Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1169 / 52 / 0
Opiaty owszem, ale dysocjanty? Najpopularniejszym jest dekstrometorfan, a on działa na serotoninę = rozwala źrenice.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / / 0
Czy kolorowe soczewki zaslonia duze źrenice?
  • 109 / 3 / 0
Normalne soczewki zmniejszają lekko źrenice (w moim przypadku), więc kolorowe mogą jeszcze bardziej, chociaż pewnie bez przesady.
  • 50 / 5 / 0
morfino podobne, alkoholem, reakcją alergiczną
Uwaga! Użytkownik cichywedas666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 392 / 26 / 0
U mnie koda zdaje egzamin bardzo dobrze. Mam teraz dorete 75, da rade?
[ external image ] :heart:
  • 23 / / 0
Pilokarpina działa dobrze na zmniejszenie źrenic, możesz spróbować także kropli na zwężenie źrenic - Vispring.

A w temacie Dorety75- Zdarza się, że powoduje ona skutki uboczne, często odczuwa się wzmożoną senność, która czasami utrudnia normalne funkcjonowanie. Zdarzają się również nudności i wymioty, a zażywane w większych ilościach niż nakazał lekarz może wywołać uzależnienie.
  • 392 / 26 / 0
Z tym że z tego co widzę pilokarpina jest na receptę :(
  • 397 / 32 / 7
a dziwnym jest to ze po moich oczach nie widać nic? czy tez jest ze kazdy inaczej na wszystko reaguje?
Uwaga! Użytkownik kkrecha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 392 / 26 / 0
Po stażu to już nic dziwnego, jak ktoś dużo bierze to źrenice mogą już nie reagować. Moje niestety reagują nadzwyczaj mocno, co mnie strasznie irytuje. Nie mam tęczówek wcale.
Chociaż to też kwestia indywidualna bo mam znajomego co zarzuca baaardzo rzadko, ostatnio z nim sniffalam 4cmc jego zrenice nie drgnęły u mnie oczy jak 5 zł.
  • 6 / / 0
13 maja 2016kkrecha pisze:
a dziwnym jest to ze po moich oczach nie widać nic? czy tez jest ze kazdy inaczej na wszystko reaguje?
Jeśli czujesz się dobrze na drugi dzień i nic nie widać po oczach to musiałeś mieć naprawdę dobry temacik 😎 ciężko teraz o dobry sorr. I oczywiście każdy inaczej reaguje na zjazd , to też zależy od ciebie w sumie , jeśli pijesz dużo wody , jeśli dobrze zjadłeś przed zażyciem to naprawdę zmniejszy (zwale) no ale wiadomo nie do konca😎 jeśli się bierze to trzeba mieć świadomość że na drugi dzień zawsze łatwo rozpoznać że coś brałeś . Ale co do twoich źrenic 😂 jeśli brałeś i nic nie widać po oczach to miałeś słaby temat albo musiał być naprawdę dobry , ale to zadkosc w dzisiejszych czasach czasach. Powiem z własnego doświadczenia 😄 jeśli jest dobry temat to na drugi dzień niema problemu z funkcjonowaniem (oczywiście po oczach zawsze coś widać ) ale to jest do ukrycia 😎.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.