...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Kurde no mi sie wydawalo ze idzie odstawic trawe po prostu mniej palac i stopniowo przechodzic na cbd zeby zabic nawyk i wtedy bedziesz przyzwyczajac sie do swiata trzezwosci. Sam dokonalem kiedys czegos takiego ale swiadomie wrocilem, czyli po prostu zrobilem detoks. Jezeli jestes na prawde w kiepskim stanie to dobrze ze chociaz masz wsparcie farmalogiczne ja tez mam ale na zasadzie bardziej rekreacyjnej hahahah. Zycze powodzenia w wychodzeniu z syfu, wazne jest oczywiscie tez to zeby zajac czyms glowe
  • 1413 / 572 / 0
Do odstawienia/zmniejszenia dawki trawy nie potrzeba zadnych lekow czy supli wystarczy chec .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2134 / 362 / 0
Myślę, że kluczem jest wymyślenie sobie nowego zajęcia, które zastąpi dotychczasowy sposób spędzenia czasu i stopniowe zmienianie proporcji między tymi czynnościami.

Czytanie po jednym rozdziale takiej książki jest na przykład takim rozwiązaniem:
https://allegro.pl/oferta/fizyka-wokol-nas-8901430159
  • 1413 / 572 / 0
@mietowy3 masz racje przyjacielu , wlasnie redukuje z 1xtyg jarania do 1x2tyg i zajalem sie sportem oraz aktywnosciami z ludzmi kompletnie nie odczuwam ze cos sobie "odmawiam"
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje

Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.

Marihuana zmniejsza grubość kory mózgowej – mówią badania na temat wpływu konopi indyjskich na mózg

Kanadyjskie badania dotyczyły wpływu używania konopi indyjskich na strukturę mózgu u młodzieży. Prace badawcze, prowadzone przez zespoły Gracieli Pineyro i Tomasa Pausa, wykazały, że stosowanie THC (tetrahydrokannabinolu – organicznego związku chemicznego z grupy kannabinoidów, głównej substancji psychoaktywnej zawartej w konopiach) przez nastolatków prowadzi do zmniejszenia grubości kory mózgowej. Zaobserwowano, że THC powoduje zanik dendrytów – struktur neuronowych niezbędnych do komunikacji międzykomórkowej, co może skutkować atrofią określonych obszarów kory w okresie krytycznym dla rozwoju mózgu.

Majordomus premiera Francji skazany na rok więzienia za handel narkotykami

26-letni główny lokaj Matignon, czyli siedziby premiera Francji, oficjalnie przebywa na zwolnieniu lekarskim. W rzeczywistości został aresztowany w czwartkowy wieczór 7 listopada w trakcie handlu kokainą.