Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 2803 / 361 / 0
Cześć zakładam temat o Diuretykach ( leki moczopędne ) bo nigdzie nie widziałem tematu o nich . Mianowicie chodzi mi o wpływ diuretyków np. ( furosemid, torasemid , spironolokton ) na wpływ na organizm na nerki ? Na skórę i jej stan ? Na trawienie ? . Sam jestem ciekaw waszych spostrzeżeń gdy braliście bądź bierzecie leki moczopędne. Sam jestem nimi leczony już kilka lat i muszę przyznać gdy bylem na furosemidzie ( dawka dzienna 200-280mg ) to ledwo chodziłem bylem mega odwodniony . Pamiętacie może Andreas Muntzer ? Kulturysta docięty do kości on tez byl na furosemidzie. Wracając do mojej sytuacji gdy przeszedłem na Torasemid ( Toramid ) po kilku dniach jakbym lepiej sie poczuł więcej energii itp .. prawdopodobnie dlatego ze Toramid " oszczędza " potas itp . Zapraszam do dyskusji
  • 186 / 36 / 0
Diuretyki strasznie psują poziom potasu w organizmie. Polecam tego pilnować bo w skrajnym przypadku ( u mnie skrajna niedowaga) można pójść do piachu. Nie pytaj o szczegóły :| Poziom sprawdzisz z krwi w prywatnych labo za parę złotych,
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 2803 / 361 / 0
@DistortedMan . Wiem że psują poziom potasu w organizmie bo go wypłukują ( ale nie wszystkie ) bo sa diuretyki które oszczędzają wydalanie potasu . Ale też przy braniu diuretyków jest zalecane branie potasu ( sam tak robię )
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.