Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 389 / / 0
Kurwa jak boli jak zachce się potripować w niedziele a jedna apteka w mieście otwarta...
'''jest acodin w tabletkach ?''
'' nie ma ...'' no ja pierdole %-D (sytuacja wzięta z życia każdego ćpaka)
There was nothing to fear and nothing to doubt .
  • 2748 / 28 / 0
Pozostaje ci pytać o Tussidex (z akcentem na dex, bo w chÓj często mylą z Tussipectem) albo jak cię bardzo ciśnie, to wydajesz 15zł na 3 paczki Tussalu, co się zupełnie nie opłaca, ale na bezrybiu...
  • 3206 / 175 / 0
Pytasz o Tussidex, jeśli jest to pytasz o cenę, robisz smutną minę i pytasz czy nie byłoby tańszego odpowiednika. Powinna sama zaproponować %-D

Jeśli Tussi nie ma, pozostaje walnąć "To może kaszlodyn?"
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / 1 / 0
na Allegro zdaje sie wycofala sie juz apteka ze sprzedazy Acodinu po tym jak ludzie brali po 15 pakietow na raz :D
  • 329 / / 0
A te aptekarki celowo zawsze mylą TussiDEX z TussiPECT.. no, ale cóż :D
Uwielbiam gdy chodzę do apteki nie opodal mojego bloku:
(Wchodzę do apteki, grzecznie zamykając za sobą drzwi)
-Dzień dobry
-Witam
-Czy mógłbym prosić jakiś dobry, lecz nie drogi lek na kaszel suchy, niestety miałem Acodin ale się skończył!
-Tak mamy tutaj Acodin w syropie, Syrop sosnowy, Thiocodin [kodeiny nie chce, kurwa! %-D]..
-Hm a jaką cenę ma ten Acodin w syropie?
-10,98
-Oh niestety nie mam tyle, a coś tańszego?
-Syrop Sosnowy kosztuję 4,47
-Oh niestety mi nie pomaga!
-Thiocodin?
-Jestem uczulony, lekarz zakazał mi stosowania..
-Poczeka pan chwilkę
(Czekam, czekam, czekam..)
-Znalazłam jednak Acodin w tabletkach, podać?
-Tak, oczywiście!
-Jedną, dwie paczki?
-A to do Pani trzy bo w sumie jak znów zabraknie, a jeszcze moja siostra też coś zaczyna narzekać [jestem jedynakiem %-D]
(Biorę, płacę)
-Dziękuję Pani bardzo, naprawdę ciężko znaleźć tak profesjonalną obsługę!
-Proszę bardzo, miło, że Pan tak uważa!
-Dobranoc
-Dobranoc

24/h apteka jest!

Ostatnio w żadnej nie dało rady ogarnąć myku, to wyruszyliśmy z kumplem na dworzec!
A tam, czekał na mnie wielki, wspaniały, pięknie świecący szyld! APTEKA CAŁODOBOWA!
No i wchodzimy, bajer i leku na kaszel suchy, wszystko polecone NAWET ACODIN!
A więc
- "Po proszę trzy paczki"
- "ILĘ?!"
- "No trzy paczki, bo mieszkam dość daleko"
- "A to Pan nie stąd?"
- "Nie, nie stąd"
- "Dziękuję, dobranoc"
- "Dobranoc"

Ech trzeba kombinować bo nie chętnie rozdają kaszlaczka ! :finger:
..kiedy trip Cię nie dopada, to zapytaj się o maga, mag to tripiarz jest największy, psychodela stan najlepszy..

wtf?! .. i ja to napisałem? grubo.
  • 137 / 1 / 0
@Up
Pierwszy dialog to sprytnie rozegrałeś, sprytnie! %-D

Mnie często jakiś stres łapie, jak stoję przy okienku, za mną kolejka pięciu osób, a mi tu farmaceutka prawi kazanie, jak to niby lek stosować należy zgodnie z ulotką, bo ona już dobrze wie, co się tam z kaszlakami wyprawia. I czego też nienawidzę? Jak mi ktoś robi przesłuchanie.
- Dzień dobry. Jest Acodin?
- No jest. A na co Pani?
- Na kaszel.
- Jaki?
- Suchy.
- Z zalecenia lekarza?
- Tak.
- Dla Pani?
- Tak.
- Wie Pani, ja już podejrzewam, co Pani sobie tam będzie robić. Pani wie, jak to zdrowie niszczy?
- Nie rozumiem, o czym Pani mówi. [ %-D ]
- Niech Pani będzie.

I dwa razy chcieli mi sprzedać Thiocodin. Nie wiem, czy ja tak niewyraźnie mówię, ale bądź, co bądź już mi chcieli wcisnąć %-D
jestem debilem
  • 3206 / 175 / 0
A najlepsze jest to, że kaszlak nie jest aż tak niebezpieczny jak kodeina, ale Thio chętniej sprzedają, a o Antidol to już w ogóle nie ma problemu.

No tak, po co brać DXM jak można się wjebać w opiaty %-D
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 389 / / 0
@specyfikator mistrzowskie dialogi kurwa %-D
There was nothing to fear and nothing to doubt .
  • 1959 / 55 / 0
OK.

- Dzień dobry, mógłbym odebrać zamówienie z dozu na nazwisko xxx?
- 3 acodiny i jeden Tussipect, tak?
- Dokładnie.
- 21,30.
- A dostanę jeszcze wodę do iniekcji?
- Jak najbardziej.
- To poproszę 10 ampułek.

Miłego dnia :-) .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 3206 / 175 / 0
Brakowało na odchodnym "Dobrego tripu życzę!" %-D

A jak już mowa o iniekcji, to pamiętam w starym topicu "ty vs. farmaceuta" opisał ktoś jak radzi sobie z receptowym Acodinem. Gdy farmaceutka mówi, że na receptę, gościu prosił o pompy + igły + wodę do iniekcji, mówiąc po tym ironicznie "No chyba mi pani nie powie, że to też jest na receptę..."

%-D
Ostatnio zmieniony 29 marca 2011 przez ItvH2erPPPWR, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.