Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 907 / 0
Latwiej zalatwic sie opio+alko/benzo niz samymi benzosami.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3406 / 534 / 0
Albo łatwiej się zabić na odstawce niż na przedawkowaniu :D
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 5076 / 871 / 0
benzodiazepiny są niebezpieczne przy szybkim ich podaniu w dużej dawce np droga iv (może dojść do zatrzymania oddechu i akcji serca) . Nir znalazłem jednak przypadku po podaniu solo, ale mix klozapiny i lorazepamu kogoś wyniósł na tamten świat. O opio i alkoholu nie mówiąc.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 118 / 9 / 0
Ja mieszałem opio z benzo, do tego feta.koks i alko, a domu jeszcze coś na spanie. Wszystko recz jasna w pewnych odstępach czasu, powiedzmy w jakieś 18 h. Czułem dobra bombę. Nikomu jednak nie polecam takich eksperymentów :old:
  • 566 / 29 / 0
Żeby przekręcić się po samym benzo to ciężko. Bardziej miksy powodują zgon.
Niby alkoholu nie powinno się pić. Niby, bo sam po sobie wiem jak działa na mnie. Nigdy wczesniejsze urwanie filmu mi się po nie amnezyjnych benzosach nie zdarzyło. Oczywiście po 1mg clonazolamu i do tego powiedzmy 200ml na raz kolorowej. Zazwyczaj objawiało się tym, że bawiłem się świetnie cała noc. Oczywiście taki miks dla mnie był furtka do jedzenia stymulantów żeby się bawić pół nocy. I oczywiście nic się nie pamiętało.
Dlatego też nie widzę niebezpieczeństwa. Może ktoś kiedyś po kolosalnych ilościach benzo i jeszcze większych ilościach alkoholu dostawał depresji oddechowej. Nie wiem. Ale przestrzegam. alkohol niemal w każdą substancje jakoś ingeruje. Więc ostrożnie.
A najłatwiej to przekręcić się przy nagłym odstawieniu. Nie polecam skrętu po 2miesiacach klonazolamu i etizolamu. Masakra. :gun:
rchiro the best
  • 325 / 50 / 0
Co do odstawki to benzo, barbiturany i alkohol to jedyne środki, które mają prawo wywołać śmiertelną zapaść przy nagłym odstawieniu. Łączy się to z oddziaływaniem na GABA.
  • 191 / 22 / 0
W ciągu dnia jadłem tramadol, a wieczorem coś mi odbiło i zjadłem,
2 opak. Xanaxu 2mg (80mg) i 2 opak. Relanium 5mg (200mg)+ ok 60 tab. Pregabaliny 150mg (9g) popite 500ml wódki.
Rano jak kobita wróciła z pracy zadzwoniła na 112, przyjechała policja, zamiast karetki, dopiero oni po ZRM i pojechałem na SOR. Jedyne co się stało to wyjebałem się z 20 razy, rozwalając meble. Świadomość zachowana w połowie. Ale nie potrafiłem ustać na nogach.

Nie tak łatwo odejść przy pomocy benzo.
Wszystko co napisałem to tylko fikcja literacka, fragment opowiadania które nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, wszelkie podobieństwa do realnego świata są przypadkowe. Sam nigdy nie zażywałem narkotyków, a moja wiedza jest czysto teoretyczna.
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).