Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 92 / 3 / 0
Ja wiem czy melisa nie likwiduje bezsennosci. Jak nie bylem na odstawce benzo to regularnie robilem sobie na noc ziolka w tym melise i czulem po nich odprezenie oraz lepiej mi sie spalo. Tej nocy kiedy jestem na odstawce benzo to na 5mg diazepamu spalem od 1 do 5 30 a poxniej juz tylko co 15-20 min jakas pobudka i z boku na bok do 9 rano.
  • 468 / 25 / 0
@up - Podejrzewam, że placebo, wmówiłeś sobie, że te ziółka Ci pomogły i tak też się stało (siła autosugestii bywa na prawdę mocna) ;)
Żeby nie było OT, nie wyobrażam sobie po tylu latach brania klonazepamu nawet próbować go zastępować ziółkami typu melisa i jej podobne, przecież to nie ma prawa się udać (mówię o sobie oczywiście) ;)
W klipach możesz kurwa palić stuzłotówki
Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
  • 92 / 3 / 0
nie no ja nie mówię , że po latach barania klona da radę melisą zastąpić klona. Ja zupełnie co innego napisałem. Przeczytaj proszę dokładnie co napisałem.
  • 161 / 5 / 0
Melisa pomaga przy odstawce, ale tylko nak ciag był dość krótki i obbjawy odstawienne nie są wielkie. Kiedys po paru dniach na alprze parzyłem co 1,5h melisę z 2 saszetek i była ulga whuj po tym.
  • 468 / 25 / 0
@2up Tak więc przyznaję się do winy, źle Cię zrozumiałem. Musisz mi wybaczyć, bo dzisiaj jestem jakby to powiedzieć "lekko rozbity i rozkojarzony" ;)

@Evenement - Po paru dniach, bardzo możliwe, że duże ilości melisy mogą trochę pomóc, ale mówimy raczej o dłuższych maratonach i wtedy zupełnie melisa się nie sprawdzi.
W klipach możesz kurwa palić stuzłotówki
Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
  • 92 / 3 / 0
24 marca 2018Cold Steel pisze:
@2up Tak więc przyznaję się do winy, źle Cię zrozumiałem. Musisz mi wybaczyć, bo dzisiaj jestem jakby to powiedzieć "lekko rozbity i rozkojarzony" ;)

@Evenement - Po paru dniach, bardzo możliwe, że duże ilości melisy mogą trochę pomóc, ale mówimy raczej o dłuższych maratonach i wtedy zupełnie melisa się nie sprawdzi.
Moim zdaniem melisa wogole nie nadaje sie na odstawianie benzodiazepin tzn moze cos tam pomoze ale watpie . Ale uwazam ze dla zwyklej osoby co nie zazywa na codzien albo wogole benzo to jak najbardziej pomaga zasnac.
  • 161 / 5 / 0
Mysle, ze nawet i po długich ciągach jak ktos zostaje na lodzie to nie ma nic do stracenia zeby poeksperymentowac z melisą.
  • 1599 / 47 / 0
Ja przestałem brać benzo(clon głównie) i kode a było to 3 lata temu to się przerzuciłem na alkohol 3 piwa dziennie potem już były 4 piwa i zaczęły się pojawiać ataki paniki ale wcześniej wybudzałem się w nocy gdzieś tak o 3:30 i lekarka dała mi skierowanie do szpitala psychiatrycznego i oni powiedzieli, że te wybudzanie się ze ze snu to efekt alkoholu a te napady paniki to nie wiedzieli więc zaproponowali mi psychologa, ale jak były jeszcze na tym oddziale to dwie rzeczy były wspólne brak alkoholu i więcej ludzi wyszedłem ze szpitala to się nie wybudzałem w nocy napadów paniki też nie miałem, aż w końcu w poniedziałek postanowiłem sobie wypić 4 piwa i mnie wtedy ząb bolał więc wziąłem jeszcze doretę i jakoś to przyjemnie było potem zdarzyły mi się słabe napady paniki wziąłem na to bramzepam 6 mg wieczorem zamiast alkoholu i powiem wam, że dużo lepszy od tj 3 bmka były by browary potem brałem ten sedam i piłem już rzadziej te bromawy aż w końcu zdarzył się jeden napad paniki jak byłem po za domem i było dużo ludzi więc ja przed świętami uzmysłowiłem sobie, że te ataki paniki to są wywołane wieczornym piciem bo ataki paniki zdarzają się na świeżym powietrzu w godinach popołudniowych i wieczornych więc jak odstawiłem alkohol takie postanowienie noworoczne to już po 1.5 miesiąca te napady ustąpiły, ale to mogła być zasługa benzo albo abstynencji alkoholowej i teraz w zastępstwie od tego alkoholu kupiuje sobie 4 piwa bezalkoholowe i dorzucam do tego 4 mg lorafenu + 2 mg clona + 30 mg zolpidemu wiem, że to jest dużo, ale czy ja na zawsze muszę odstawić ten alkohol bo powiem szczerze, ten alkohol mnie bardziej bawił.
  • 92 / 3 / 0
Ja lubie jedno i drugie. Raz jest pora na jedno raz jest pora na drugie. Czesto nawet zdarza sie tak ze jedno z drugim zyje ze soba w symbiozie.
  • 161 / 5 / 0
@pol90

walic codziennie po 4 bronki to jest bardzo nieciekawa sprawa. po pewnym czasie wątroba do wymiany, a trzustka może wcześniej.
Zablokowany
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.