Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 133 / 11 / 0
Dobra, przejrzałem temat, na początek poleci coś takiego(znaczy już leci)
0)Dieta - dużo jajek,mięsa białego, kaszy jaglanej i warzyw, nie ma cpania sa cięzary do dźwigania xD
1)kofeina+l-teanina w proporcji 1:2 (zalecanej)
2)Tryptofan 500 mg
3)Omega-3/D3 400 IU, omega-3 musiałbym dokupić
4)Witaminy - na razie mam magnez,cynk i b6, b12 też mam
Pytania:
a)Co dorzucać? Rożeniec górski? Witaminę complex? Coś z potasem? b)Mam jeszcze synefrynę, została mi jak się odchudzałem :D Da sie ją wykorzystać do czegoś? Brałem max 20mg tego, chyba nie za mało nie?
c)Co na luzik a co na speeda? Rożeniec ma działanie antykortyzolowe, czy jak to tam nazwać, mogę z tym brać synefrynę czy trzymać się raczej jednej grupy środków?
Mam nadzieje że teraz jest w miarę merytorycznie, bo mod kasuje mi co drugi post, pozdrowienia tak btw :)
Uwaga! Użytkownik dekoderakodyny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Ad. Wcześniejsze posty:

Różaniec Górski odpada, jest iMAO, zresztą i tak nie wierzyłabym w moc tych ziółek bo najlepiej wysypiam się po miksie klonazepamu z perazyną, niektórym wystarcza meliska, a żyję na maksymalnych dawkach SNRI :-D
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 181 / 22 / 0
[mention]misspill[/mention]
Po 1 to nie ziolka a substancje na bazie ktorych masz te swoje cudowne leki
Po 2 do odpowiedniego zestawu potrzeba zwlaszcza tych ktore nie dzialaja.
To one ukladaja polowe gospodarki organizmu.
M.in ginkgo czy rozaniec-one z zasady "nie dzialaja"
Po 3 nie rozumiem wogole tego systemu.podstawa (tak sie mi wydaje) powinna byc modulacja posrednia.
Oxiracetam -moduluje ampa -reguluje d2
Szrrokie spektrum subst wplywajacych na gabaa moduluje gaba reguluje m.in dop (np cynk ligand i dop i gaba)
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Jak zastosowałam GABA przy kwasie walproinowym to w moment obsiadły mnie czarne żuczki, lepiej nie kombinować, naprawdę. Jak już się bierze leki to tylko na nich polegać i robić małe kosmetyczne zmiany tudzież roszady. Tym bardziej z nieznanymi specyfikami się nie bawić.

misspillz.blogspot.com
  • 7 / 1 / 0
Mam kilka pytań związanych z tematem.
1. Czy w polecanym przez arthura019 zestawie z pierwszej strony tego tematu można zastąpić Flubromazepam alprazolamem? Jeśli tak, to w jaki sposób?
2. Czy znacie inny, lepszy od w.w. zestaw na powrót do sprawności psychofizycznej? Jeśli tak, to jaki i dlaczego miałby się on lepiej spisać?
3. Od pewnego (dosyć długiego) czasu noopept w ogóle na mnie nie działa... delikatnie mówiąc. Czuję się bardzo źle niezależnie od tego czy go biorę , czy nie. Nawet po dłuższej przerwie od suplementacji (kilkumiesięcznej) przyjęcie go daje mizerne efekty. Co należy przyjmować (oprócz choliny) do noopeptu, aby znowu zaczął działać?

Z góry dzięki za odpowiedzi =) Sądzę, że nie tylko mnie okażą się one przydatne!
Love, Empathy, Forgiveness.
  • 3454 / 1110 / 0
Benzo na sprawność psychofizyczną? Rozumiem, że chodzi Ci o paradoksalny efekt stymulacji. IMO wybór - delikatnie mówiąc - nietrafiony.

BTW. Wyrzucam te wszystkie stacki, została mi jeszcze ashwagandha + guarana, też ciuja warta. W depresji kompletnie mi stacki nie pomogły, kompletnie.
Pozostaję natomiast przy lecytyne 3,6g. Niech się dzieje co chce leki to jest petarda x1000 w porównaniu do supli. Suple i ich potężny efekt placebo zostawiam Brainnnowi.

misspillz.blogspot.com
  • 226 / 35 / 0
14 maja 2017biernat pisze:
Cel suplementacji? Po ostatnim tygodniowym ciągu na fecie, MDMA, 3-CMC, pigułach i alkoholu miałem zjazd, stany lękowe, depresyjne, ogłupienie (zapomniałem co to jest kubek czy spodnie, w sensie jak się nazywają takie rzeczy), płakałem, bałem się wszystkiego, na sekundę nie mogłem zostać sam ... itd itp

Takie ciągi 5-7 dniowe mam od roku, dwóch raz w miesiącu a dwa lata temu taki ciąg trwał u mnie prawie rok (dzień w dzień MDMA, feta, 3-CMC, alkohol + piguły)

Wszystkie w/w substancje mieszałem ze sobą, czyli kieliszek wódki, kreska MDMA, kieliszek wódki, kreska fety, kieliszek wódki, kreska 3-CMC....
Jednak z przewagą zażywania MDMA.

Pomożecie mi proszę jak te suple używać? Co kiedy?
Jak sobie tą suplementacje rozłożyć i rozplanować, bo jestem kompletnie zielony.
Bo łykam to wszystko na raz. A to jest złe...

Przypomnę by nie szukać mojego postu co zażywam:
biernat pisze:
1.Chelat Magnezu z B6
2.Rutozyd
3.Kwasy tłuszczowe omega
4. 5-HTP
5.L-Tyrozyna
6.Tauryna
7.Inozytol
8.Ostropest Plamisty
9.Miłorząb Japoński
10.L-Teanina
11.Żeń-szeń
12.L-Tryptofan
13.Zestaw witamin
Magnez wieczorem, dodaj tez rumianek (warto kupic Urosept) na wieczor. Prekursory neuroprzekaznikow (5-HTP, tyrozyna, tryptofan) bierz w krotkich cyklach (np. 2 tygodnie brania, 1-2 odstepu). Tauryny nie bierz, inozytol tez wydaje mi sie zbedny.

Pij za to duzo zielonej herbaty, warto zalatwic sobie witamine C w wersji o przedluzonym uwalnianiu, warto tez kupic witamine E. Razem stworza potezne narzedzie do usuniecia wolnych rodnikow.

Warto tez pobawic sie z kurkuma + pieprz, dodatkowo warto dodac troche cynamonu (ale nie za duzo, nie lubi watroby) i pieprzu kajenskiego (pamietaj, ze cynamon i pieprz kajenski rozpuszczaja sie tylko w tluszczach, zatem porzadny olej, a pieprz kajenski jest piekielnie ostry, zatem ostroznie).
Jak masz dostep do psychiatry, to zalatw sobie pregabaline i tianeptyne. Dodaj tez witamine B1, male dawki stymulantow tez moga pomoc (ale jezeli masz ciagotki do naduzywania, to nie rob tego). Zadnych sratajow nie bierz. Warto zalatwic sobie kreatyne (podnosi tescia).

Jak troche podleczysz te stany lękowe i depresyjne, to wtedy warto by pomyslec o jakichs nootropach. Poki co jak chcesz podwyzszyc to, warto ograniczyc fapanie i ogladanie seriali/filmow, warto cwiczyc.
  • 145 / 1 / 0
Noopept na mnie również nie działa. Za to PRL-8-53 dał jakiś efekt stymulacyjny... takie wrażenie szybszego widzenia choć przyswajania wiadomości nie przyspieszył, zobacze co dalej. Urosept również polecam. Co sądzicie o rózeńcu? biorę go z 2 tygodnie i nie czuje efektów.
terapia dla dorosłych gdańsk wrzeszcz
  • 181 / 22 / 0
[mention]misspill[/mention]cieszy mnie ze nadal trzymasz strone natury stosujac kwas walerianowy.

Tak trzymaj :)
Masz racje lec dalej na syntetykach i plac :) tzn syntetycznych pochodnych natury.
Trzymam kciuki, ze kiedys kupisz prawdziwe produkty bo te smieci w pixach co mialas... Coz dzieki za koleyjne przypomnienie zeby
- omijac lekarzy zwlaszcza "fachowcow"
- w aptece kupowac tylko witaminy
-nigdy nie pchac sie w leki
:nolove:
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Problem w tym, że na ciężkie choroby stosowanie leków to konieczność.

Tak, witaminki, szyszki chmielu i melisa... Suplementy diety, w przeciwieństwie do Ciebie, będę omijać szerokim łukiem, bo na sen potrzebuję perazyny, klonazepamu i agomelatyny w miksie, obecnie tona szyszek chmielu by mnie nie urządziła :-D

Też kiedyś żyłam w złudzeniu potęgi ziół.

Powiem Ci jedno... ja z kolei betaketonów się brzydzę :-)

EOT

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.