ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
Oto moja Sativka posadzona w 35L donicach w ok.. 20 maja , roslinka ma ponad 1metr , podlewam florovitem 0,5l na 5l wody , rosnie swietnie , te fotki sa sprzed kilku tygodni moze uda mi sie dzisiaj dorwac nowe.

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: diploidalny »
Odpowiedz mi na jedno pytanie: naprawde rozcieńczasz ten florovit w takiej ilości?! tj. 0,5 florovitu na 5l wody. Po takim nawozeniu, roslina jeszcze zyje? Ja daje 2 lyzeczki do herbaty na kilka litrow... A tak w ogóle to na kwitnienie proponuje zakupić nawóz bez azotu np. Planton K.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bushmanek »
Ja pier... przeciez ta woda w tym baniaku jest az czarna od tego nawozu. Czytales ty wogole na butelce jak powinno sie go rozcienczac? Szczerze to nie chcialbym pozniej tego palic - sama chemia! :( Ale moze to nie jest nawoz chem.? Bo z tego co tam sie dopatrzylem to na etykiecie sa narysowane jakies warzywa wiec skoro jest on dobry do nich a wiadomo przeciez, ze warzywa sie je ;D to moze nie jest to az tak szkodliwe? W kazdym razie i tak chyba przesadzasz z nawozem, bo co za duzo to nie zdrowo. Z reszta zobacz, troche lisci Ci juz obeschlo a na niektorych robia sie zolte plamki (widac to na ost. focie). Byc moze roslina juz nie potrzebowala tych lisci ale moze byc tez to oznaka, ze cos jest nie tak. Byc moze to przez nadmiar nawozu albo za duzo wody ma roslinka. A tak wogole to 1 fota najladniejsza. ;) Jak bedziesz robil nastepne foty szytow to sproboj zlapac na nich ostrosc, moze zdjecie makro? ;)
Diploidalny ile kosztuje ten Planton K i czy zawiera on tylko sam potas?
Pozdro! :)
  • 35 / / 0
Tak tak wiem ze dawka jest zabojcza ale nawoze w takim stezeniu dluzszy czas i roslinka tylko ładniejsza :]
A co do ostaniego zdjecia , te listki uschniete i kropki sa jeszcze od okresu w ktorym nie nawozilem florovitem , tylko bihumusem :] sa one od slonca bo kiedys roslnke spryskalem woda , sloneczko przypieklo i sie zrobilo jak zrobilo xD
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2006 przez Zielonogłowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
ja tez na wiaderko wody leje polowe biohumusa:P:P i rosliny sa kozackie:D
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
a czy takie ilosci nawozow nie odbijaja sie w jakis sposob na smaku palenia?

uadne planty :)
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
raz na dluzszy czas mozna dac wieksza dawke, ale nie czesciej. zreszta florovit i biohumus sa naturalnymi nawozami wiec nie od razu roslina je w calosci wchlania
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Gumis »
kruczy pisze:
raz na dluzszy czas mozna dac wieksza dawke, ale nie czesciej. zreszta florovit i biohumus sa naturalnymi nawozami wiec nie od razu roslina je w calosci wchlania
Zgadza sie ,ale... po czasie gdy przefermentują już w glebie zaczynają działać naprawdę mocno ,zwłaszcza przy takim stezeniu.
Zielonogłowy podlewał Florovitem i zobaczył ze nic się nie dzieje , to podlewał jeszcze więcej...a nawóz zaczął działać np. za dwa trzy tygodnie.

Według mnie FLOROVIT jest do dupy - przeczytajcie sobie jakie ma ph. bodajże coś ok. 3,5-4ph. a to jest o wiele za niskie !!!

Właśnie od tego mu zaczyna cała żółknąć ,a liście odpadać...

Mi to ogólnie bardzo się nie podoba... :-(
Uwaga! Użytkownik Gumis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Panowie te listki uschniete byly przed podlewaniem a odpadniete bo strasznie wieje , tak naprawde podlalem tylko raz tym nawozem 5l. podlewalem 2-3 tygodnie a ze byly susze to podlewalem codzienie wieczorkiem potrochu teraz juz widze ze juz wystarczy nawozena po cieno zielonych lisciach :D ale topy zwiekszyly objetos o ponad 2 razy !!!! dzisiaj zrobie fotki to zobaczycie :D
  • 63 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: darekpt »
ładne :P
Ostatnio zmieniony 10 września 2006 przez darekpt, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.