Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Jak wiadomo, z rok czy dwa lata temu była w Polsce afera z dopalaczami w trakcie której zamknięto wiele sklepów.
Tak właściwie to co było tam sprzedawane? Jakieś legalne substancje typu 4-AcO-DMT? Bo mglista nazwa "dopalacze" nie mówi wiele a nawet mnie to ciekawi
  • 677 / 2 / 0
Dopalacze czyli mixyc bardziej znanych lub mniej znanych substancji z grupy research chemicals czyli odczynników laboratoryjnych w fazie badań nie nadających sie do spożycia. Głównie początkowo był tam mefedron w solach piorących , JWH - 18 w maczankach a potem powstawały nowe inne substancje, pochodne pentedron, alfa-PVP, ethcat i cały ten shit o którym jest dużo na forum. :)
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 1 / 0
Chyba nie było tryptamin w dopalaczach, przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo. Na pewno było w chuj mefa.
wszystko co wyżej jest fikcją
  • 3523 / 51 / 0
@ up śmiem nawet stwierdzić,że to dzięki mefowi wybuchła całą ta afera. Przyłożyło się do tego także kilka przedawkowań desoksypipradolu i wystarczyło. :-(
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 5 / / 0
Dopalacze nadal są dostępne, co prawda nie są już jak to były "produktami kolekcjonerskimi" a "rozpalkami do pieca" albo "dodatkami do piasku" to jeżeli chodzi o sklepy stacjonarne których coraz więcej, minus takich sklepów jest taki ze osoba niedoświadczona z RC tak naprawdę nie wie w co się wpierdala ponieważ sam sprzedawca nie wie co w "rozpalce" czy "dodatku do piasku" siedzi, sądzę że fajnie by było gdyby na etykiecie były napisane substancje których użyto.
  • 28 / / 0
Szukam w miarę świeżych tematów ze słowem "dopalacze" bo mam info.

Kolega kupił "najnowszy" sort kapsułek e-2, nie próbowałem to czemu nie ;-) Są na a-pvp... Ostrzegam, bo wszyscy "kochamy" alfe na nieświadomce :wall:

A ja - idiota - mam nauczkę, że nie wiadomo co tam jest :finger:
Wini feat. Wiśnia - Rzucam
Cypis - Chcę się naćpać 2
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.