Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2 / 1 / 0
Hej,
zacząłem brać tyrozynę tydzień temu przy zmianie pracy w której muszę przyswoić dużo nowej wiedzy i potrzebuje dobrej koncentracji, skupienia.
Z tego co obserwuję to tyrozyna/nalt faktycznie lekko dodaje energii i czuje delikatny efekt, jest to dość subtelne ale w trakcie nauki odczuwalne.

Jednak szukając po necie znalazłem informację że stosując regularnie tyrozyną/nalt można przyzwyczaić mózg do substancji i może to spowodować że przestanie sam wytwarzać dopaminę w odpowiedniej ilości. Dodam tylko że informacja ta dotyczyła NALT więc nie wiem czy tyczy się to zwykłej tyrozyny też?
Czy ktoś może to potwierdzić, bo brzmi całkiem niebezpiecznie.

Ja biorę rano na czczo 1500mg L-Tyrozyny + 70mg witaminy B6 + 400mg witaminy C + 150mg magnezu
Czasem biorę 350mg L-Tyrozyna / N-acetylo-L-tyrozyna + to samo co wyżej
Śniadanie jem po około godzinie.

Czy takie dawki są ok czy zwiększając można osiągnąć coś więcej?

Zacząłem też brać L-Teanine 400mg + dwa x espresso (około 200mg kofeiny) dzięki czemu nie ma zjadu po kawie a jest dobre pobudzenie do pracy.

Do tego biorę Ashwagandhe 300mg + Gotu Kola - ogólnie działają uspokajająco i też ciutke lepiej z koncentracją.

Potrzebował bym jakiś naturalny suplement który dodaje energii, poprawia nastrój. Czy macie coś sprawdzonego?
  • 2 / 1 / 0
Jeszcze się zastanawiam nad ALPHA GPC i Hupercyną raz na jakiś czas albo zamiennie z NALT
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.