...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 555 / 2
Domowy detoks jest kija warty. Najlepszym wyjsciem jest odwyk w psychiatryku monarze powtarzam z renoma nie jakis pierwszy lepszy. Ja polecam Gliwice Familia sa tam ludzie z calej Polski a jest to osrodek co leczy osoby z psycha i cpaniem.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 314 / 0
ja jutro na rano, czyli za raptem parę godzin mam pierwszą wizytę w sprawie programu metadonowego... Dodzwoniłem się w końcu dzisiaj na Nowowiejska zapytać o to samo czyli o program i warunki przyjęcia liczac, że w "stolycy"pójdzie to jak spłatka i zacznę sączyć syrop najpóźniej od poniedziałku a tak to i w dzień po rozmowie..... No ale usłyszałem w słuchace, że owszem porzyjąć na pierwszą kontrolną wizytę mnie mogą ale.......w połowie września najszybciej... Spytałem grzecznie tylko, czy to żart ? Usłyszałem, że nie, że nie mają lekarzy, że są urlopy i w ogóle jakbym przeniósł się nagle do ;92 czy '95 roku. Na szczęście Pani w ostatniej chwili sobie przypomniała, że powstał jakiś nowy ośrodek na Jagiellońskiej i że nie są ja tą chwilę w ogóle obsadzeni itp. Zadzwoniłem i jutro rano mam wizytę :) Trzymajcie kciuku za starego Aliena, żeby go kurwa przyjęli bez problemów na ten syrop (tak, tak, wiem, że jest to chujowa opcja....ale i tak dla mnie najlepsza ze wszystkich w moim zasięgu) bo inaczej to nie wiem....dołączę chyba do słynnego akrusza Excel jako kolejny wiersz zaraz po Nozerze :) I tak skurczybykowi zazdraszczam więc w sumie nie byłoby źle ;)
Dam znać jutro co i jak i ogólnie wrażenia z wizyty w tym punkcie
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 72 / 29 / 0
@AlienForms daj koniecznie znać, jak było. I w ogóle dzięki za ten post, bo mam właśnie podobny problem - mój chłopak musi szybko przestawić się na metadon z bupry (na której jesteśmy oboje, ale prywatnie), bo chce jak najszybciej dostać się do Kazunia, gdzie - jak się okazało - wbrew deklaracjom na stronie leczą tylko metadonem (XXI wiek na pełnej). No i zarówno Dzielna, jak i Nowowiejska powiedziały, ze zapraszają we wrześniu. Kazałam mu dzwonić na Jagiellońską, zobaczymy...
  • 2372 / 314 / 0
31 lipca 2019nieprzysiadalna pisze:
@AlienForms daj koniecznie znać, jak było.
byłem dzisiaj i od ręki dostałem się na program :) Idę jutro na pierwszą dawkę. Bardzo miła,fajna i młoda p. doktor jest. Nie robiła żadnych problemów - wręcz przeciwnie. Nawet chciała mnie od razu na detoks położyć, żeby na spokojnie i dokładnie mi wyliczyć dawkę syropu i nasączyć. Jako że nie mam możliwości zniknięcia z roboty na czas detoksu czyli pewnie min. tydzień to będą mnie ambulatoryjnie nasączać. Chodzi głównie o to, że dostane dawkę i przez 2-3h mam być na miejscu gdzie będą mnie obserwować jak reaguje itp. Moim zdaniem profesjonalne podejście. Raz na dwa tygodnie jest wizyta kontrolna właśnie z lekarzem prowadzącym. Po miesiącu podobno dostaje się syrop na wynos. W sumie jedynym zastrzeżeniem który mogę mieć to jest to, że byłem umówiony na 9:30 a czekałem godzinę bo byli jacyś inni pacjenci w kolejce.. Tak, że jak na razie to 5/5....szczególnie w porównaniu z Nowowiejska i ich wrześniowych terminach.
  • 72 / 29 / 0
@AlienForms to wspaniale, dzięki, że napisałeś i przywróciłeś wiarę, że jednak się da :)
Powiesz coś więcej o procedurze kwalifikacji? Sam wywiad? Testy? Musiałeś dostarczyć jakąś dokumentację?
U nas też wizyta jutro, oby tylko nie marudzili z powodu tej bupry...
Powodzenia!
  • 2372 / 314 / 0
31 lipca 2019nieprzysiadalna pisze:
@AlienForms to wspaniale, dzięki, że napisałeś i przywróciłeś wiarę, że jednak się da :)
Powiesz coś więcej o procedurze kwalifikacji? Sam wywiad? Testy? Musiałeś dostarczyć jakąś dokumentację?
U nas też wizyta jutro, oby tylko nie marudzili z powodu tej bupry...
Powodzenia!
Nie, żadnej dokumentacji - tylko dowód. Wywiad to chyba standardowy. Pierwsze pytanie to co mnie tutaj sprowadza, więc powiedziałem, że chciałem dostać się na program metadonowy. I pani doktor na to tylko, że OK, że jestem w dobry miejscu. No i dalej swoją opio-biografię przedstawiłem itp. Wiem, że zwracają uwagę czy ktoś nie ładuje dodatkowo benzosów. Bo kilka razy się o to pytała i dodatkowo jeszcze badania będę mieć jutro przed syropem. No i w sumie tyle - 30 minut rozmowy i wszystko było załatwione. Bez żadnych wymysłów, że metadon to nie bo coś tam, albo żeby najpierw spróbować tego czy tamtego... Co dwa tygodnie jest spotkanie z lekarzem prowadzącym, takie kontrolne a po miesiącu podobno dostaje się już na wynos.
Jutro napiszę coś więcej jak będę już po syropie
  • 49 / 17 / 0
A gdzie to jest w Warszawie ? Może ja niepotrzebnie wywalam kasę ?
Codziennie płace za coś, co się należy jak psu micha.
Jak nie trzeba udowadniać, że się nie jest wielbłądem i potwierdzać paręnaście razy rożnymi kwitami, to se tak myślę, dlaczego by nie ?
Uwaga! Użytkownik WhitePearl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 314 / 0
Właśnie chlapnałem 30ml i wracam do roboty :) Miał być jakiś lekarz, który miał mi zrobić test czy benzosow nie wrzucam i mnie poobserwowac przez 2h ale nie było.. A może był ale nie pytałem :)
@up to jest na ul. Jagiellońskiej 34. Jak kupujesz syrop na "ulicy" to bez sensu... Idziesz na spotkanie, mówisz co i jak i na drugi dzień masz za free

Aha - i btw - to bardzo tam czysto, tak nowo, schludnie - to jakiś nowy obiekt jest. Jak byłem parę razy na Nowowiejskiej to tam ten odział substytucyjny to masakra.... Jak koszary w XIX wieku ;) I w ogóle ludzi nie było - jak wychodziłem to przyszła jakaś młoda rodzina też na syrop. Tak że polecam te miejsce
  • 917 / 235 / 0
To może jakaś tendencja nowa że punkty metadonowe ,są czyste i miłe dla oka..w moim miasteczku też jest na poziomie ,i do tego obsługa bardzo miła i pomocna,raczej starają się iść na rękę niż rzucać kłody pod nogi.
  • 779 / 45 / 0
Oficjalnie stwierdzam że z ostatniego lipca na 1 sierpień rzuciłem picie i palenie i mixy obu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.