Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 308 / 157 / 0
Thermoc ja wiem.. Każdy lojalny dopóki nie chodzi o własną dupę.
Widzisz ty dałbyś sobie ręce uciąć, ja od paru lat nikomu nie ufam w ogóle.
#BLACKLIVESMATTERS #CZARNA SIŁA #CZARNA DUMA #LGBT
  • 1 / / 0
Mordeczko! Powiem ci szczerze, że masz dość ciężki problem. Co do twardych narkotyków, kobiety bardziej uzależniają się od mężczyzn. Mówisz, że ćpa kilka razy w miesiącu, ale nie napisałeś mniej więcej w jakich ilościach. Podejrzewam, że kończy się to zazwyczaj na ciągu i twoja dziewczyna ma dość duży problem, skoro trwa to już aż 8 lat. Powiem Ci tak. Ja również jestem dziewczyną, również ćpałam mefedron, amfetamine. Do tego doszły jeszcze pixy no i regularne palenie zioła. Trwa to już 2 lata a ja dalej nie dałam się ponieść uzależnieniu. Narkotyki są dla ludzi, ale z głową. Nie można zapominać o tym, iż to jest tylko dodatek do życia a nie życie. Oczywiście raz na miesiąc, lub dwa jeśli sobie przypierdolisz to ciężko będzie ci popaść w uzależnienie. Ja furam rzadko, ale jak już to konkretnie przy dobrej ekipie, bo samemu się nie ćpa. Twoja dziewczyna jeśli dalej ma zamiar ćpać to niech nie robi tego więcej niż max. 2 razy w miesiącu i jeżeli ma zamiar walić jakąś nocke to niezbędne są tutaj witaminy a najbardziej magnez. No i oczywiście jakiś posiłek, choćby jeden w ciągu dnia da naprawdę bardzo dużo. No i nie polecam nic nie spać i lecieć parę nocek z rzędu bo logiczne, że feta najbardziej kopie na samym początku, później lekko cie odmula ewentualnie. Dlatego lepiej zajebac sobie nocke, później przerwa na regenerację czyli witaminki + ciepły obiadek + spanie min. 3 godziny dla lepszego samopoczucia a efekty po pierwszym szczurku będą podobne jak na początku :D

A i co do związku z osobą która bierze narkotyki, trzeba mieć naprawdę anielską cierpliwość i zrozumienie. Na własnym przykładzie powiem ci ze związek × narkotyki nie najlepiej ze sobą współgrają. Mój były chłopak, naćpal się amfetaminy nie spiac i nie jedząc nic przez 3 dni, po 1.5 rocznym wręcz idealnym związku bez kłótni stwierdził że do siebie nie pasujemy i mnie zostawił. Fetka za bardzo zryła mu dekiel.

Jeśli na prawdę ja kochasz, to nie każ jej od razu z tym skończyć, bo spierdolisz to po całości, będzie miała dość zakazów i wybierze dragi. Spróboj z nią porozmawiać i poproś ją aby póki co to trochę ograniczyła i zastosowała się do moich wskazówek a naprawdę możecie zostać szczęśliwą parą, nawet wtedy gdy w grę wchodzą narkotyki ^^
Grunt w tym by nie przesadzać!

Zrobisz jak uważasz, ale życzę Ci powodzenia i mam nadzieje ze jakoś pomogłam :) z farcikiem!
  • 29 / / 0
Jeżeli chodzi o związki, to tylko w 100% prawdzie, najepiej jak sama coś zarzuca, jeśli nie- pełna tolerancja względem partnera. Mało którą abstynentkę na taką tolerancję byłoby stać...
Uwaga! Użytkownik WakaBaka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 3 / 0
Mam problem dokładnie z tej drugiej strony. Poznałam ostatnio chłopaka, bardzo mi się podoba i wiem, że ja jemu również. Na razie. On raczej standardowo - okazyjnie alkohol, sporadycznie zioło. Ja jestem wjebana w opio (od kilku lat morfina dożylnie). Jeszcze nie powiedziałam mu o tym, bo się wstydzę i boję odrzucenia. Chcę się leczyć, mam już skierowanie na detoks, potem pewnie jakiś ośrodek. Wiem, że muszę z nim porozmawiać, ale ciągle nie mogę się na to zdobyć, to dla mnie bardzo trudne. Z kolei ukrywając to przed nim czuję, że jestem bardzo nie fair.
Jest jakaś szansa, że normalny chłopak będzie chciał być z narkomanką? Biorąc pod uwagę, że naprawdę chciałabym z tego wyjść, ale nie wiem, jak to będzie, czy mi się w ogóle uda.
Druga sprawa, że nie chciałabym mu zryć psychiki moimi problemami, nie wiem czy to w porządku w ogóle się w to angażować.
Nie znamy się długo, ale jednak zależy mi na nim.
  • 580 / 74 / 0

Shizuukoo pisze:
Powiem Ci tak. Ja również jestem dziewczyną, również ćpałam mefedron (...). Trwa to już 2 lata (...)
>trwa to dwa lata
>mefedron
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.