...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Kurde no mi sie wydawalo ze idzie odstawic trawe po prostu mniej palac i stopniowo przechodzic na cbd zeby zabic nawyk i wtedy bedziesz przyzwyczajac sie do swiata trzezwosci. Sam dokonalem kiedys czegos takiego ale swiadomie wrocilem, czyli po prostu zrobilem detoks. Jezeli jestes na prawde w kiepskim stanie to dobrze ze chociaz masz wsparcie farmalogiczne ja tez mam ale na zasadzie bardziej rekreacyjnej hahahah. Zycze powodzenia w wychodzeniu z syfu, wazne jest oczywiscie tez to zeby zajac czyms glowe
  • 1433 / 576 / 0
Do odstawienia/zmniejszenia dawki trawy nie potrzeba zadnych lekow czy supli wystarczy chec .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2168 / 372 / 0
Myślę, że kluczem jest wymyślenie sobie nowego zajęcia, które zastąpi dotychczasowy sposób spędzenia czasu i stopniowe zmienianie proporcji między tymi czynnościami.

Czytanie po jednym rozdziale takiej książki jest na przykład takim rozwiązaniem:
https://allegro.pl/oferta/fizyka-wokol-nas-8901430159
  • 1433 / 576 / 0
@mietowy3 masz racje przyjacielu , wlasnie redukuje z 1xtyg jarania do 1x2tyg i zajalem sie sportem oraz aktywnosciami z ludzmi kompletnie nie odczuwam ze cos sobie "odmawiam"
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 40 / 9 / 0
Mi po 15 latach palenia codziennie udało się odstawić w końcu na 2 miesiące, teraz sobie pale raz na miesiąc, giecik dobry starcza na 4 wieczory, upalam się 2 lufami jak kiedyś całym jointem. Powróciły sny, po tygodniu których tak mi brakowało kiedy byłem w ciągu to nie było ich w ogóle, to chyba jedna z najbardziej motywujących rzeczy po odstawce. Po miesiącu człowiek już jest bardziej ogarnięty i sny są codziennie. Pierwsze 3 dni najtrudniejsze; problemy ze spaniem i różne dziwne rzeczy psychofizyczne, lecz nic tragicznego w porównaniu z odstawianiem ciężkiego ciągu z dnia na dzień. Odstawianie: od jarania od rana do wieczora 13 lat, do palenia tylko wieczorem 2 lata, potem joint na lufki i coraz mniej lufek po mału. Potem kilka dni zwały i człowiek jak nowy.
  • 4795 / 804 / 0
To fajnie ze nic w zyciu nie zawaliles przez to, radzisz sobie z problemami na trzezwo.
Imo cpanie.to jest problem wtorny problemow z alceptacja siebie ,.duza wrazliwosc na bodzce,niskiepoczucie wlasnej wartosci,fobie ,.utrata kogos bliskiego.
Wiec samo przestanie to czesto dopiero pierwszy krok
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1093 / 186 / 0
@ledzeppelin2 dokładnie, "samo przestanie to często dopiero pierwszy krok", przekonałem się o tym dobrze kiedy po paru latach od wyjścia z dna zdałem sobie sprawę że nadal jestem i będę w dupie życiowej, szybko się wtedy z powrotem zeszmaciłem do poziomu wyjściowego ćpaniem, a i tak wtedy cały czas chlałem już tylko że funkcjonowałem społecznie.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.

Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych

Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.