Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Mam pewny problem z dostarczeniem jej. Mieszkam w Angli itp ale mniejsza. Prawdopodobnie będe musiała sie obejść bez niej przez kilka dni 2/3/4. Czy spieprze jej jak na razie miesięczny efekt?
  • 1957 / 230 / 0
W najlepszym wypadku spadnie Ci trochę nastrój, w najgorszym dostaniesz objawy odstawienne, bo wbrew temu co mówią psychiatrzy, to gówno uzależnia. Całe mechanizm działania antydepresantów polega tak naprawdę na uzależnieniu. Ja na twoim miejscu na te 3,4 dni rozłożył sobie tabletki tak, żeby brać np. przez 8 dni po pół dawki, ale zawsze coś przyjmować.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3536 / 577 / 1
Redukuj jesli masz możliwosc.
Jak odstawiasz nagle to licz się z nieprzyjemnymi (ale znosnymi) efektami ze strony układu nerwowego; trochę za mocno to brzmi, przesadzam, ale chodzi mi o tzw brainzapsy czyli "prądy" przeskakujące w głowie. To raptem maly dyskomfort ale znamienny dla ssri gdy obcinasz dawke lub odstawiasz nagle. Ja to miałem gdy byłem na 20 mg paro i z dnia na dzien skonczyly mi sie leki.

Coś w rodzaju "pykającej powieki", wiesz na pewno o czym mowie ;) Ale to taki 'dreszczyk', prądzik w głowie, krótki przeskok 'napięcia'. Ja tak to sobie zaszufladkowałem.

Mysli samobojczych absolutnie nei miałem. Tak jak kolega wyzej mowi- moze Ci spasc nastroj i poczujesz "stare" samopoczucie, ale raptem jego echo, jesli w ogole
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.