Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
Chciałem sobie "ugotowac" troche efedryny wedlug przepisu (z nadmanganianem i octem), no i niby wszystko dobrze tylko ze ta brązowa papka z 20 tabsow wogole nie kopie...:(
Macie moze jakis przepis, aby wyciagnac efke z tussi?
Moze zobojetnianie chlorowodorku efedryny do czystej efki z NaCL za pomoca NaOH?
Macie moze jakies pomysly?
Bede wdzieczny, pozdro!
W domu jak zwykle syf a w budzie same zaległości
Wszyscy mi robią gnój, wszyscy mnie kurwa nienawidzą
wszyscy przeciwko mnie, a ja się całym światem brzydzę !!!
polecam pogniesc pol paczki sudafedu, dodac centa octu, troszke nadmanganianu potasu, mieszasz.... dodajesz 15 centow wody, filtrujesz i jebiesz w zyle ]
A Twój organizm dostaje kopa z masy toksyn i umierasz.
Wprowadziłem kilka zmian. Zaraz przed filtracją dodałem duzo wody, zeby roztwor nie byl taki gesty i ladnie sie filtrowal. Nastepnie otrzymany klarowny plyn (duzo tego bylo ze wzgledu na wode), wlalem do malego garnuszka i podgrzewalem na kuchence. Po wygotowaniu wody, na dnie została mi papka o konsystencji smoły. Po dalszym podgrzwaniu intensywnie sie pieniła. Zebrać i konsumować :p
Pozdro ;)
A moze ktoś wie jak oddzielic HCl od efedryny zeby zostala sama, czysta efka???
markutek87 pisze: Wlasnie znalazlem na hyperze ze ten czatny shit ktory powstaje op doparowniu wody jest wrazliwy na temperature. Czyli ze chyba nie wolno dopuscic do tego zeby zaczal "wrzec" czyli zeby nie pienil sie przy zbyt durzej temperaturze... Ale nie wiem na ile to prawda...
Nie ma sensu żebyś robił z efedryny*HCl efedrynę freebase czyli tzw. efedrynę w stanie wolnym. Związki w stanie wolnym są nietrwałe i słabo wchłaniają się z przewodu pokarmowego. Dlatego w lekach używa się prawie zawsze soli różnych alkaloidów np. fosforan kodeiny, bromowodorek dekstrometorfanu czy chlorowodorek efedryny.
markutek87 pisze: Wlasnie znalazlem na hyperze ze ten czatny shit ktory powstaje op doparowniu wody jest wrazliwy na temperature. Czyli ze chyba nie wolno dopuscic do tego zeby zaczal "wrzec" czyli zeby nie pienil sie przy zbyt durzej temperaturze... Ale nie wiem na ile to prawda...
nigdy tego nei robilem to tylko moje przypuszczenia oparte na wiedzy teoretycznej, robisz to na wlasne ryzyko ;P
Potrzebna będzie strzykawka 20ml, filtr od papierosa, pseudoefedryny 720mg(acatar anti-tabs/8zł), ocet, 1g KMnO4, sól i lód, woda(najlepiej destylowana).
Rozcieramy tabletki na pył, wsypujemy do szklanki. Dolewamy do proszku 20ml wody o temperaturze 25*C i 10 min mieszamy. Wrzucamy do roztworu filtr z fajki i przykładając do niego koniec strzykawki-sączymy zaciągając tłok. Powinien wyjść bezbarwny, ewentualnie troszkę mętny i cholernie gorzki.Białe gluty możemy wywalić.
Następnie rozpuszczamy w 20ml gorącej wody KMnO4. Czekamy aż ostygnie i w między czasie w misce umieszczamy pokruszony lód i posypujemy solą. Robimy chłodzenie :)
Przelewamy nasz roztwór pseudoefedryny w wodzie do szklanki. Szklankę umieszczamy w misce z lodem, solą i wodą.Wlewamy do tego nasz roztwór KMnO4 oraz 5ml octu, dokładnie mieszamy. Możemy teraz to zostawić aż wszystko zrobi się czarne i w roztworze pojawią się grudki MnO2. Po 1-2h powinno nam ładnie utlenić pseudoefke do metylokatynonu...Wszystko sączymy przy pomocy filtra z papierosa i strzykawki, wlewamy powstały żółciutki roztwór metkatynonu do szklanki a czarne gluty możemy wywalić. Dodajemy cukier, jakiś sok można czy coś...i pijemy. Smacznego
Nie traktujcie nadmanganianem pyłu tabletkowego, należy przeprowadzić wstępną ekstrakcję ciepłą wodą (dostateczna wydajność) gdyż utleniana w pierwszej kolejności będzie masa tabletkowa.I co? węgiel...
Chłodzenie jest konieczne jeśli chcecie uzyskać dużą wydajność reakcji(kosztem czasu) oraz aby zmniejszyć ilość powstających produktów ubocznych.
Teflon, metylokatynon jest lotny i wrażliwy na temperaturę - odparowanie wody odpada. :) A MnO2 i tak nie jest rozpuszczalny w wodzie-wymrażanie zbędne.
Nie...to nie tak...
Potrzebna będzie strzykawka 20ml, filtr od papierosa, pseudoefedryny 720mg(acatar anti-tabs/8zł), ocet, 1g KMnO4, sól i lód, woda(najlepiej destylowana).
Rozcieramy tabletki na pył, wsypujemy do szklanki. Dolewamy do proszku 20ml wody o temperaturze 25*C i 10 min mieszamy. Wrzucamy do roztworu filtr z fajki i przykładając do niego koniec strzykawki-sączymy zaciągając tłok. Powinien wyjść bezbarwny, ewentualnie troszkę mętny i cholernie gorzki.Białe gluty możemy wywalić.
Następnie rozpuszczamy w 20ml gorącej wody KMnO4. Czekamy aż ostygnie i w między czasie w misce umieszczamy pokruszony lód i posypujemy solą. Robimy chłodzenie ]
Ciekawy przepis CTX. Mógłbyś zdradzić skąd go zaczerpnąłeś? To już chyba trzeci przepis syntezy z tabletek typu Sudafed. Wydaje mi się, że za dużo nadmanganianu tam napisałeś... 1g? Jak ja liczyłem to do utlenienia 720mg (pseudo)efedryny wystarczy niecałe 0.25g nadmanganianu.
Ten przepis jest sprawdzony?
AAAA, i bym zapomniał....może się zdażyć, że roztwór pomimo braku zachodzącej reakcji będzie nadal fioletowy-nic strasznego, wystarczy dodać pół łyzeczki cukru pudru ( ale należy robić to pod dobrym chłodzeniem! ponieważ wydziela się ciepło a tak silny utleniacz jakim jest KMnO4 przy zbyt dużej teperaturze rozwali nam grupę aminową :/ ) Jak tylko zniknie fiolet to odrazu sączymy.
Przepis jest mojego autorstwa ;] Troche na chama to wszystko robione ale co tam ;)
Jak znajdę więcej czasu to Wam opracuję i wytestuję otrzymywanie kryształów czystego winianu/cytrynianu metylokatynonu .
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/40c1c98a-a6c0-4efd-a0ba-e50aa04fa508/ketamine.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250512%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250512T045402Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=f18fbe3270c11ff5fa4e3f8e6c488d6956433a339d6ab3fe089250970faff738)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/diler_warszawa_15.jpg)
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy
Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jelitko.jpg)
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego
Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/masowiec.jpg)
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie
Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.