Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 182 / 17 / 0
Dla mnie wcale nie musi być to podejrzliwe (chyba, że kojarzą Cię z kupowania BDZ i jakichś opio). Zawsze możesz kupować to dla chorej babci, prawie wszystkie starsze osoby cierpią na jakieś bóle.
  • 105 / 25 / 0
29 czerwca 2021Leilani87 pisze:
Pytam, ponieważ teraz wszystko jest na te kody i zakładam z góry, że łatwiejszy jest dostęp do danych pacjenta. Do konkretów. Czy apteka zainteresuje się np. taką sytuacją, że tydzień temu kupowałam u nich 30 tabletek Dormicum, a po tygodniu złożę zamówienie znowu. Albo przychodze sobie co tydzien z kodem od innego lekarza na jeden środek w dawce no 60 lub 90 tabletek. Pytam z ciekawości, chętnie bym zrobiła eksperyment, ale domyślam się, że problemy będzie miał lekarz nie ja. Także wiem, że ryzykować nie ma co, ale ciekawi mnie czy mogą coś z tym zrobić i kto i jakie miże ponieść konsekwencje? A może mieliście jakąś nieciekawą przygodę? Ja tylko jak standardowo wypisywało się leki na receptach miałam może ze 3 sytuacje gdzie mi nie chciano wydać leku, ale to raczej co innego.
Zalezy od apteki i aptekarek. Tak uwazam. Sama pracowalam w aptece i bylo wlasnie w ten sposob,

pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2394 / 653 / 0
@ Leilani87 Jak najbardziej miałem już taką sytuację. Że wyjątkowo lekarz mi podwójną dawkę oksy wypisał ale zostało to od razu zweryfikowane w aptece że dopiero co brałem ( bo jak debil poszedłem do tej samej. ) przychodzę po za dużą dawkę z 7 dni szybciej niż normalnie -" ja panu wydam ale żeby zostało odnotowane to iż Jest Pan podejrzany i pan napierdala opio rekreacyjnie" - ale zostaje to przekazane w bardziej subtelny sposób niż napisałem
  • 66 / 13 / 0
@WujekMorda może i faktycznie tutaj należy podkreślić że mogą się tak zwrócić ale nic się przecież nie stało, prawda?
  • 761 / 105 / 0
Ja ostatnio zioło kupowałem w aptece i niektóre dziwnie się patrzały i zawsze musiałem z 5-10minut zaczekać
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 633 / 153 / 0
05 lutego 2024WujekMorda pisze:
@ Leilani87 Jak najbardziej miałem już taką sytuację. Że wyjątkowo lekarz mi podwójną dawkę oksy wypisał ale zostało to od razu zweryfikowane w aptece że dopiero co brałem ( bo jak debil poszedłem do tej samej. ) przychodzę po za dużą dawkę z 7 dni szybciej niż normalnie -" ja panu wydam ale żeby zostało odnotowane to iż Jest Pan podejrzany i pan napierdala opio rekreacyjnie" - ale zostaje to przekazane w bardziej subtelny sposób niż napisałem
Do tej samej sieci, a może i dokładnie miejsca, wcześniej niż by to wynikało z dawkowania? To już nie te czasy, lepiej zmienić zwyczaje :)
  • 88 / 7 / 0
Mi pewna przychodnia nagle przestała wypisywać benzo i w sumie by to pasowało bo ostatnią recke od nich na 2x Xanax 2mg zrealizowałem z acodinem i citroseptem a odbierając zamówienie też przyszedłem nieźle zbenzowany xd
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Realizowałem sporo w tych samych aptekach, nigdy o nic nie pytano
  • 76 / 8 / 0
Tez nie mam żadnych problemow z apteką. Chodze do 2 i w kazdej mam dlugą listę moich recept , normalnie mowie - co mi tam zostało? I drukują mi listę dluga na 1.60m🤣 A ja sobie wybieram co mi akurat brakuje. Jedynie jak chce wiecej paczek czegos to babka wylicza mi na 2 miesiace.
Nie ma sie czego bac, nic Ci za tabletki na recepte krzywdy nie zrobi.
  • 2806 / 362 / 0
Sam miałem staż w aptece i czesto też chodze do aptek i nigdy nikt nie zapytał czy cokolwiek o opio czy bezno .. a niekiedy mam naprawdę sporo recept zwlaszcza na opio
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.