Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 361 / 13 / 0
Tymczasowy123 pisze:
Za płatne porady dziękuje. JohnyHa wziął 150 zł, wydałem 150 zł na wellbutrin + jakieś 300 zł suple (na miesiąc), a czułem się gorzej niż bez nich i był ogromny problem z kontaktem.
Nie mogę powiedzieć złego słowa o JohnyHa, jeśli chodzi o wiedzę. Przeczytałem wszystkie jego posty i po pewnym (bardzo długim) czasie własnego researchu przekonałem się, że jego tricki i patenty były z najwyższej półki. U wielu osób pomagały, u niektórych nie. Zawsze nadawał na lekarzy, że nie znają się na lekach (co jest prawdą głównie), a sam leczył jak lekarz. Leczył, ćpał, znikał. W samym procesie diagnozy tkwił grzech pierworodny, tkwi. Na suple u mnie nie wydajesz kasy, można powiedzieć, że jeszcze zarabiasz. "Koszt ujemny".

Mam jeszcze pytanie odnośnie mojej sytuacji. Brałem przez prawie rok Wellbutrin. Działał bardzo dobrze na depresję i dawał ogólnego kopa do działania, potem miałem 2-miesięczną przerwę po której wydawało mi się, że nie działał już tak samo (często poruszany problem w internetach) i stwierdziłem, że upośledził moją pamięć i funkcje poznawcze (też wyczytane w internetach), więc przestałem go brać.
Twoje odczucia mogą być zgodne z prawdą.

Jakiś czas temu wymyśliłem, ze mogę mieć ADD, lekarz przytaknął i biorę od 3 miesięcy MPH Concerte 36mg
ADD nie diagnozuje się Concentrą, trzeba spróbować Medikinetu od najniższej dawki i w kilka dni zdiagnozować, czy to TO.

Zestaw który testuje od paru dni to :
-cholina
-ALCAR
-hupercyna
-piracetam
-noopept
-sunifiram
-MPH concerta 36mg
-usunąłem Modafinil który też był w rozpisce, a sam dodałem Propranolol (beta bloker)
Moja sugestia to Modafinil (pewnie masz adrafinil?) + sunifiram. Reszta jest zbędna, no może coś jeszcze by się przydało (z rana..), ale to wątek poboczny.

Johny twierdził, że będzie spoko, ale zacząłem w sobotę, a w poniedziałek i dzisiaj mam dużego brain foga po zażyciu. W sobotę i niedziele wydaje mi się, że było dobrze, ale w sobotę wynikło niezaplanowane picie i chyba właśnie przez suple mocno popłynąłem bo wypiłem z 0,6-0,7l whisky w 4 godziny i miałem totalnie uwalony film gdzie normalnie nie mam problemu z nadmiernym piciem i po 0,3-0,4l jest już bardzo dobrze.
Czy alkohol mógł wpłynąć na to, że teraz mam po suplach brain foga?
Czy jest sens brać ten zestaw nawet jeżeli barin fog odpuści?
Chlałeś i pewnie film urwał się w momencie, kiedy MPH puścił. Przyczyn brain foga, łącznie z chlaniem i tym zestawem może być kilka. Tak w ogóle, to nie będę się podejmować żadnych więcej interakcji z Tobą w tym temacie - ogólnie jestem przerażony brakiem tytułowego organu, który chcesz "dopingować".
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 30 / 0
>zapytaj o poradę
>olej post

ilekroć coś pisze na tym forum, końcowo czuję się tak:
https://www.youtube.com/watch?v=QMOVekJsjWw

Ty może zamiast ładować w siebie metylofenidat w kombo z modafinilem i garścią supli zacznij od detoksykacji organizmu?
No ale łatwiej ładować w sb śmieszne tabletki :D
Szukaj przyczyn.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 199 / 0
Niestety łatwiej jest połknąć garść tabsów i wciskać sobie że to ma pomóc , że to jeszcze nie ćpanie, choć dobrze dobrane kombo potrafi porobić, niż się ogarnąć, zacząć zdrowo jeść, ćwiczyć, spać ile trzeba itd,
Suple mogą być cennym dodatkiem, ale tylko dodatkiem do bazy jaką jest zdrowy tryb życia...
o ograniczaniu ćpania się nie wypowiadam, bo to bez sensu, każdy wie co się powinno a co się robi... ale kurwa - myślenie o dopingu mózgu wpierdalając benzo nadal mnie rozwala... nie mówię tu do nikogo konkretnego, ale ogólnie - tu pytanie o doping, w dziale o benzo o to które mocniejsze i czy jak bierze tyle a tyle to może jeszcze to a to... Głupota ludzka nie zna granic i tyle.
Wszystko co tu wypisuję zrodziło się w najgłębszych odmętach oceanu mej spaczonej wyobraźni...
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
  • 96 / 1 / 0
@doctorblack
W takim razie odstawiam prawie wszystko, zostawiam MPH i beta bloker, ewentualnie spróbuję jeszcze ALC z kwasem alfaliponowym.

@666
Co do Johnego, nie kwestionuje w żaden sposób jego wiedzy, ale ewidentnie nie powinien zgarniać kasy za pomoc, skoro nie ma czasu, chęci rzetelnie jej udzielić.

Sunifiram z modafinilem(modalert) być może spróbuję jeszcze.

Hmmm, nie rozumiem ostatniego stwierdzenia, w jaki sposób wykazałem się brakiem mózgu?

@[Faust]
W żaden sposób nie olałem ciebie ani reszty, wszystko przeczytałem i w weekend w wolnej chwili poczytam dokładniej w internetach i zweryfikuje, a na badania już mama umawia się.

@Lilith123
Co do wciskania garści tabletek to masz rację, myślałem że w jakiś magiczny sposób wszystko naprawią, ale wiąże się to w dużej mierze z wychwalaniem Johnego, skorzystałem z jego pomocy, musiałem odpowiedzieć na mnóstwo pytań, więc wydawał się bardzo rzetelny, zrobił rozpiskę w której było ponad 20 specyfików?! Po rozmowach skończyło się na braniu może 10 (włącznie z witaminami i minerałami). Teraz mówicie, że to w zasadzie bez sensu.

Edit. Płaciłem Johnemu jednak 250 zł. Waszym zdaniem za bezsensowne suple.
  • 128 / 7 / 0
Mam kilka pytań odnośnie substancji nootropowych:

czy duże dawki oxiracetamu mogą być toksyczne ? np 4g/dzień
jest jakiś sposób na zmniejszenie tolerancji na racetamy?
Czy jedzenie choliny przyśpieszy zmniejszenie tolerancji ?
jak długa przerwa jest potrzebna żeby racetamy znowu zaczęły działać?
Czy jest sens jedzenia np 1,5g oxiracetamu dziennie przez jakiś dłuższy czas skoro nie odczuwam już żadnych pozytywnych efektów a wręcz czuję zmęczenie głowy, znużenie ?

Zdażyło mi się o 3 rano zjeść 500mg fenibutu bo nie mogłem spać później rano ok 10:00 1g Adrafinilu, później o 15:00 2g Oxiracetamu a wieczorem między 22:00-2:00 wypiłem na oko 0,5l wódki i zaliczyłem dość mocnego kaca głowa lekko boli mnie już 5 dzień od tej akcji i mam lekkie zawroty, I takie pytanie czy te substancje przyjęte w dzień mogły mieć wpływ na kaca życia czy raczej poprostu przesadziłem z alko ?
  • 96 / 1 / 0
Nie mogę edytować, a mam jeszcze jedno pytanie.

Dzisiaj nie brałem supli, a dalej czuje się źle. Wnioskuję, że nie mam brain foga tylko jest to stan wywołany zbyt dużą ilością alkoholu. Pare osób pisało, że miało podobnie, nawet przez parę miesięcy utrzymywal się u nich stan otepienia, ale nie otrzymali odpowiedzi z czym to jest związane. Była mowa jedynie o tym, że alkohol mógł uwidocznić jakieś inne schorzenie. W taki sposób czułem się również w momencie kiedy odstawiałem Wellbutrin bo myślałem, że mnie otepia i faktycznie wtedy tydzień może dwa przed tym również mocno przesadziłem z alkoholem.

Objawy to:
-po skupieniu na czymś wzroku po chwili tracę ostrość i walczę wtedy żeby ją odzyskać, jakby zawężone pole widzenia, zauważalnie słabiej widzę na jedno oko
-problem z koncentracją
-pamięć krótkotrwała strasznie siadła

Kiedy poprzednio tak miałem objawy były identyczne, już szukam neurologa, ale może ktoś ma pomysł z czym to jest związane?
  • 851 / 289 / 0
Sele + PEA to dosyć bezpieczny miks.
Selegilina jest w pizdu neuroprotekcyjna.
Jednak ten miks wymaga kontrolowania poziomu cukru we krwi (tendencja do hipoglikemii) uzupełniania wody i minerałów, szczególnie sodu i potasu. Przy niedoborach minerałów może ewentualnie wystąpić neurotoksyczność.

Lilith jak dożylne przyjebanie PEA się różni od psiknięcia sobie r-ru do nosa?
Jak zamierzasz sobie zbadać mózg?
  • 40 / / 0
Tymczasowy, czy Ty chlejesz do suplementacji?. Jak chcesz sobie pomóc skoro walisz coś co pewnie tylko pogarsza stan organizmu. Nie mogę tego zrozumieć...
Uwaga! Użytkownik wNieboWzięty nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 1 / 0
Poprzednio gdy miałem ten dziwny stan po piciu nic nie brałem oprócz wellbutrinu, który chyba nawet w ulotce ma napisane, że nie ma przeciwwskazań do alko, a teraz tak jak pisałem wyszło spontanicznie te picie, ale z reguły nie pije.
  • 76 / 1 / 0
Po jaki grzyb pijesz takie ilości alkoholu?
The psychiatric disorders which are associated with alcoholism include major depression, dysthymia, mania, hypomania, panic disorder, phobias, generalized anxiety disorder, personality disorders, schizophrenia, suicide, neurologic deficits (e.g. impairments of working memory, emotions, executive functions, visuospatial abilities and gait and balance) and brain damage. Alcohol dependence is associated with hypertension, coronary heart disease, and ischemic stroke, cancer of the respiratory system, and also cancers of the digestive system, liver, breast and ovaries. Heavy drinking is associated with liver disease, such as cirrhosis.[15] Excessive alcohol consumption can have a negative impact on aging.
Ethanol is thought to cause harm partly as a result of direct damage to DNA caused by its metabolites
Zablokowany
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.