Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
A mi jedyna apteka w której miałem nielimitowany dostęp do tussi wyprzedała się z niego i nawet w kilku hurtowniach nie ma :/// Teraz czekać aż zaczną w końcu produkować...
  • 438 / 14 / 0
Swoją drogą to czy zastanawialiście się czemu tego Acodinu jest od groma w tych aptekach, a tussidexu tak mało? Sprzedaż Acodinu generalnie powinna umrzeć, a chyba ma się dobrze. Społeczeństwo jest bardzo nieświadome tego co się dzieje...
  • 14 / / 0
Mylę że po prostu mało osób spożywa dexa w ilościach hurtowych jak my, toteż dla nich ekonomiczność Acodinu czy tussidexu nie ma zupełnie znaczenia. Acodyn zaś przez te wszystkie lata zdołał sobie niezłą markę (swego czasu nawet reklamę w radiu słyszałem %-D ) wyrobić i zwykły Kowalski zakładając że pamięta nazwę specyfiku to chcąc "ten lek na kaszel" kupić właśnie o Acodin zapyta. A aptekom też sie bardziej opłaca mniej ekonomiczne specyfiki sprzedawać bo aby klient taka samą kurację przeprowadził musi kilka razy obrócić. Sam profit, a zakładając że obecnie Acoin stoi podobnie co pan i władca dysocjacji Tussidex to zysk dla apteki jest około dwukrotnie wyższy.
  • 25 / 4 / 0
u mnie sytuacja jest odwrotna niż u większości ludzi wypowiadających się tutaj
w Lublinie większość aptek nie ma Acodinu, a łatwiej się zaopatrzyć w tussidex, chyba przelot po aptekach trzeba zrobić przed końcem roku...
  • 70 / 2 / 0
W moich warszawskich aptekach nie ma póki co problemu z Tussidexem, ale to pewnie kwestia czasu. Zostanie Tussidex Mite. A może pojawi się coś nowego z 360 mg?
  • 22 / 2 / 0
Dexonauci jak tam sytuacja z Tussidexem w waszych miastach?

U mnie wielki problem od ostatniego weekendu. Obszedłem dzisiaj apteki w całym moim mieście i nawet Tussidex'u Mite nie było, kompletna pustka + nie można zamówić bo wszystkie hurtownie o dziwo tego nie mają. Nawet zaprzyjaźniona farmaceutka co po 2-3 opakowania mi zawsze sprzedawała rzekła to samo :/ Czyżby to koniec DXM'u na ten rok? :( W planach miałem wysokie loty w przestrzeń kosmiczną podczas sylwestra... Nie będę przecież kupował po 10 opakowań Acodinu bo szybko będę bankrutem lol.
  • 39 / 4 / 0
Ja dzisiaj obszedłem chyba 9 aptek i w trzech z nich dostałem tussi, w dwóch powiedzieli że być może jutro będzie ale to już ostatki bo zwykle slyszałem ze hurtownie też puste.
  • 22 / 2 / 0
Są jakieś jeszcze metody na zdobycie DXM'u? Byłby ktoś w stanie coś mi poradzić? Muszę przynajmniej 700-900mg przed końcem roku znaleźć przy niskich kosztach (25 zł max, jeden trip nie jest wart płacenia więcej). Szukałem jakiś vendorów co czysty proch sprzedają by ewentualnie z 10g na zapas wziąć, ale sami Chińczycy (na reddicie czytałem, że często oszukują ludzi) więc odpada :/

Z roku na rok co raz bardziej nienawidzę absurdalnego prawa w Polsce... W takim tempie DXM będzie się chyba kupowało u dilli na ulicy o nie pewnej czystości zamiast w aptekach.
  • 1344 / 145 / 8
raz zamówiłem z DOZa paczkę: witamina b komples dla zamyły, traz omega 3, jakieś inne pierdoły, 2pak thiocodin i tussidex.
przy odbiorze paczki farmaceutki przyjebały się że thiocodin ujmą z zamówienia bo nie chcą mi sprzedać. mogłem powiedzieć że pierdole, pełnego zamówienia nie przymję ale wziąłem bez thioco lecz tussidexu nie przyczaiły tępe dzidy ;-)
wyszło tak gdyż wcześniej nagminnie kupowałem thiocodin i zaczeły się farmaceutki w owej aptece czaić ocb tzw nadużywanie i wykorzystywanie w celach niemedycznych.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 192 / 15 / 0
to teraz będzie można dostać tylko tussidex mite? :rolleyes: :nuts:
Uwaga! Użytkownik semartvykh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.