Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Mam pewny problem z dostarczeniem jej. Mieszkam w Angli itp ale mniejsza. Prawdopodobnie będe musiała sie obejść bez niej przez kilka dni 2/3/4. Czy spieprze jej jak na razie miesięczny efekt?
  • 1957 / 230 / 0
W najlepszym wypadku spadnie Ci trochę nastrój, w najgorszym dostaniesz objawy odstawienne, bo wbrew temu co mówią psychiatrzy, to gówno uzależnia. Całe mechanizm działania antydepresantów polega tak naprawdę na uzależnieniu. Ja na twoim miejscu na te 3,4 dni rozłożył sobie tabletki tak, żeby brać np. przez 8 dni po pół dawki, ale zawsze coś przyjmować.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3700 / 617 / 1
Redukuj jesli masz możliwosc.
Jak odstawiasz nagle to licz się z nieprzyjemnymi (ale znosnymi) efektami ze strony układu nerwowego; trochę za mocno to brzmi, przesadzam, ale chodzi mi o tzw brainzapsy czyli "prądy" przeskakujące w głowie. To raptem maly dyskomfort ale znamienny dla ssri gdy obcinasz dawke lub odstawiasz nagle. Ja to miałem gdy byłem na 20 mg paro i z dnia na dzien skonczyly mi sie leki.

Coś w rodzaju "pykającej powieki", wiesz na pewno o czym mowie ;) Ale to taki 'dreszczyk', prądzik w głowie, krótki przeskok 'napięcia'. Ja tak to sobie zaszufladkowałem.

Mysli samobojczych absolutnie nei miałem. Tak jak kolega wyzej mowi- moze Ci spasc nastroj i poczujesz "stare" samopoczucie, ale raptem jego echo, jesli w ogole
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.