Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 312 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: obserwator »
Olanzapina jest git, tylko, ze ja uzywalem tego nie w celach lecznicych.
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
obserwator pisze:
Brałem Zolafren kiedyś, spasłem się jak świnia i byłem otępiały emocjonalnie.. :rolleyes:
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Whitedead »
Mam schizofrenie, Psychiatra zapisal mi TEGRETOL i RISPERIDON.. Myślicie ze to dobre leki? Osobiscie jestem niezadowolony czesto boli mnie glowa i jestem zamulony. jaki lek by mi podpasowal tak zebym mogl palic mj i zebym dobrze sie czul?
Ostatnio zmieniony 25 września 2009 przez Whitedead, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie idioty to nie bułka z masłem..
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
Częstymi objawami ubocznymi podczas stosowania leku są: bezsenność, pobudzenie, lęki oraz bóle głowy. - sory skopiowałem to odnośnie risperidonu z medycznego portalu. Wiem tylko, że używa się go w ostrych i przewlekłych psychozach schizofrenicznych. Nie brałem nie leczę się neuroleptykami , więc trudno mi powiedzieć czy to dobry lek. Powiem natomiast, że karbamazepina (twój tegretol) nieźle stabilizuje nastrój przy dłuższym systematycznym stosowaniu. Zasada numer 1 jeśli leczysz się na schizofrenie i chcesz się zaleczyć to marihuana jest raczej nie wskazana. Piszę raczej, bo nie mam zasadniczych dowodów, że szkodzi, ale ja po 6 latach jarania zacząłem łapać paranoje po skopceniu, więc podziękowałem sobie i nie pale wcale.
Z tych neuroleptyków co jadłem mogę polecić olanzapinę i (po przemyśleniu sprawy jednak tak!) FLUANXOL - dobry lek, mocno przeciwlękowy i aktywizujący. Pamiętam jak raz poszedłem po nim na wesołe miasteczko i bujnąłem się na zdrowej karuzeli czego w życiu bym nie zrobił na trzeźwo.

z tych co jadłem a odradzam: klozapina, tisercin(lewomepromazyna jakoś tak chyba), perazyna. Zaznaczam, że nie mam stwierdzonej schizofrenii, brałem te leki na własną rękę i nie przewlekle, a nawet nie regularnie, bardziej experymenty

życzę powodzenia w wychodzeniu z choroby
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 312 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: obserwator »
aree1987 pisze:
obserwator pisze:
Brałem Zolafren kiedyś, spasłem się jak świnia i byłem otępiały emocjonalnie.. ]

Dlatego tak jak pisalem wczesniej, uzywalem tego tylko w mixach np. z kodeina lub malutkie dawki na sen. Jak dla mnie nie da sie tego brac leczniczo -zamulenie, brak dopaminy = brak emocji, zero libido no i postepujaca otylosc. Gowno, a nie lek, ale wiadomo sa rozni ludzie i moze niektorym ten lek pomoc.
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Napiszcie coś o Fluanxolu jak wyglądają skutki uboczne, kiedy zaczyna w pełni działać itd.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 974 / 17 / 0
nigdy nie brałem systematycznie, ale większa dawka działa doraźnie, silnie. Przynajmniej u mnie tak było. Brałem to tylko kilka razy, na początku myślałem, że nie działa, ale właśnie większa jednorazowa dawka (chyba 3 tabsy) podziałała skutecznie.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Whitedead »
biore leki regularnie juz okolo 10 dni i efekty uboczne nie zniknely.. Czesto mam zajebiste lęki i ciagle chce mi sie spac. Kiedy lek zacznie dzialac w pelni? skoro mam lęki to powinienem isc do psychiatry i poprosic o zmiane leku? Pewnego dnia zapomnialem wziac leku i wtedy czulem sie strasznie.. Czy to normalne ze po odstawieniu leku objawy choroby powiekszaja sie znacznie? A i co do tych lęków to bywały przypadki ze z domu musialem wychodzic z nozem bo balem sie nie wiem kogo... Co powinienem brac by nie byc takim jebanym aspołecznym idiota?;/
Życie idioty to nie bułka z masłem..
  • 682 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: NiezdrowyAntoś »
Whitedead pisze:
Co powinienem brac by nie byc takim jebanym aspołecznym idiota?;/
po 2 tygodniach lykania SSRI zarzuc z 10 tabletek DXM :)
Sun Was High (So Was I)
  • 974 / 17 / 0
a tak na poważnie to idź do lekarza i powiedz mu co jest się z tobą dzieje.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."