Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
  • 10 / 1 / 0
Miesiąc temu wpadłem z około 50g polaka prorok przybijał mi handel ale sędzia podczas rozstrzygania wniosku prokuratora o sanki uznał że to tylko posiadanie znaczej ilość i odrzucił wniosek proroka w dosyć mocny sposób. Mimo takiego dobrego początku obawiam się że może zapaść wyrok odsiadki zamiast zawiasu/ opaski(licze na opaske czy zawias bo 1sza sprawa , stała praca,młody wiek(19) , brak dowodów na handel, brak jakiś innych spraw , żadnych krzywych akcji ,sąsiedzi się nie skarżą ,dalej się kształce w liceum itd no ogolnie sprawa typu młody i głupi tylko że dusigrosz to zamiast mieć sztuke za 40 zeta którą pieski znalazły to miałem własnie blisko 50gbo więcej=taniej a wtedy kiedy to pabrałem to nawet DUŻO taniej ) Jednak całe to bagno wydarzyło się w bardzo kiepskim dla mnie momencie ponieważ mam ogram spraw do domkniecie ( zamkniecie np sprzedaży samochodu i mieszkania krewnego który na stałe mieszka poza pl i potrzebował pełnomocnika, pospłacanie jakiś nie wyjątkowo dużych ale jednak odczuwalnych zobowiązań , dokończenie prawka , dokończenie kursu udt na wózki itd[obstawiam ze podczas odsiadki jesli by sie zdarzyła zupełnie bym zapomnial to czego sie w szkole jazdy i w kursie udt nauczyłęm]) obstawiam też że ta sprawa potrwa minimum 2 posiedzenia co by się nie działo. Przechodząc do sedna czy są jakieś sposoby które pozwalają przedłużyć sprawe i odsunąć w czasie wyrok . Zależy mi na tym aby jak najbardziej przedłużyć tą sprawe żeby moć zamknąc swoje sprawy ponadpłacać rachunki i czynsz i że tak to ujmę jak najbardziej uprościć pod względem finansowym i technicznym zadbanie o moje mieszkanie i sprawy typu własnie te zobowiązania czy rachunki bliskiej mi osobie z która sie dogadałem ze jesli sąd mnie na wakacje wyśle to ze sie tym zaopiekuje do mojego wyjścia
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.