Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 132 / 39 / 0
Czy to możliwe, że efekty odstawienia pojawiają się u mnie już po kilku godzinach od normalnej pory przyjmowania duloksetyny, gdy rano zapomnę wziąć tabletkę? Już drugi raz mi się tak dzieje, tabletka wziętą 5 godzin później a ja mam mocne zaburzenia czucia, drętwienie rąk i nóg, dreszcze/brain zapsy, prawie się przewróciłam 😂 ktoś doświadczył czegoś podobnego?
  • 105 / 26 / 0
Jak miesiące temu leczyłem się duloksetyną i zdarzyło mi się zapomnieć dawki jednego dnia to objawiało się to właśnie tak jak opisujesz. Może nie tak intensywne objawy żeby się przewrócić, ale tak te całe zapsy i prądy w kończynach były nawet całkiem zabawnym odczuciem xd
  • 1298 / 258 / 0
Ja miałem prądy tylko jak ruszałem oczami na szczęście przy odstawianiu.
  • 964 / 17 / 0
Witam brałem 7miesiecy dulo w dawce przez 40miesiace 60mg ostatnie 3miesiace 30mg nie było efektów pani doktor kazała mi ostatnio odstaeic z dnia na dzień czy to dobry pomysł ja zrobiłem inaczej biorę już 5dzien podzielna na pół 30mg I dołożyłem 10mg fluo bo ma długi okres półtrwania czy mogę już odstawic dulo?
  • 1405 / 225 / 0
Jak bierzesz fluoksetynę to raczej możesz odstawić dulo, przerabiałem to na wenlafaksynie i fluo usunęła w 90% tą chujnię odstawienną przy SNRI, prądy itd..
  • 964 / 17 / 0
Co byście mi doradzili na zaburzenia depresyjno lekowe biorę pregabalin 225mg i trazodon 50mg na noc chciałbym cos dołożyć na aktywizacja oprócz ssri I snri co polecacie?

Fuzja - D5

Dzis podczas stawania z łóżka robi mi Sue ciemno w oczach i prądy przechodzi czym to zminimalizowac ?
  • 459 / 44 / 0
Wlasnie dostalem 30mg dulo jako dodatek do paroksetyny 20mg. Macie jakies doswiadczenie z laczenia SSRI i SNRI ?
  • 964 / 17 / 0
Gdy odstawilem dulo ale dołączyłem fluo aby zminimalizować skutki uboczne w ostatnich dniach pojawiło się umnie silne zmęczenie bol stawów i kosci stany podgrypowe i ataki ciśnienia jakimi jeszcze lekami można zminimalizowac jeszcze te skutki?
  • 1298 / 258 / 0
To widzę jeszcze lepiej zrobiłeś. Odstawiłeś snri biorąc ssri.
Ja kiedyś odstawiając dulo ct wkurzyłem się bo miałem długo te srapsy i po 3 dniach odstawki bez dulo znowu wziąłem dulo a na nastepny dzień znowu nie wziąłem i przez resztę dni tez nie bo zapsy mi minęły całkowicie, chyba mózg się tego nie spodziewał %-D
Nie namawiam Cię do tego jak co. To trwa pare dni chyba tylko nie wytrzymasz? Nie obniżałeś dawek?
Jak lekarz Ci ten sposób polecił to weź go wygoń. Mózg to nie pralka, że wsypiesz różne proszki i wypierze (chociaż pregabalina? hm..) %-D
  • 21 / 2 / 0
Czy ma ktoś wiedzę na temat łączenia tego leku z zolpidemem? Jedyne co udało mi się znaleźć na zagranicznych forach to fakt, że trzeba zmniejszyć dawkę zolpidemu.

wersja tl;dr:
Jak to na SNRI - problemy z zasypianiem i ratuje się Z'tką... dość często. (5/7 dni 5-10mg)
Nie wiem czy to kwestia zolpidemu ale strasznie mnie muli z rana. o 7-8 60mg Dulo, godzinę później śniadanie i o 12 najchętniej poszedłbym spać na godzinę-dwie. Uruchamiam się dopiero na dobre wieczorami.

Duloksetynę mam zwiększoną po 4 miesiącach z 30 do 60. Tak na mnie działa ten lek czy to wina Z'tki?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.