Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
witam,

czy moglibyście wyjaśnić dlaczego zamawianie SD przez neta jest przypałem? Zawsze można zamówić z Holandii do Paczkomatu/Post Restante, przelew anonimowo też z poczty. Z resztą przelew to chyba najmniejszy problem.

Pozdro
  • 279 / 2 / 0
Może tak - nie jest, ale może się wiązać z nim. Lepiej? ;)
  • 16 / / 0
O niebo ! :yay: , wiązałoby się to z kooperacją straży granicznej z miejscowymi, nie chce mi się w to wierzyć :D, w każdym razie jak wam za tydzień nie napiszę że si to będzie znaczyć że żyjemy w uberprzepojebanym państwie ;P

Pozdro
  • 5299 / 104 / 0
Co z tego, że na poste restante skoro urząd pocztowy lokalny a i jeszcze imię z nazwiskiem? Trza mieć pecha, tego się ukryć nie da, niemniej ryzyko zawsze jest jeszcze jak się zza granicy mota chwasty w ilości nie 1g czy 2g, a 50-100 i więcej. Wtedy zawsze można to herbatą tłumaczyć 'panie ja żem myślał, że to taka szałwia jak we aptece a żem zamówił bo tańsza niż w aptece była', ale to trza mieć już dar przekonywania wtedy żeby psiarz to łyknął. To jednak jak pisałem trza mieć pecha na kontroli, a takowa się zdarzyć zawsze może niepostrzeźenie
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 459 / 2 / 0
Chwila chwila, z tego co mi wiadomo nie trzeba poste restante robić na nazwisko. Tym bardziej nie trzeba na swoje. Ba, wystarczy na hasło. Bo co za problem wysłać paczkę na Raul Diuke'a?
Jak ktoś chce się bardziej zabezpieczyć może dodatkowo zamówić na nie swoją pocztę. Ba, można nawet dać dychę jakiemuś żulkowi czy innemu naiwniakowi, żeby poszedł i odebrał jak ktoś ma dostatecznego stracha. Chociaż nie chce mi się wierzyć, żeby celnicy chcieli do lokalnej poczty nieraz na drugim końcu kraju wysyłać info, tajniaków i zrobić nagonke bo ktoś (nie wiadomo kto) zamówił sobie 2g "dopalacza". I potem będą tydzień czatować pod pocztą, czekać aż ty przyjdziesz i odbierzesz, tak to sobie widzicie?
No i kto mówi o przelewie bankowym. Od czego jest bitcoin? ;-)
Azarius na przykład bitcoiny niemal jedynie przyjmuje.
Jeszcze sprawdzanie paczek. Raz - jest ponoć Schengen, kuchwa! Dwa - nie każdy celny musi być wyczulony na 18 rodzajów nielegalnych w Polszy roślin NIE BĘDĄCYCH konopiami. Mają to organicznie na końcu pleców. Psów chyba też do niuchania szałwi nie szkolą.

Uważam, że przy odpowiednim zabezpieczeniu jedyne ryzyko jest takie, że ktoś nam przesiewowo przejmie na granicy. Ale to tylko strata pieniędzy, bo w dalszym ciągu nie jesteśmy wykrywalni.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2013 przez Paoliusz, łącznie zmieniany 5 razy.
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1392 / 10 / 0
Paoliusz pisze:
Dwa - nie każdy celny musi być wyczulony na 18 rodzajów nielegalnych w Polszy roślin NIE BĘDĄCYCH konopiami. Mają to organicznie na końcu pleców. Psów chyba też do niuchania szałwi nie szkolą.
Mało prawdopodobne, że idący zza granicy susz roślinny nie wzbudzi podejrzeń. Mimo, że nie będzie to konopia, da do myślenia fakt, że nie kupiłeś tego w PL.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 349 / 4 / 0
Ja np wysyłałem kilka razy konopie z Polski za granicę, po 10 gram zawsze dochodziło. Różne proszki, tabletki i kapsułki mam w bagażu nadawanym na samolot i nigdy nikt nie zapytał co to. Za to raz jak wiozłem paczkę suszonych grzybów (prawdziwki nie psylo) to rozcięli mi kłódeczkę i bez pytania otworzyli (po nadaniu). Zorientowałem się dopiero po odebraniu, że nie ma kłódki i było grzebane. Ale jak doszli do tego, że to legalne grzyby to nie wiem, wszystkie wyglądają podobnie po ususzeniu.

Jest pełno vendorów z szałwią i sądze, że nie stanowi problemu zamówienie i przesyłka. Uważam też, że ten susz roślinny zza granicy nie wzbudzi podejrzeń, bo nawet nie wiecie jak często ludzie wysyłają legalne zioła pocztą. Po prostu sprawdzanie wszystkiego byłoby niemożliwe.
A jak ktoś zauważył, psy szkoli się na marihuanę (w temacie suszu roślinnego).
  • 459 / 2 / 0
Tak samo jak pewnie @sieciarz twoich prawdziwków to na ekspertyzy nie wysłali, tak i pewnie szałwię jak pies nie wywącha "marychuany" to oleją. Nawet jakby chcieli sprawdzać. Choć rzeczywiście - w przypadku suszów roślinnych to lepiej wysyłać nie z Holandii. To śmierdzi na kilometr. Szałwię można np. z UK kupić, a to już nie jest tak charakterystyczne. No i zawsze mogą uznać, że ktoś dobrą herbatę sobie kupił ;-)
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 948 / 278 / 2
Chwila chwila, z tego co mi wiadomo nie trzeba poste restante robić na nazwisko. Tym bardziej nie trzeba na swoje. Ba, wystarczy na hasło. Bo co za problem wysłać paczkę na Raul Diuke'a?
nie ma takiej możliwości, poste restante tylko na imię i nazwisko, a na poczcie koniecznie trzeba pokazywać dowód osobisty, może nie wszędzie, ale ja trafiłem ostatnio na panią która nie chciała mi wydać paczki na pr., za okazaniem legitymacji studenckiej :D
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 2 / 0
Teoretycznie odbieranie jest na dowód tożsamości, więc musiałeś trafić na wyjątkowo upierdliwą panią na poczcie ("No bo przecież mógł ukraść tą legitymacje studencką!").

Praktycznie można ustalić wysyłkę poste restante tylko na imię i nazwisko, bo oczywiście oficjalnie Poczta Polska nie akceptuje haseł blablabla. :finger:
No, ale skoro już przesyłamy paczkę zza granicy to można się ze sprzedawcą dogadać na hasło. ;-)
Jeżeli tylko nie trafimy na służbistę na poczcie to wystarczy podać (fałszywe) imie i nazwisko ustnie lub spytać: Czy przyszła paczka poste restante na hasło ... .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.