Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 368 / 109 / 0
@DobryWujas
nikotyna powinna słabiej działać, ja wgl nie czuję nikotyny, może właśnie dlatego chcesz palić więcej bo nie daje tego efektu co zwykle?
"Life pain always sexy"
  • 1455 / 592 / 0
Mowiac krotko nie jest , za paroma pierwszymi razami mialem dosyc przekonywujace OEVy ale one sie nie utrzymuja w przeciwienstwie do benzydaminowych albo galkowych halucynacji . Gdzies tam jeszcze sugeruja , ze jest opio bo podobienstwo w budowie molekularnej ale to tez sie kupy nie trzyma ostatecznie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1514 / 529 / 0
DXM trochę tak, DXO nie.

Fuzja - D5
28 listopada 2023ListyDoMDMA pisze:
Generalnie są 2 typy receptorów cholinergicznych, nikotynowe i muskarynowe. DXM blokuje te nikotynowe na pewno.
Generalnie słowo ligand w tym cytacie @hydroksy oznacza substancję która jest w stanie przyczepić się do receptora w tym przypadku jest napisane że DXM przyczepia się do receptora muskarynowego z tym , że do ligandów zaliczają się i antagonisty i agonisty.
Jest negatywnym modulatorem allosterycznym, nie blokuje tych receptorów. Jezu, nic się tu nie zmieniło, dalej ludzie ze szczątkową wiedzą się mądrują.

Fuzja x2 - D5
03 grudnia 2023ListyDoMDMA pisze:
@DobryWujas
nikotyna powinna słabiej działać, ja wgl nie czuję nikotyny, może właśnie dlatego chcesz palić więcej bo nie daje tego efektu co zwykle?
Nie, nie powinna. DXM nie blokuje receptorów nikotynowych tylko przyczepiając się do białek w innym miejscu zmienia ich ułożenie w przestrzeni przez co zmniejsza powinowactwo acetylocholiny do nich.
  • 611 / 186 / 0
Na mnie DXM zadział jak typowy deliriant w wysokiej dawce (600+300, na mnie akurat dorzutki działają dobrze, tzn. pasuje mi ten rodzaj “fazy”) z dodatkiem pregabaliny (600 mg wzięte wcześniej). Mnie się podobało ale nie polecam nikomu, poza bardzo doświadczonymi użytkownikami narkotyków.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.