Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 344 / 6 / 0
Witam.

Krótka piłka.
Otóż po średnio-mocnym upaleniu się mj (około 2 kniagi), nieraz miewam napady drgawek przypominających lekką formę padaczki. Zauważyłem, że uaktywniają się one w momencie nakręcenia sobie paranoicznych myśli oraz tylko i wyłącznie, GDY PALĘ SAMOTNIE. Zazwyczaj szybko je opanowuję, ale wystarczy mały mentalny bodziec, aby całe ciało po chwili zaczęło się telepać, napędzając tym samym potwornie krzywą jazdę. Pomimo, że zachowuję wtedy opanowanie i jako taką stabilność emocjonalną, te turbulencje są naprawdę nieznośne. Po paru minutach przechodzą i zdarza się, że wracają, gdy tylko sobie o nich przypomnę.

Nie mierzyłem tętna, natomiast odnoszę wrażenie, że jest wtedy lekko przyspieszone.

Żaden inny drag z jakiejkolwiek kategorii, nawet w sporych dawkach nie powoduje u mnie podobnych objawów (jeszcze poza syntetycznymi kanabinoidami). Palę sporadycznie, tj. raz na tydzień-dwa. Zaczęło się jakiś rok temu, gdy paliłem smartszopowe maczany z podobną częstotliwością.

Powinienem zgłosić się do neurologa?
  • 1530 / 9 / 0
Nie pal, a jak już to nie pal sam. Prawdopodobnie to nad czym teraz panujesz będzie nie do opanowania za jakiś czas. Będziesz się sam na to nakręcał, błędne koło. Jak zapalisz z kimś to będziesz mógł się na czymś łatwiej skupić. Tak myślę, lekarzem nie jestem. Jednak na podstawie własnych doświadczeń zauważyłem, że jak palę sam to robi się krzywo, a przez brak kontaktu łatwiej się w tym zapętlić.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 327 / 4 / 0
A jak dla mnie drgawki po mj to jest cos normalnego, zawsze mam jakies padaczki a jak jeszcze faza sie wlaczy "kurwa ale tu zimno" to kazy zaczyna miec padake i jest ok.
  • 54 / / 0
Ej ja mam tak samo, od jakiegoś pół roku często + też mi zimno choć zarazem nie-zimno. Ale tylko do pewnego momentu, jak mi schodzi taka ciężka faza (w której się pojawiają grube rozkminy), potem jak znowu spale więcej to to nie wraca. Rozminilam że to mój umysł mógł tak dziwnie reagować bo kiedyś w chuj paliłam w towarzystwie osób z którymi nie czułam się najlepiej. Może mam(y) za mało magnezu, spróbuję go sobie uzupełnić i zobaczę czy za jakiś czas te dziwne drgawki powrócą
Uwaga! Użytkownik Rikissa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5774 / 1182 / 43
To jest możliwe.
Sam byłem świadkiem drgawek u kumpla w NL, po bułgarskim paleniu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 438 / 18 / 0
ciekawa kwestia, sam zauważyłem u siebie
lekkie drgawki czasami po paleniu, ale nie że jakaś padaka grand MAL xD
tylko takie na zasadzie, coś jak kiedy przysypiasz

kolejną rzeczą jest to, że jak się skuje od razu mi się robi zimno :-D
wtedy polecam np. ciepły kocyk ze stacji shell do wymiany na punkty, ogrzewa jak
ramiona proboszcza sideswipea
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 116 / 0
a tam pierdolenie, niektórzy po zwykłej mj mają chore jazdy, a upierdolą się czymś mocniejszym i mają zajebiscie, wrecz nie odczuwaja uboków :)
Trzeba znaleźć dragi dla siebie a nie brać te po których jest chujówka :P
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
Również doświadzczyłem dragawek podczas palenia mj, moim zdaniem jest to spowodowane obniżeniem poziomu glukozy we krwi. Zawsze radziłem sobie z tym zjadając coś słodkiego. Nie wiem na ile moja teoria jest trafana, ale zawsze to jakis punkt zaczepienia.

marihuana wbrew pozorozom nie jest takim bezpiecznym narkotykiem, niektórzy naprawdę źle na nią reagują. Były już tematy o słyszeniu głosów po paleniu, często pojawią się nerwobóle.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 978 / 121 / 0
drgawki i drżenia mięśni to zupełnie nie to samo... Po dużych ilościach THC zdarzają się te drugie właśnie, nic specjalnego.
  • 1141 / 116 / 0
Właśnie, bo ja DRGAWKI to zrozumiałem coś bardziej w takiej padaczkowej formie ;)
Drżenia mięśni to nic... Jednak jak ktoś ma nerwicę to i to może być przeszkadzajacym mocno czynnikiem
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.