Jak odstawiasz nagle to licz się z nieprzyjemnymi (ale znosnymi) efektami ze strony układu nerwowego; trochę za mocno to brzmi, przesadzam, ale chodzi mi o tzw brainzapsy czyli "prądy" przeskakujące w głowie. To raptem maly dyskomfort ale znamienny dla ssri gdy obcinasz dawke lub odstawiasz nagle. Ja to miałem gdy byłem na 20 mg paro i z dnia na dzien skonczyly mi sie leki.
Coś w rodzaju "pykającej powieki", wiesz na pewno o czym mowie ;) Ale to taki 'dreszczyk', prądzik w głowie, krótki przeskok 'napięcia'. Ja tak to sobie zaszufladkowałem.
Mysli samobojczych absolutnie nei miałem. Tak jak kolega wyzej mowi- moze Ci spasc nastroj i poczujesz "stare" samopoczucie, ale raptem jego echo, jesli w ogole
"Rutyna to rzecz zgubna "
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.