Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 365 / 0
Cześć zakładam temat o Diuretykach ( leki moczopędne ) bo nigdzie nie widziałem tematu o nich . Mianowicie chodzi mi o wpływ diuretyków np. ( furosemid, torasemid , spironolokton ) na wpływ na organizm na nerki ? Na skórę i jej stan ? Na trawienie ? . Sam jestem ciekaw waszych spostrzeżeń gdy braliście bądź bierzecie leki moczopędne. Sam jestem nimi leczony już kilka lat i muszę przyznać gdy bylem na furosemidzie ( dawka dzienna 200-280mg ) to ledwo chodziłem bylem mega odwodniony . Pamiętacie może Andreas Muntzer ? Kulturysta docięty do kości on tez byl na furosemidzie. Wracając do mojej sytuacji gdy przeszedłem na Torasemid ( Toramid ) po kilku dniach jakbym lepiej sie poczuł więcej energii itp .. prawdopodobnie dlatego ze Toramid " oszczędza " potas itp . Zapraszam do dyskusji
  • 186 / 36 / 0
Diuretyki strasznie psują poziom potasu w organizmie. Polecam tego pilnować bo w skrajnym przypadku ( u mnie skrajna niedowaga) można pójść do piachu. Nie pytaj o szczegóły :| Poziom sprawdzisz z krwi w prywatnych labo za parę złotych,
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 2814 / 365 / 0
@DistortedMan . Wiem że psują poziom potasu w organizmie bo go wypłukują ( ale nie wszystkie ) bo sa diuretyki które oszczędzają wydalanie potasu . Ale też przy braniu diuretyków jest zalecane branie potasu ( sam tak robię )
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.