Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
można ją otrzymać przez ekstrakcje z uzyciem wody destylowanej? czy tylko aceton wchodzi w gre?
  • 3 / 1 / 0
I jak, udało się komuś łatwo zsyntezować efkę za pomocą rzeczy łatwo dostępnych?
  • 4 / / 0
28 grudnia 2005paker pisze:
ja slyszalem cos o otrzymywaniu czystej efedryny z tussipectów a wiec rozkruszamy cale tabletki wszysto rozkruszamy w drobny pył dodajemy nadmanganian potasu wszystko to mieszamy w ocecie ( chodzi o ocet - nie wem jak to sie pisze) noi pozniej mieszamy to i albo pijemy (troche gowna jednak wypijemy chyba jeszcze) albo kladziemy np na grzejnik i suszymy i mamy ok 0,5 grama czystej efedrynki. Jesli znacie jeszcze jakies inne metody otrzymywania efedryny z byle czego albo ew. czegos pobudzającego to piszczie
Przecież to jest synteza metylokatynonu (metkata). Ja bym radził uważać z manganem ,ponieważ ta synteza jest nie dokładna i zostaje dużo nieprzereagowanego manganu co prowadzi do zatrucia manganowego.
Apropo efedryny to znalazłem niedawno posta o tym jak osoba po prostu rozpuściła kilka tabletek w szklance z ciepła woda. Co prawda jest to Clartine Active na receptę ,który ma siarczan pseudoefedryny ale biorąc Sudafed w takiej samej ilości raczej uzyskacie to samo. Mam nadzieje ze pomogłem (:

Tutaj macie link do posta https://neurogroove.info/trip/pseudoefe ... ez-recepty
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.