Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Najskuteczniejszym środkiem na kaca jest kroplówka. Ale to dla bogatych, gdyż ogłaszające firmy życzą sobie pare stówek za przyjechanie i udzielenie pomocy.
Czy da się robić jakiś kurs, abym mógł sobie kupić taką kroplówkę i umiał dobrze ją obsługiwać I abym legalnie mógł kupować do niej przyrządzone witaminy i elektrolity?
  • 365 / 103 / 0
Wenflon, elektrolity i glukoze możesz sobie kupić sam w aptece. Kwestia jedynie założenia Wenflonu. Jak się sam poklujesz na kacu z trzęsącymi się rękami to sobie możesz zrobić sam.
Widziałam natomiast u dwóch starych alkoholików jak kupowali sobie właśnie w aptece glukoze i elektrolity po 500ml w kroplówkach i wypijali to. Twierdzili, że postawiło ich to na nogi. Może spróbuj najpierw tej mniej inwazyjnej metody? Ja sama nie pije ale może ktoś inny tutaj stosował taka metodę?
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".