Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 236 / 2 / 0
[ external image ]
17-metylo-9α,13α,14α-morfinan-3-ol
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dekstrorfan

Witam!
Zaciekawiła mnie substancja o nazwie DXO, zwłaszcza że do jej stworzenia jest potrzebny łatwo dostępny DXM. Zatem przeczytałem że jest to enancjomer silnego opioidu – leworfanolu.
Więc właśnie kieruje do Was pytanie czy już ktoś brał czy próbował to wykonać w domu.
;) Poza tym czy jest to odpowiednia metoda i pewna? Link: konwersja-dxm-dxo-t23444.html

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 27 marca 2016 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2814 / 14 / 0
Re: DXO
Nieprzeczytany post autor: PcP »
kegxst pisze:
Poza tym czy jest to odpowiednia metoda i pewna? Link: http://talk.hyperreal.info/konwersja-dx ... 23444.html
Nie potrafisz ocenić wiarygodności? Spójrz kto publikował, w jakim celu i dyskusja...Poza tym taka dyskusja powinna być umieszczona w źródłowym dziale, a w tym temacie z racji działu w jakim został temat umieszczony tylko aspekty biologicznej aktywności i krótkie informacje prawne.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 2 / 0
Re: DXO
Nieprzeczytany post autor: kegxst »
Wiem wszytsko. Oprócz tego czy ktoś próbował tej substancji i na temat jak można przeprowadzić pewną synteze ;)
Prosze o odpowiedź ;)
  • 42 / 6 / 1
Z góry bardzo przepraszam, że odkopałem temat, ale jestem aż zdziwiony brakiem zainteresowania tą substancją. W artykule o dekstrorfanie na angielskiej Wikipedii jest napisane coś takiego:
The pharmacology of dextrorphan is similar to that of dextromethorphan (DXM). However, dextrorphan is much more potent as an NMDA receptor antagonist as well much less active as a serotonin reuptake inhibitor, but retains DXM's activity as a norepinephrine reuptake inhibitor.
:tabletki: "Ritalin is easy,
Ritalin is good" - Dave Grohl
  • 3251 / 358 / 2
No odkopałeś, spoko odkopuj...

Jesteś zdziwiony... i co w związku z tym? Czego oczekujesz?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 42 / 6 / 1
Przepraszam.
Jak wspomniałem DXO jest silniejszy. Do tego łatwo można go otrzymać z DXM. Niczego nie oczekuje.
  • 3251 / 358 / 2
No nie wiem czy tak łatwo. Analogicznie możnaby myśleć że łatwo przekształcić kodeinę do morfiny, a jakoś nie jest to popularny sport.

Można indukować (zwiększać wydzielanie) enzymu cyp2d6 co powinno zwiększyć ilość DXM przekształcanego do dxo. Jest jakiś lek, którym bawią się userzy kodeiny, żeby więcej morfiny w ciele mieć, ale nie jest zbyt łatwo dostępny.

Ludzi którzy mają wyjątkowo aktywny enzym cyp2d6 (więc są lucky jeśli chodzi o kodę) mówią, że działanie DXM jest dla nich krótkie, przytłaczające i niezbyt przyjemne. Oni głównie czują dxo. Niektórzy nawet lubią blokować cyp2d6, żeby dxo nie powstawało. Jednakże fakt, że dxo "pogłębia" trip, jest jednakże nieprzyjemne w porównaniu do DXM.

Można niezłe efekty podniesienia poziomu zarówno DXM jak i dxo osiągnąć poprzez grejpfruty.

Pozdrawiam %-D
  • 42 / 6 / 1
Łatwo, bo można rozerwać eter używając HI. No ale racja, DXO nie ma sensu. Podobno dużo słabiej blokuje reuptake serotoniny niż DXM. To może powodować bardziej nieprzyjemne tripy. Zwróciłem uwage tylko na NMDAR.
  • 3251 / 358 / 2
Jeśli łatwo i taki z ciebie chemik, to powinieneś analogicznie na lajcie przekuć kodeinę na morfinę. Jak ci się uda, to będziesz miał fejm w dziale opioidy. Będą bić pokłony na widok twojego nicku ;)

Jest też wiele innych analogicznych dragów gdzie o-desmetylacja dałaby duże korzyści, stąd śmiem uważać, że sprawa nie jest jednak taka prosta.

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.