Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 106 / 8 / 0
Uważam, że nastawienie psychiczne czy też wyuczone wzorce zachowań mają wpływ na neuroprzekaźniki. Prosty przykład: "Muszę załatwić kilka spraw w urzędach i odbyć spotkanie, którego celem jest przekonanie kogoś do swojego pomysłu. Jestem przekonany, że skuteczne wykonanie tych czynności da mi rezultat, którego pragnę. Ponadto jest dla mnie ekscytującym wyzwaniem zrobienie tego jak najlepiej... itp.". Myślę, że takie podejście wpływa na neurochemię mózgu.

btw Łączył ktoś EPH/MPH z selegiliną?
  • 1472 / 196 / 0
Oczywiście, że charakter i konkretne sposoby rozwiązania spraw / schematy myślenia mają ogromny wpływ. Dlatego też stymulanty większości debili nic nie dają konkretnego :)

Ja łączyłem EP/MPH z selegiliną i po tygodniu przestało dawać widoczne rezultaty.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 168 / 3 / 0
Czy można łączyć kurkume+MXE lub samą kurkume z miksem selegiliny z pea?
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 281 / 26 / 0
istu pisze:
nie zrozumiałeś. nie chodzi o stan jaki masz na fazie, tylko 1-2 dni po. a dokładnie jak już zejdzie te nieogarnięcie. rozluźnienie fizyczne, a pośrednio przez to, psychiczne. taki efekt wywołuje np. mydocalm.
Mam pewien problem z agonistami sigma, mianowicie nie działają na mnie. Przykładowo mydocalm (tolperizon) i butamirat są agonistami sigma i wywierają przez to swoje działanie, jeden rozluźnia mięśnie szkieletowe, drugi blokuje odruch kaszlu. Tak samo DXM nie wywiera na mnie działania przeciwkaszlowego, w dużych dawkach nigdy nie powodował rozszerzenia źrenic, były normalne. Mydocalm mogę jeść jak cukierki - nie działa.

Tak samo syrop z butamiratem w dużych dawkach, nie ma znaczenie jaki to rodzaj kaszlu, powinien działać, ale tak się nie dzieje. Czy to możliwe by receptory sigma-1 u mnie były ciągle w stanie nieaktywnym? Może to jakiś problem z potasem, bądź wapniem; z tego co wiem receptory sigma-1 to białka opiekuńcze, sprzężone są m.in z potasowymi kanałami jonowymi i powodują ich blokadę, modulują też napływ wapnia do komórki, mają one jednak dużo innych funkcji przez co znalezienie przyczyny wydaje się trudne.
  • 1472 / 196 / 0
rafalinho007 pisze:
Czy można łączyć kurkume+mxe lub samą kurkume z miksem selegiliny z pea?
Można
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 24 / / 0
Przeglądałem ten wątek i testowałem na sobie co nieco.

Przyjmuje noopept 2-3x 20mg dziennie,
do tego EPH 5mg podjęzykowo (ostanie 2 tyg. ) - rozpuściłem w spirytusie i kropelkowo odmierzalem, ale przez ostatnie 2 dni praktycznie nie czuje dzialania - czyzby juz tolerka? Zwiekszac dawke?
No i oczywiscie kofeina, asparginian i dbanie o diete.

Interesuje mnie DXM - dlaczego polecacie go w dopingu mozgu?
Jedyne co znalazlem to o zbijaniu tolerki nim.

Zamierzam dolozyc teraz na noc herbatke z rumianka i znalezc wyciag z pietruszki - czy moze urosept?

Zastanawiaja mnie przyprawy - jakie efekty, dawkowanie?

Bede wdzieczny, gdy jakis ekspert doszlifowal moj plan supelementacji ;)
  • 106 / 8 / 0
Daleko mi do experta. Na noc możesz dorzucić jeszcze melisę, działa też na nasilenie wychwytu zwrotnego. Urosept wygodna forma. Z przypraw to z pewnością pieprz czarny zawarta piperynę, która zwiększa biodostępność leków i ma inne właściwości (zwiększenie wydzielania adrenaliny, zwiększenie spalania tłuszczu itp). A co do EPH to zażywasz progową dawkę...
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 349 / 4 / 0
Coś tam Tyler pisał o miksie: żeń szeń + gingko + guarana (wszystko w ekstrakcie) - naprawdę świetna mieszanka.
Czułem sie cały jakbym zapodal jakieś lekkie MDMA, albo nie wiem jak to wyjaśnić... ;)
  • 61 / / 0
@Tyler... jak działa metylo w połączeniu z sele?
Możesz coś więcej skrobnąć na ten temat :listen:
DLACZEGO ŻYJĘ W KRAJU W KTÓRYM WSZYSCY CHCĄ MNIE ZROBIĆ W H.... Scio me nihil scire - Sokrates
Cogito ergo sum - Kartezjusz
  • 1472 / 196 / 0
Działa dłużej, nie trzeba tak często dorzucać/dociągać. Poza tym nie zauważyłem specjalnych różnic, czysta sele podjęzykowo przez pierwsze kilka razy też bardzo mocno przypomina działanie MPH.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.