Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 60 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pani-Ka »
astaroth pisze:
DXM nie powinien wpływac w żaden sposób na hormony, przeciez to zupełnie różne leki działące na co innego. Musisz tylko uważać żeby nie zwymiotować tabletki antykoncepcyjnej przy wejściu fazy.
Tak jest. Możesz spokojnie brać jedne i drugie.
Uwaga! Użytkownik Pani-Ka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 416 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArsonMJ »
Moim zdaniem gdybyś brała taką ilość tabletek jaka jest napisana na ulotce "Acodinu" zawierającego DXM, to

spokojnie.. nie masz się co bać o interakcje tych preparatów.

Natomiast jeżeli bierzesz o wiele za dużo (nadużywasz) tych tabletek na jeden raz (podejrzewam, że tak %-D), to

wystąpić może niebezpieczna interakcja DXM'u oraz progasteronu i estradiolu zawartego w tabletkach

antykoncepcyjnych. Mianowicie hormony nie spełnią swojej roli, co może skutkować w dalszym wymiarze...

potomkiem ;)

Inaczej patrząc trzeba na sprawę, jeśli bierzesz antykoncepcje nie w celach ochrony przed niechcianą ciąża, ale

aby zmniejszyć np bóle miesiączkowe lub całkowicie pozbyć się okresu, etc. Wtedy nie ma obaw o niechciane

poczęcie dziecka. Jedynie dex sukcesywnie będzie Cię rozpierdalał :D
noc, miasto, czas
  • 321 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: astaroth »
Ktos tu już udzielił odpowiedzi, chyba był to inmda. Ale jak to bywa tutaj - posty wjebaUo.
Po deksie nic sie nie stanie z pigułką i hormonami.
Meow.
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Nie słuchaj facetów, nie znają się. Astaroth ma racje. Skuteczność tabletek anty, jeśli chodzi o inne leki obniżają antybiotyki i dziurawiec a poza lekami to biegunka i wymioty.

Komu bardziej ufasz? Nam czy im ;) ?
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Rodzynka pisze:
Nie słuchaj facetów, nie znają się. Astaroth ma racje. Skuteczność tabletek anty, jeśli chodzi o inne leki obniżają antybiotyki i dziurawiec a poza lekami to biegunka i wymioty.

Komu bardziej ufasz? Nam czy im ;) ?
Znasz choc jedna kobiete tworce leku? Byla jedna chemiczka Maria ale to byl taki babo -chlop i tak sie napromieniowala ze padla ... Nie obrazaj sie ale kobiety nie sprawdzaja sie ani we farmacji ani w chemi . Teoretycznie nie ma powodow do obaw ale pamietaj ze na cykl hormonalny kobiety maja wplyw nawet tak ulotne czynniki jak stres . Nikt nie robi badan klinicznych przy tak wysokich stezeniach leku , problem moze tylko byc wtedy jak sie nie wchlonie lub zostanie przyspieszony jego metabolizm... dzialanie hormonow moga obnizac leki typu absorbentow ( smekta) , preparaty żelaza .... leki z grupy penicylin polsyntetycznych i chyba tetracyklin.... Ogolnie leki i srodki wplywajace na przemiane materii a szczegolnie wydzielanie enzymow rozkladajacych estrogeny - to chyba oczywiste . O ile DXM pobudza ogolny metabolizm o tyle lek moze wczesniej ulec wydaleniu i zmieni sie jego farmakodynamika. Oczywiscie wazne jest jeszcze ktory rodzaj srodka stosuje ( takie tableteczki co ciagle sie lyka czy takie tylko po). Prawdopodobnie interakcjie wystepuja jeszcze miedzy preparatami zawierajacymi barbiturany a srodkami hormonalnymi.
Osobiscie bardziej obawialbym sie negatywnego wplywu hormonow na DXM niz w odwrotnym kierunku, coby nie mowic hormony nie sa najzdrowsze i DXM tez niebardzo w dawkach wiekszych niz zalecane, wiec polecalbym zrobic sobie wakacje od DXM na czas brania antykoncepcji z powodow ogolnie zdrowotnych . Moja rada :kochaj sie i jedz duzo owocow....
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ivan16 »
Czy można brać DXM do takich leków jak:
- nurofen forte
- trachisept
- rutinacea
- duomox

Kolega jest chory a nie chce mu się czekać aż wyzdrowieje tym bardziej, że ma wolną chatę.

[Pisz posty we wlasciwych watkach.]
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2008 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Oczywiscie wazne jest jeszcze ktory rodzaj srodka stosuje ( takie tableteczki co ciagle sie lyka czy takie tylko po)
Nie ma tabletek antykoncepcyjnych do łykania "tylko po". To co sie łyka "tylko po" to jest bomba hormonalna, która ma zapobiec zagnieżdżeniu się komórki jajowej w macicy i stosuje się np jak ma się wpadkę z gumkami albo jak kobieta została zgwałcona. To zupełnie inksza inkszość i do tematu nie odnosi się zupełnie.
Koleżanka zadająca pytanie dostała radę, żeby nie brać dxm z antykoncepcją w jednym czasie, jak zrobi odstęp ze 12 godzin powinno wszystko wchłonąć sie jak trzeba. Nie rób z tych biednych tabletek antykoncepcyjnych aż tak kapryśnego leku.

Nie cham się, daj kobietom dbającym o to żeby nie zostać mamusiami też se poćpać, no ;) ! Baba tez człowiek :P.
A jeżeli koleżanka dalej czuje się spanikowana i bardziej wiarygodna wydaje jej się odpowiedz kolegi wyżej, to niech przez tydzień po braniu dxm zabezpiecza się dodatkowo (takie samo zalecenie jak przy pominięciu tabletki anty, biegunce lub wymiotach).

A co do początku twojej wypowiedzi, to akurat antykoncepcja hormonalna to jest ten dział farmakologii, a co wynika z moich własnych obserwacji, na którym lepiej znają się kobiety - pewnie dlatego, że to główne zainteresowane. No i ja akurat z chemii ponoć jestem całkiem niezła... Ale ogólnie masz racje z tym, że faceci są lepsi z przedmiotów ścisłych, ja po prostu jestem jakaś inna ;)
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Tabletka wczesnoporonna tez bywa okreslana jako lek antykoncepcyjny.... Po drugie urzyłem slowa farmacjia a nie farmakologia a to pierwsze jest pojeciem dalece szerszym... Stosowanie anykoncepcji i DXM moze zwiekszyc toksycznosc tego ostatniego ale to tylko gdybania gdyz nik nie robi takich badan bo niby po co... Realnie rzecz biorac chyba nie ma zadnych przeciwskazan do rownoleglego stosowania obu farmaceutykow poza zdrowym rozsadkiem ktory mowi ze nie nalezy przekraczac dawek proponowanych w ulotce zalaczonej do kazdego opakowania Acodinu. No i seks jest przyjemniejszy od DXM a oba niebardzo sie nadaja do łaczenia....
Trodno powiedziec dlaczego kobiety unikaja nauk chemicznych i pokrewnych . Moze dlatego ze chemia i farmacjia to troche brudna dziedzina nauki troche podobna do gotowania a jak wiadomo najlepsi kucharze to faceci....
Oczywiscie to co napisalem o kobietach to zart....
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
To jak jazda 120 km/h bez pasa bezpieczenstwa i fotela.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 18 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Anty-Teza »
Policzę za i przeciw...
Bo już się pogubiłam :P...

Alkem: sądzę, że mimo wszystko co do nas kobiet to troszkę racji masz niestety, kiepskie z nas umysły ścisłe, ale za to jak już się wkurzymy potrafimy zwiększyć swoją siłę czterokrotnie, a Wy tylko dwukrotnie ;)...Co za tym idzie (bo nie chodzi tylko o siłę) potrafimy być ostro zdeterminowane itp. czyli coś w stylu dla chcącego nic trudnego, może w końcu znajdzie się jakaś chemiczka z głową i tyłkiem w sam raz ;P
A i tu bym dyskutowała-i tak,i nie...nie wiem jak u facetów, ale według mnie seks na dxm'ie to całkiem niezła zabawa...dirty :P
Ja tam nie specjalnie myślę o chemii bo to nie moja dziedzina =]
Chociaż powoli się uczę ;)

Sama nie wiem, zaczynam się normalnie bać, bo właśnie jestem w trakcie trip'u...
Mam nadzieję, że ktoś rozwieje moje wątpliwości, bo już byłam pewna, że to nic nie przeszkadza przy anty.

Wiem, że jak zwymiotujesz albo masz biegunkę to gorzej się wchłania i działa...
Ale czy nie jest tak, jak np. w czasie okresu babki łatwiej się upijają to i dex łatwiej wchodzi.
A może na antykonceptach jest podobnie do tego jakby mieć okres.
Bo mnie teraz mocno tchnęło, do tego stopnia, że nie jestem pewna co się dzieje w okół-gdzie mi uciekła papuga, co ja piszę, dlaczego ten pokój taki duży,a to dopiero początek...itd...może jeszcze napisze :D
"Jeśli tylko uwierzysz sobie, będziesz wiedział, jak żyć" J.W. Goethe
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.