Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam. jak ma sie DMAA zawarte w odzywkach (mam jeszcze zakupione kilka miesiecy temu), do testu na narkotyki przy kontroli drogowej?
jade czasami dluga trase i czasami biore tabletke, lub dwie z dmaa (35-70mg). jakie sa szanse, ze przy kontroli cos wykryja i czy za jazde na dmaa moga cos zrobic.
pozdrawiam
  • 536 / 3 / 0
Bodajże DMAA może dać przy mało dokładnych testach wynik pozytywny dla amfetamin[podobna struktura]. Przy dokładniejszych już raczej nie.
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2012 przez M864, łącznie zmieniany 3 razy.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 158 / 6 / 0
Wybaczcie, że odkopie ale może komuś się przyda. Jadłem dmaa przez jakieś pół roku przed treningami. Raz po takim treningu wypiłem GBL i kiedy zeszło to pojechałem gdzieś autem. Zawinęła mnie policja i zabrali na testy narkotykowe bo byli przekonani, że coś ćpałem. Wacik w ustach tarłem prawie do krwi (:D) ale koniec końców darowali mi mandaty (nie miałem pasów i zatrzymałem się na martwym polu). Nie wykryli nic. Powiedziałem, że byłem zmęczony i pewnie przez to tak wyglądam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.