Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blepharospasm »
raczej
relanium 0,005
op 2
s. jedna tabletka raz na dobę lub jedna tabletka co 24 h
do benzo chyba nie trzeba dodawac ilości tabletek, to w narkotycznych trzeba.
Ostatnio zmieniony 12 października 2009 przez Blepharospasm, łącznie zmieniany 1 raz.
Hidden Mefedron User
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
Gwynnbleid pisze:
raczej
relanium 0,005
op 2
Relanium 5 mg
2 op (czterdziesci tab.)
S: 1 x 1

Tak wyglada prawidłowa recepta, trzeba dodawac ilosc tab bo ci nie przyjma recepty, sprawdzone na sobie. Dodatkowo jesli np ilosc tab jest w cyfrach rzymskich tez nie przyjma, musza byc arabskie (20, 40 tab).
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: JanuszMarian »
Dzięki za pomoc. Jutro postaram się sprawdzić czy to przejdzie :-D
Uwaga! Użytkownik JanuszMarian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
recepte na relanium chyba najłatwiej ze wszystkich benzo zdobyć, idż do lekarza powiedz że jesteś nerwowy, nie możesz usiedzieć w miejscu itp
Gowno prawda, wsrod lekarzy panuje przekonanie, ze relanium bardzo uzaleznia i przepisza predzej alprazolam lub lorafen (ewentualnie broamzepam). Co do poprawnie wypisanej bibuly na 2 op. to moze byc tak:

Relanium 5mg
2 op. (czterdziesci tabl.)
s:2x1

W przypadku benzodiazepin musi byc wypiasna slownie ilosc tabletek, takie male info.
  • 139 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hopek »
Dokladnie tak jak Gargamel napisal, ewentualnie mozna zastapic 5mg - 0,005. Tak samo dawkowanie mozna napisac tak jak proponuja koledzy 1x1 albo 2x1 lub u mnie wypisywali 1-0-1 albo 1-0-0, co odnosilo sie rano,poludnie,wieczor. Nie musi tez byc napisana ilosc opakowan. Wystarczy 40tabl po 5mg i do tego slownie tak jak Gargamel napisal koniecznie.

Czyli moze byc :

relanium 0,005 w tabl
40tabl. po 5mg (czterdziescie tabletek po 5 miligramów)
s: 1-0-1

Taka jak napisalem jest sprawdzona w 100% na sobie. Chociaz inne proponowane tu wersje tez sa ok. Jest schemat, ze recepta na benzo musi zawierac : nazwe leku, postac (tabl,amp), ilosc mg jednej tabsy, laczna ilosc tabletek zapisana w formie ilosc opakowan lub tabletek, slownie ilosc tabletek i dawkowanie. Jak w/w wypisze to juz kwestia lekarza.
Takiego świata ja nie chce, wiec go sobie ulepsze....
  • 437 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
Gwynnbleid pisze:
raczej
relanium 0,005
op 2
Trzeba na bank. Można wypisać nieregularną liczbę (jak np w opakowaniu są 2 listki po 10 tabletek a lekarz wypisze 30 tabl), to w aptece są zobowiązani wydać jedno całe pudełko zbiorcze i do tego jeszcze jeden listek luzem. W s można też napisać 'doraźnie 1 (czy ile tam) tabletka'.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 205 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: elioot »
całkiem ciekawe 20mg połączyłem z lufa mj + 2 piwka i był ostro :D
Skurwysyn.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Można wypisać nieregularną liczbę (jak np w opakowaniu są 2 listki po 10 tabletek a lekarz wypisze 30 tabl), to w aptece są zobowiązani wydać jedno całe pudełko zbiorcze i do tego jeszcze jeden listek luzem.
Rolka jest pakowana w listkach po 20 tabl. wiec jesli lekarz wypisze ci 30 tabl. to dostaniesz jedno opakowanie 20 tabl. i nic wiecej (chyba, ze przekroi ci farmaceutka nozem albo nozyczkami wytnie pol listka jeszcze, zeby bylo rowno 30 tabl. %-D ).

całkiem ciekawe 20mg połączyłem z lufa mj + 2 piwka i był ostro :D
Przy niskiej tolerce juz 15-20mg dobrze robi nawet bez piwa, wiec nie ma sie co dziwic. Niektorzy nawet po 10mg milusio maja.
  • 437 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
Gargamel pisze:
Można wypisać nieregularną liczbę (jak np w opakowaniu są 2 listki po 10 tabletek a lekarz wypisze 30 tabl), to w aptece są zobowiązani wydać jedno całe pudełko zbiorcze i do tego jeszcze jeden listek luzem.
Rolka jest pakowana w listkach po 20 tabl. wiec jesli lekarz wypisze ci 30 tabl. to dostaniesz jedno opakowanie 20 tabl. i nic wiecej (chyba, ze przekroi ci farmaceutka nozem albo nozyczkami wytnie pol listka jeszcze, zeby bylo rowno 30 tabl. %-D ).
Brzmi głupio, ale tak właśnie jest. Ja tak miałem w przypadku zolpidemu. Lek - Hypnogen, 15 tabletek w opakowaniu. Pani doktor wypisała 20, bo kiedyś tyle było i jej się pomerdało. W aptece pani popatrzyła na receptę, pomyślała i wycięła z innego opakowania nożyczkami brakujące 5 tabletek a na opakowaniu dopisała mi +5. Przeliczyła cenę i sprzedała. Brzmi głupio, ale tak właśnie było, mam jeszcze opakowanie z dopisanym tym "+5". Nie mam pojęcia co oni potem zrobili z tymi pozostałymi 10 tabletkami. Raz w życiu takie cuś mi się zdarzyło, nie ściemniam bo nie mam po co %-D
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 2179 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blepharospasm »
przyda sie ta wiedza zdecydowanie :D Bo w sumie z opio interesuje mnie już tylko alprazolam i diazepam ;]
Hidden Mefedron User
ODPOWIEDZ
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.