Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 70 / 2 / 0
Zrobiłem kilka rundek po dzielnicy i wybrałem to co było, bez problemu. W jednej aptece to nawet omawialiśmy niuanse nowej ustawy.
  • 22 / 2 / 0
@ruirin jednak kalafon ma rację i jest zamiennik Tussidex 300mg (30mg x 10 kapsułek) :D Lepsze to niż dexacaps bo kosztuje tylko 5,97 zł.
Udam się do moich okolicznych aptek i zapytam się czy da się jakoś to ogarnąć na zamówienie.

Tak poza tym to jest już na stronie swiatleku, właśnie zamówiłem. Ktoś orientuje się czy przejdzie jak na raz zamówię do wielu ich aptek w jednym mieście po jednej sztuce czy tylko max. 1 opakowanie, odebrać i wtedy kolejne zamówić?
  • 37 / 3 / 0
Przejdzie zamówienie naraz w kilku aptekach po 1 - potwierdzone info.
  • 2 / / 0
Jest strona "GdziePoLek" XDD można tam sprawdzić adresy aptek które sprzedają tussidex niestety nie ma tam wszystkich i działa tylko w większych miastach.
  • 1823 / 104 / 20
Fakt wszystkich nie ma, ale sprawdzałem też w miastach o 10k mieszkańców i nie było problemów ze znalezieniem leków.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 3215 / 416 / 0
jesli wszystkie jebane cpuny zaczną łazic po aptekach i prosic o tussidex (jeszcze może argumentując to jego ceną czy też fajniejszą formą bo jednak kapsułki ktore od gorzkich tabsów powodują mniejszy odruch wymiotny) to może zacznie się on stawać bardziej dostępny. Co więcej skoro za 300mg płaci się około 6 zł to 450mg z tussi będzie wychodziło około 9 zł. Akodyn w dużym opakowaniu kosztował już nawet do 13 gdzieniegdzie.

Wiatr w żagle panie i panowie - musimy tylko więcej tego ćpać
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 2 / 0
♫ Hej ho, hej ho, do ćpania by się szło ♫

No drogie krasnoludki, w poniedziałek zbiórka na dworze i marsz do aptek jak Fatmorgan radzi :D U mnie w mieście tussi tylko na zamówienie, trzeba sprawić by każda apteka już z góry miała te nowe 300mg opakowania :]
  • 450 / 26 / 1
Pamiętam skok cenowy aco, jeszcze przed jakimikolwiek restrykcjami z 5 do 10-12 złotych i wielu płakało, że to koniec ery DXM. Szczerze powiedziawszy, za dobry trip/reset po DXM jestem w stanie zapłacić nawet stówę. Niska cena i łatwa dostępność zniszczyły tą substancję przynajmniej u mnie, bo jak miałem wiele paczek na stanie, to brałem DXM do wszystkiego: szkoły (bezprzypałowo!), pijatyki, z nudów, do gier komputerowych itd.

Ile razy można powtarzać, że wystarczy pogadać z farmaceutą, jak z człowiekiem, bo trzęsienie dupą i udawanie kaszlu już nie działa (o ile w ogóle kiedyś działało)? Potem szybki rajd po aptekach i mamy wiele paczek za cenę +/- 8 zł/300mg, co wystarczy nawet na porządny ciąg.

No chyba że wśród dexiarzy dominują wciąż wyłącznie dzieciaki, co się obawiają, że będą musieli pokazać dowód przy sprzedaży, a którego nie posiadają...

Jedyne, co mnie wkurza to łażenie po aptekach, tylko pęcherze na stopach wyskakują - nie można niczego załatwić na miejscu, jak kiedyś :P
Don't get high on your own supply. Of course, not everyone follows the rules, hmm?
  • 70 / 2 / 0
Kupisz, ale pod warunkiem że została wprowadzona do obrotu aptecznego w 2016 roku, jeśli gdzieś odmawiają sprzedaży, lub żądają recepty to znaczy że źle interpretują ustawę.
  • 438 / 14 / 0
A masz gdzieś ten fragment mówiący o tym? Chętnie im to powiem ale tak to jestem w dupie bo nie mm argumentu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.