Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Hej,

Magik zwiekszyl mi depratal na 90mg z 60. Nasiliło to derealizacje i lęki, minął dopiero tydzień od zwiększenia dawki. Czy to minie?
  • 13 / 1 / 0
Witam . Biore duloksetyne 17 dzien , pierwsze 5 dni efekty uboczne ale nie jakoś uciążliwe pozniej przez jakies 5-6 dni czulem sie dobrze lęki zniknely bylem spokojny pewniejszy siebie , ale od jakichs 6 dni czuje sie znow gorzej , wieksze lęki , pobudzenie , wielkie źrenice , wiem ze tak sie dzieje przy wprowadzaniu leku ale bylo lepiej, teraz jest gorzej czy ktos tak mial ? Jestem na dawce 30mg . A serio zrenice to mam jak 5 zlotowki 😅
  • 768 / 105 / 0
Ja również mam źrenice duże. Biorę ten lek już trochę czasu i jest OK. Nie mam za bardzo porównania z innymi lekami oprócz parakosetyny która totalnie mnie zearzywila i wpędziła w myśli s. Do tego duloksetyna ma mi pomóc na bóle nauropatyczne także jest git. Twoja dawka 30 mg to mało. Ja biorę 90 mg. No ale to lekarz Cię zna i pewnie wie co robi. Powodzenia.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Cześć, to mój pierwszy post na forum, chociaż z dekadę temu pamiętam miałem tutaj konto;)

Mam pytanie o Duloksetynę - jak rozumiem palenie papierosów osłabia lek i może powodować bóle brzucha, generalnie lepiej odstawić. A co w przypadku e-papierosów z niską dawną nikotyny? To samo? Generalnie lubię sobie coś tam buchać do filmów czy gier (pewnie na tle nerwowym), jeśli mała dawka nikotyny nadal szkodliwa to jak w przypadku olejków 0% nikotyny? Czy ten mix gliceryny/glikol nie będzie negatywnie działał, czy to wówczas tylko para wodna wdychana do płuc?

Dodatkowo - jak z CBD? Można?

Pozdrowienia dla wszystkich.
  • 70 / 11 / 0
@Vins3nt raczej wątpie żeby to mocno osłabiało działanie nikotyny czy to w papierosach czy w e-papierosach. Z CBD myślę że raczej tak, jest to słabe nawet jak trafisz na super mega dobre topy.
  • 1299 / 258 / 0
to nie nikotyna oslabia lek tylko dym chyba
Wyniki te sugerują, że palenie wiąże się z niższym stężeniem duloksetyny w surowicy w wyniku indukcji CYP1A2 przez wielopierścieniowe węglowodory zawarte w dymie tytoniowym.
e-papieros powinien tego nie powodować

fajki osłabiają ale to chyba też bez przesady, a ból brzucha nie wiem kto Ci powiedział
dobrze ze od palenia bez duloksetyny nic nie boli %-D
  • 1635 / 263 / 0
Ja tam palę bardzo dużo, ale duloksetyna zadziałała na mnie od razu i bardzo intensywnie, początkowo latałem na niej jak naćpany czymś mocnym.
  • 785 / 16 / 0
Zażywa ktoś 120mg.??
  • 768 / 105 / 0
Ja jestem na 90 od niedawna ale dokuczają mi jelita po Duloksetynie. Niby Dulokeetyna ma pomagać na bóle neuropatyczne, przynajmniej u cukrzyków. Dać jej jeszcze czas i jelita się uspokoją czy to lek nie dla mnie. ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 963 / 17 / 0
Mam pytanie zażywam dawkę 60mg dulokstetyny jak można ją odstawic chodzi mi w jakich odstępach czasu zmniejszac dawki tylko można o 30mg?
ODPOWIEDZ
Newsy
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.