15 maja 2023omertse pisze: Jak wygląda sprawa z przechowywaniem DMT? Czekam na okazje, żeby je kupić jednak gdyby się pojawiła taka możliwość w najbliższym czasie to pewnie co najmniej kilka miesięcy by czekało na dobrą okazję na tripa. W jaki sposób i ile czasu można przechowywać freebase lub inne formy tak by nie utraciło swoich właściwości?
Jedyne co zmieniłem to zamiast nafty wykorzystałem n-heptan i uzyskałem ok 0,5 g nn-DMT. Całość zajęła mi 3-4h + zostawienie na noc w zamrażalce i później skrobanie.
Wszystkie odczynniki są bez problemu do kupienia na allegro. Cały sprzęt (butelki, pipeta, szklane pojemniki, szklane zlewki) to jednorazowy wydatek również do kupienia na allegro i możesz wtedy powtarzać wszystko dowolną liczbę razy. Kolejną ekstrakcję zrobiłem już z 250 g MHRB i w ramach rozpędu jeszcze na końcu zrobiłem czyszczenie produktu z wydajnością 1,8 g czystego nn-dmt.
Koszty?
- Kora 250 g, 50 euro z wysyłką.
- N-heptan 1l 115 zł (i można go wykorzystać wielokrotnie).
- Ocet 1l 10 zł.
- wodorotlenek sodu 1 kg, 30 zł (starczy na 4 kg kory)
- sól kuchenna - kilka złotych
- woda demi - 10 zł za 5l (+ przesyłka)
- sprzęt: wersja budżetowa to to co znajdziesz w domu, wersja lepsza to zakup 100-300 zł jednorazowo i masz wszystko na full wypasie
Chcąc optymalizować koszty to można kupić 2kg kory za 200 euro z przesyłką rejestrowaną UPS.
Skala oszustw i naciągactwa w kwestii nn-dmt jest tak duża, że aż mnie wzdryga, że ktoś ludzi naciąga na grubą kasę na kartridż który albo kosztuje fortunę, albo zawiera zamiast dmt np. 5-meo-dmt.
Gorąco zachęcam by powiedzieć tym praktyką: NIE! i samemu uzyskać wysokiej klasy materiał przy naprawdę niewielkim nakładzie sił.
I ostatnią rzeczą: 5-meo-dmt jest w wielu krajach legalny, więc produkuję się go w legalnych laboratoriach tak samo jak inne RC, dlatego dostawcy "nn-DMT" kupują za grosze 5-meo-dmt (które generalnie jest tak samo łato dostępne jak inne RC) robią z tego kartridż do waporyzatorów i sprzedają jako "nn-DMT" po 100-250$/g dzięki czemu unikają potencjalnych problemów, bo sprzedali Ci legalną substancje. Znaczy oni, nie ty, bo sprzedając w NL gościu wysyła legit produkt do PL gdzie już ty możesz za to odpowiedzieć karnie.
A takie anegdotyczne sytuacje były wspominane na reddicie i warto mieć to na uwadze, w szczególności ze względu w różnicach w dawkowaniu i możliwość przedawkowania (np. https://edition.cnn.com/2020/06/05/euro ... index.html)
No i ostatecznie nie rozumiem w czym problem - po co kupować DMT na czarnym rynku, jak możesz sam sobie kupić korę i w domu przygotować? A jak potrzebujesz 5-meo-dmt to wystarczy kupić z dowolnego labu (tylko należy pamiętać, że w Polsce jest już nielegalne
Generalnie to tyle się o tej substancji naczytałem (włącznie z książka Strassmana), ze spodziewałem się naprawdę wielkiego szoku, którego z początku aż się bałem, ale kolejne próby pokazały mi, ze przynajmniej w moim przypadku to tylko nicniewnowzący generator bardzo silnych wizualizacji z całkowitym zachowaniem siebie. Żadnych wgladow, żadnego rozpadu ego, żadnych zachwalanych mistycznych przeżyć… Ot, wchodzisz sobie na 10 minut do wesołego miasteczka, które jest interesujące ze względu na swoją odmienność od codziennej rzeczywistości. Nie miałem po tym żadnej refleksji na temat mnie, czy święta, wydawało mi się to takie…. puste. No, ale w takim razie domyślam się, ze to nie był ten słynny breakhtough, bo gdyby to był on, to szczerze - przynajmniej dla mnie - nie ma się czym podniecać ;)
Widzisz DMT jest kaprysna substancja i nie sposob przewidziec czy i kiedy sie przebijesz , dawka jest istotna ale nie gwarantuje nic rowniez . Skorzystaj z zasady odwroconej tolerancji i co 30-45 min rob kolejne sejse . Nie przebiles sie wiec rozumiem ta frustracje ale uwierz mi ze kiedy Ci sie to uda bedziesz od razu wiedzial . U mnie to bylo kontakt 3-stopnia z pozaziemskim , multiwymiarowym inteligentnym bytem . Tego nie da sie zapomniec , doslownie zapiera dech w piersiach
Proszę o jak najwiecej przydatnych informacji jak zrobić to prawidłowo i jak najbezpieczniej, za wszelkie rady i wskazówki będę wdzięczny.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.