Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 1893 / 181 / 0
[ external image ]
Synonyms: 2,4-DMMC
Formal Name: 1-​(2,​4-​dimethylphenyl)-​2-​(methylamino)propan-​1-​one,​ monohydrochloride
Molecular Formula: C12H17NO • HCl
Formula Weight: 227.7
Taka ciekawostka - kandydat na miejsce dimefedronu? Jak na razie substancja nie jest raczej w zasięgu przeciętnego zjadacza ketonów. Ciekaw jestem jak teoretycznie wypada w porównaniu z 3,4-DMMC - działałoby bardziej stymulująco? Ktoś/coś?
  • 149 / 2 / 0
Ta substancja też jest dimefedronem, tak samo jak 2,3-DMMC, którą też można uwzględnić w porównaniu.

Możliwe jest istnienie cząsteczki 2,3,4-TMMC ?
  • 1893 / 181 / 0
Ciekawe jak wygląda to od strony prawnej, w obliczu nadchodzącego delegalu ;)
  • 348 / 9 / 0
Jak na moją niedoedukowaną głowę pod wpływem to tyle to się tam nie zmieści - toż to nie mogłoby być stabilne.
Żyję szybko bo mi wolno.
  • 149 / 2 / 0
Nie wiem, więc pytam. Pierścień ma dwie pary pozycji 2 i 3.
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.