Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 41 / / 0
Zalek33 pisze:
Tosia przecież tryptofan to syf :wall: lepiej zainwestować w 5-HTP jeśli chodzi o serotonine(dobry nastrój/sen/chęć spożywania cukrów inaczej mówiąc węglowodanów)
Zalek, a czemu tryptofan to syf? Nic o tym nie wiem, myślałam, że on ma coś wspólnego z 5-htp.... Nie znam się do końca, ale te suple są takie słabe, pewnie niewiele tego zawierają, a zauważyłam, że na mnie dobrze działają, nawet doraźnie, bez kontynuowania kuracji.
  • 6 / / 0
Witam!

Czy mieszanka tych dwóch produktów będzie miała zbliżone działanie do CILTEPt'u?
Zastanawia mnie tylko dlaczego w opisie nie ma żadnej wzmianki o wpływ na umysł :)

http://allegro.pl/swanson-karczoch-arti ... 19528.html

http://allegro.pl/pokrzywa-indyjska-col ... 73075.html
lub
http://allegro.pl/pokrzywa-indyjska-col ... 92146.html
  • 5 / / 0
devil22 pisze:
Witam!

Czy mieszanka tych dwóch produktów będzie miała zbliżone działanie do CILTEPt'u?
Zastanawia mnie tylko dlaczego w opisie nie ma żadnej wzmianki o wpływ na umysł :)

http://allegro.pl/swanson-karczoch-arti ... 19528.html

http://allegro.pl/pokrzywa-indyjska-col ... 73075.html
lub
http://allegro.pl/pokrzywa-indyjska-col ... 92146.html
Ciężki temat, mam Coleusa ze swansona, ale on ma 450mg ekstraktu o niewiadomo jakiej dawce forskoliny. Próbowałem kapsułkę, dwie, połowę, jedną czwartą w połączeniu z 800mg karczocha i nie odczuwam spektakularnych efektów z wyjątkiem zamulenia gdy przedobrzę z Coleusem.
  • 95 / 3 / 0
Stosuję już ponad miesiąc noopept. Od 3 dnia używania go zacząłem widzieć konkretne efekty oraz wyostrzał mi się mocno wzrok.
Na aktualny moment stało się coś czego na razie nie potrafię wytłumaczyć. Nie jestem pewien czy któreś receptory się uwrażliwiły?
Nie potrzebuję już noopeptu(ale oczywiście dalej go stosuję, lecz niekoniecznie zaczynam dzień od niego, czasem biorę go po 8 godzinach bycia na nogach), by mieć wyostrzony wzrok - wystarczy kawa, cynamon(nawet mała ilość), czasem się budzę już z tym(nawet gdy nie biorę noopeptu na noc)
Jest to ciekawe i wydaję mi się jakbym uwrażliwił receptory acetylocholinowe - dodatkowo cały czas utrzymuję się efekt nootropowy.
Ktoś potrafiłby wytłumaczyć to zjawisko?
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 561 / 39 / 0
Na każdej substancji czy to leku/suplemencie typu noopept tworzą się nowe ścieżki w mózgu(mózg jest plastyczny) które zostają długo po zakończeniu kuracji/brania i dlatego odczuwasz to tak a nie inaczej.
Oczywiście czym więcej tego bierzesz tym te ścieżki są coraz to mocniej rozwinięte i efekty sa lepsze nie ma w tym nic nadzwyczajnego :cool:
  • 95 / 3 / 0
Dzięki. ;)
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 86 / 0
Jak by ktoś był zainteresowany, JohnyHa egzystuje, ale nie będzie przez jakiś czas dostępny.
Na kilka dni jestem dostępny, ale lada dzień mam jechać do ośrodka odwykowego w Gliwicach. Prawdopodobnie przez kilka miesięcy kontaktu ze mną nie będzie,
Brak serotoniny to też daje takie objawy jak niechęć do wszystkiego, totalny brak motywacji, nie chce się żyć po prostu, to wtedy np. Seronil Ci może lekarz wypisać.
Serotonina motywację obniża poprzez inhibicję dopaminy i noradrenaliny. Logicznym więc jest że brak serotoniny nie powoduje niechęci do wszystkiego.
Z suplementów bez recepty polecam tonisol lub depresanum, oba z tryptofanem, na mnie działają, uzupełniają niedobory czegoś tam, żeby w organiźmie nie brakowało serotoniny i dopaminy. Dobre też na doły na zjazdach.
Uzupełniają l-tryptofan, więc podnoszą poziom serotoniny. Dopaminy z kolei nie uzupełniają.
Ile razy można pisać tak trudno przeczytać wątek za motywacje/przyjemność(np : gra na kompie) odpowiada DOPAMINA :cool: a żeby ja zwiększyć trzeba jeść dużo Białka lub zakupić sobie suplement Tyrozyna który jest przekształcany w l-dopa a później w dopamine/noradrenaline/adrenaline ale to się rozkręca kolo 2 tygodni :old:
Jeśli spodziewasz się efektów od razu polecam zakupić sobie Etylofenidat już od pierwszej dawki zobaczysz kolosalna różnice dawkowanie to 5mg co 3-4h :-D
Posypać ku kreche bo tu dobrze prawi.
Tosia przecież tryptofan to syf :wall: lepiej zainwestować w 5-HTP jeśli chodzi o serotonine
Za to drugą!
Prolaktyna to największa sukaa
Tu zaś pierdolisz. Prolaktyna ma raczej dobroczynne działanie i bez niej stałbyś się wiecznie niezaspokojonym zwierzęciem.
Zalek, a czemu tryptofan to syf?
Bo robi się z niego kwas kynureninowy.
Ktoś potrafiłby wytłumaczyć to zjawisko?
Substancje cholinergiczne bardzo czesto powodują aftereffects w postaci podwyższonego poziomu ACH.
  • 95 / 3 / 0
Przydałoby się mieć taki efekt już bez substancji... ;) I w tym celu z tego co mi się wydaję należy pokombinować z receptorami... W sumie, kiedyś mi przewinąłeś ten temat nieco Johny. ;)

W ogóle kurwa, chujowo z tym odwykiem. Mam nadzieję, że będziesz jak najdłużej na forum i jak najszybciej wrócisz - ćpuni sobie balują na forum, a człowiek, który jest niesamowitą pomocą dla ludzi szkodzi sam sobie. No ale cóż... wiedza praktyczna kosztuję.
  • 86 / / 0
Czy ogarnia ktoś gdzie i jak najtaniej wychodzi witamina d3? Bo okazuje się dosyć droga przy chęci zarzucania jej 5000IU
watch?v=E0WPEIvuLKs mózg rozjebany
  • 8 / / 0
Na body factory w dziale targowisko jeden z sprzedawców ma
Zablokowany
Artykuły
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.