, malowidła, rzeźby, posągi, modlitwy.

Soma.. muchomory.. ayahuasca.. grzyby,

różne religie..

Polecam wykład Waldemara Borowskiego ''Święty Grzybóg''
oraz artykuły i blog Jakuba Babickiego ''Botaniczna Galaktyka''
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 3649 / 994 / 2
i Grzyboga i część Botanicznej Galaktyki mam za sobą. A co by było, jeśli uwalić kota LSD? Jakieś testy już były przeprowadzane w latach 50-60'?
  • 2429 / 579 / 155
Z tych wymienionych, których próbowałam (zamierzam jeszcze changę / ayahuascę, więc bardzo prawdopodobne, że coś się zmieni):

1. Grzyby (łysiczki),
2. mj,
3. belladonna,
4. Szałwia,
5. gałka.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 10 / 0
jest coś godnego polecenia w legalu na ten moment?
p.s.
tęsknie za 2C-D....i 2C-E....❤❤
  • 1174 / 222 / 23
Czesc. Jakie konkretne rosliny psychodeliczne (lub nawet nie takie) mozna zasadzic w polskich warunkach i w miare latwo i szybko zobaczyc efekty? Chodzi mi o takie w miare mocne i zeby nie czekac pol dekady jak na kaktusy oraz zeby nie trzeba bylo wielkiego osprzetu posiadac.
Z gory dziekuje
  • 3145 / 879 / 5
Żadne.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.