Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Biorę duloksetyne w dawce 90, psychiatra powiedziała bym na jesień zwiększyła do 120, ale jest chujowo i zastanawiam się czy nie zwiększyć teraz, ale wtedy jak przyjdzie jesień, to nie będę już miała wyższej dawki. Myślicie że jak przekroczę dawkę o np 30mg i na jesień zwieksze do 150 to będą tego jakieś poważne konsekwencje?
  • 1450 / 233 / 0
@Nonemu moim zdaniem jeśli będziesz dobrze tolerować 120 mg to i przy 150 mg nie będzie problemu.
  • 784 / 16 / 0
A com jak by tak do dulo dołożyć wenle?
  • 1298 / 258 / 0
05 sierpnia 2023zburzony pisze:
@Nonemu moim zdaniem jeśli będziesz dobrze tolerować 120 mg to i przy 150 mg nie będzie problemu.
a tam xd
04 sierpnia 2023Nonemu pisze:
Biorę duloksetyne w dawce 90, psychiatra powiedziała bym na jesień zwiększyła do 120, ale jest chujowo i zastanawiam się czy nie zwiększyć teraz, ale wtedy jak przyjdzie jesień, to nie będę już miała wyższej dawki. Myślicie że jak przekroczę dawkę o np 30mg i na jesień zwieksze do 150 to będą tego jakieś poważne konsekwencje?
zmień psychiatre, bo przeciez ci krzywde zrobi - jak lek nie działa to się go zmienia a nie wali w opór hah xd jaki jest tok myślenia tego psychiatry wgl %-D domyślam się czemu tak robi ale nieważne..
max dawka to jakoś koło 100 chyba
04 sierpnia 2023Nonemu pisze:
Myślicie że jak przekroczę dawkę o np 30mg i na jesień zwieksze do 150 to będą tego jakieś poważne konsekwencje?
bierzesz lek aby się wyleczyć czy aby nie było konsekwencji? %-D
senność, nerwowość..
  • 1450 / 233 / 0
09 sierpnia 2023deoodeoo pisze:
Też mnie to zastanawia, myślę że mogłoby być ciekawie. Skoro można łączyć dwa SSRI to dlaczego niby nie dwa SNRI? Mnie osobiście interesowałoby początkowo 150 mg wenlafaksyny i 60 mg duloksetyny, a ostatecznie wenli 225 i dulo 60 nadal, myślę że więcej nie byłoby potrzeby.
  • 11 / 1 / 0
Imho za dużo noradrenaliny, wjedzie pusta stymulacja i lęki.
  • 1450 / 233 / 0
@lintu być może, ale wątpię, na mnie SNRI działają zajebiście, poza tym wenla do 150 mg to zwykły SSRI. Nie wpakuję w sebie od razu 225 mg wenlafaksyny. Poza tym biorę też 30 mg mirtazapiny czyli kolejna dawka noradrenaliny.
Zresztą, gorzej jak teraz być nie może. Gdyby faktycznie wywaliło lęki mam zapas benzo.
  • 11 / 1 / 0
Jak uważasz, skoro startowa dawka wenli to 37,5 mg (i niektórzy na niej zostają), to combo 150 mg z dulo, które w dawce 60 mg ma mocno odczuwalną noradrenalinę brzmi potencjalnie niebezpiecznie. Ale widzę, że już postanowiłeś ^^
  • 1450 / 233 / 0
@lintu nie widzę niebezpieczeństwa, na mnie noradrenalina zawsze działa bardzo dobrze, im więcej tym lepiej. Poza tym na duloksetynie tym razem nie odczuwam jej zbyt mocno, nie tak jak za pierwszym razem. Dzisiaj o 5 rano wziąłem już oba te leki i jest ok wszystko, czuję że będzie dobrze.
Acha, biorę też mirtazapiny 30 mg czyli jeszcze więcej noradrenaliny;)
  • 784 / 16 / 0
09 sierpnia 2023zburzony pisze:
09 sierpnia 2023deoodeoo pisze:
Też mnie to zastanawia, myślę że mogłoby być ciekawie. Skoro można łączyć dwa SSRI to dlaczego niby nie dwa SNRI? Mnie osobiście interesowałoby początkowo 150 mg wenlafaksyny i 60 mg duloksetyny, a ostatecznie wenli 225 i dulo 60 nadal, myślę że więcej nie byłoby potrzeby.
Biorę właśnie 150 Wenli i 60 dulo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.