Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drug-on »
inmda pisze:
Ostatnio wyczytalem, ze dziurawiec zmiejsza stezenie DXM w osoczu, oslabiajac jego dzialanie.
Przecież dziurawiec to inhibitor MAO więc chyba jest śmiertelny przy połączeniu z DXM?

A czy Nalokson nie zabija przypadkiem fazy DXM?
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2008 przez Drug-on, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Dziurawiec nie jest inhibitorem mao, dokladnie nie wiadomo na czym polega jego dzialanie antydepresyjne, podejzewa sie inhibicje jakiegos enzymu dopaminy, zwiekszajac jej stezenie, nie chce mi sie patrzyc jakiego, inmda moglbys dac link do tego jak masz, bo uzywam dziurawca aktualnie.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drug-on »
@Jogurt
Wikipedia podaje o dziurawcu że:
Zmniejsza objawy łagodnej formy depresji (hamuje rozkład neurotransmiterów w mózgu, hamuje również monoaminooksydazę (MAO) i działa jako inhibitor zwrotnego wychwytu serotoniny).
Więc hamuje czyli jest inhibitorem więc wg wiki jest IMAO. No chyba że są tam złe info.
Drug-on pisze:
A czy Nalokson nie zabija przypadkiem fazy DXM?
Dobra, w wątku o Naloksonie się wyjaśniło że nie zabija.
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Linka juz nie mam, ale dziurawiec jest iMAO, tylko, ze slabym i nie sadze by w/w zagrozenie odnosilo sie do niego, co potwierdza tez fakt, ze jest jedynym "iMAO" sprzedawanym bez recepty.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Szczerze mówiąc nigdy się nie zastanawiałem nad skróceniem fazy lecz przeciwnie, co zrobić żeby ją przedłużyć.
Jeśli chodzi o ten thiocodin (co o nim holender86 wyżej pisał) to tak nie próbowałem ale kiedyś jak zjadłem 300mg thiocodinu to później (już jak faza z kody powoli schodziła) postanowiłem z kolegą z którym jadłem kodę dorzucić po 675mg DXMu. Efekt był taki że DXM w ogóle nie zadziałał, było czuć powolutku jak wchodzi i na tym się skończyło. Myślałem że będzie jakieś opóźnienie wejdzie może po 2 godzinach (co czasami się zdarza) ale nici z tego, czekaliśmy z 5 godzin i nic. Na drugi dzień musieliśmy oczywiście znowu zajebać (cóż za niedosyt to był) i bania już weszła normalnie tylko jakoś dłużej się rozkręcała. Więc po wejściu DXMu koda mogła by zbić banie, ale holender86 czy kac będzie też zbity? Czy tak jak autor tego wątku chciał?
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: akoAco »
@Plankton
dość niebezpieczne posunięcie, koda wzięta na fazie dexowej może doprowadzić do depresji oddechowej co może się skończyć dość nieprzyjemnie, natomiast już na zejściu z dexa wzięcie kody powoduje wzmocnienie jej działania (testowałem na sobie) i generalnie wypierdala z butów i euforia. pozdro
Uwaga! Użytkownik akoAco nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
IMHO zażywanie kodeiny na fazie deksowej, przynajmniej na jej początku, mija się z celem - enzym CYP 2D6 jest wysycony przez dxm, a to jego działanie jest warunkiem koniecznym konwersji kodeiny w morfinę. Przy osłabionym działaniu 2D6 większość kodeiny zmarnuje się.

Nie przypuszczam by można było jakimś "domowym sposobem" skrócić deksową fazę gdy już dxm dostanie się do krwi. Rzyganie ma sens dopóki deks znajduje się w żołądku i raczej zapobiega fazie niż ją skraca. Znaczy skraca, ale przez to że mniej deksa po prostu przyjmujemy.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 612 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bill »
Zgadzam się, z przedmówcą. Nie mam co prawda, tak jak Kazik, podłoża teoretycznego, żeby tak twierdzić, ale mam praktyczne ;] Za to koda na zejściu z dxm? Mmmmmmmmmmmmm :)
Uwaga! Użytkownik Bill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Najlpiej coś zjeść,ale Dexie nic nie smakuje poza słodyczami,czekladkami,itp.
  • 612 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bill »
Ja po dxm (jak zresztą po ćpaniu czegokolwiek <oprócz mj i opiatów>) jestem w stanie jeść tylko owoce.
Uwaga! Użytkownik Bill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.