Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2532 / 600 / 0
Ja tam lubię pilowac zębami %-D
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1355 / 347 / 13
15 lutego 2023Atropolamine pisze:
Ja tam lubię pilowac zębami %-D
Nigdy tak nie miałem po dexie. Za to kapeć w mordzie jakbym spalił wagon szlugów jest w moim przypadku powszedni jak chleb i wraz ze zwiększaniem dawek przybiera na mocy.

Chyba nawet na ulotce jest napisane, ze objawem niepożądanym może być suchość w jamie ustnej.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3 / 1 / 0
Latanie szczęki to typowy objaw nadmiaru serotoniny w organizmie (DXM blokuje wychwyt zwrotny serotoniny). Ludzie biorący antydepresanty wiedzą pewnie, o co chodzi.

Ergo: bierz mniej/rzadziej i będzie ok.

Źródło: https://www.reddit.com/r/Drugs/comments ... ays_after/ tu przykładowy opis tego zjawiska, ale to generalnie dexowy klasyk.
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2024 przez Espo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.