Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 44 / / 0
cześć znalazłem na allegro takie drożdże czy to możliwe ? czy tylko chwyt marketingowy ?
http://s133.allegro.pl/item891126788_dr ... imber.html

wyszło by tanio i szybko z tego co czytam

jest napisane 21l/6kg
a jakbym użył 4butelek po 5l (te od wody) i rozsypał po 1.5kg cukru do każdej rozrobił torebkę tych drożdży w 1l wody i rozlał po 250ml (szklance) do każdej z butelek będzie podobny efekt?
  • 749 / 5 / 0
Ale co chcesz z tego mieć?

jest napisane 21l/6kg
jest tez napisane:
Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody min.30L
Weź sobie do serca tą uwagę lepiej jak nie chcesz zapaskudzić otoczenia fermentatorów.
a jakbym użył 4butelek po 5l (te od wody) i rozsypał po 1.5kg cukru do każdej rozrobił torebkę tych drożdży w 1l wody i rozlał po 250ml (szklance) do każdej z butelek będzie podobny efekt?
Skoro te drożdże są takie szybkie to będzie podobny efekt + wulkan gówna! Patrz uwaga wyżej.

Ja osobiście pierwszy raz słyszę o takich drożdżach. Z tym, że podkreślę, z gorzelniczymi nie miałem jeszcze do czynienia. Standardowe drożdże gorzelnicze robią robotę w trakcie 2-3tygodni.
I'm broken.
  • 463 / 6 / 0
heja mam 3 litry naturalnego syropu z winogron
no i zaczyna mi sie on psuć
tak sobie pomyślałem że może by się dało z tego jakieś wino zrobić?
jest szansa? bo szkoda wyrzucać
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 519 / 2 / 0
Napiszę Ci jak ja bym zrobił. Jeśli zaczyna się psuć to bym go wygotował, dodał odpowiednią ilość cukru i drożdze(do soku o temp pokojowej) i tyle. Natura zrobi resztę.
  • 749 / 5 / 0
Pasuje wygotować.
Póki nie śmierdzi to może coś z tego będzie.
Tylko zastanawiałbym się jeszcze nad dodaniem wody.
Jeśli z czarnych gron to polecam drożdże MALAGA np.
I'm broken.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Eczek20 »
cze drożdże w sumie dodałem zwykłe do wina
zrobiłem rodzynkowo-ryżowe stoi już tydzień kolo pieca ciepło elegancko

myślę ze za tydzień mogę już zlać do innej butli bo smakowałem dziś to czuć alko

mam pytanie do korkorio jakim środkiem przyspieszyć "klarowanie"? (znając życie winko nie doczeka tego ale ..^^)

i jeszcze mam butle samych drożdży z cukrem mam zamiar to destylować (wysokie jest ryzyko problemów przy destylacji domowym sposobem?)
  • 749 / 5 / 0
Dobrze, że winne stosujesz.
Za ciepło też nie jest dobrze dla wina. Optymalna temp to 25st Celcjusza.

Są środki do klarowania, nazw nie kojarzę, nie stosuję. Te same firmy co produkują drożdże, pożywki, również robią takie preparaty. Obczaj:
http://drozdzewiniarskie.webpark.pl/

Co masz na myśli domowy sposób? Partyzancki? Garnek, miednica?
Jakie problemy sobie wyobrażasz?
I'm broken.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.