Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 198 / 1 / 0
To fakt klony na kaca - mistrzostwo! no tyle ze ja potrzebuje co najmniej 4 mg zeby przestac sie trzesc..

EDIT: PS wczoraj ojebalem 2 butelki, browarow to nawet nie zlicze ile i dzis 6 rano do roboty 4 mg klona i jak nowo narodzony...no moze troche chwiejny na nogach.
  • 2876 / 99 / 0
koleżankę po klonach (mikrej ilości, 1,5mg przez całą noc z umiarkowaną ilością alko przy zerowej tolerce) bolały oskrzela. Koleżanka jest bardzo wkrętliwa, ale na wszelki wypadek wolę wszelkie wątpliwości konsultować na forum, coby przypadkiem czegoś nie przeoczyć. Ktoś ma jakąś teorię, czy wkrętka i nie ma szans?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 983 / 15 / 0
Pewna jest, że to oskrzela?
Na ulotce jest "ból w klatcie piersiowej" ale szkodliwość taka jak "bełkotanie, zamulenie i amnezja".
Mogła sobie równie dobrze wrecic jak jej schodziło.
  • 2876 / 99 / 0
Nie koniecznie oskrzela, mogło być po prostu coś w klatce. No właśnie to zabawne, bo wkręciła sobie w zasadzie krótko po tym jak zaczęły porządnie dzialać. Co to za siła wkręt, skoro klon nie potrafi tego wykorzenić.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 204 / 6 / 0
Dzisiaj po kilkudniowej abstynencji klonow, dzis zarzucone 8mg klonow powodowaly u mnie agresje, jak bylo na poczatku. Mam nadzieje ze pozniej zaczna znowu mnie pobudzac.
  • 198 / 1 / 0
Ja po wiekszej ilosci zawsze jestem agresywny co za tym idzie pobudzony, chociażbym padal z nog to i tak sie czepiam kazdego kto krzywo spojrzy.
  • 373 / 3 / 0
Niestety Clonazepam na lęki ssie...
0,5mg X mnie bardziej wyluzował niż 1mg clona co dorzuciłem, czułem sie po nim tak nijako i skurwiale jakoś w ogóle...
Pytałem lekarza i mówił, że przeciwlękowo to działa bardzo słabo, głównie na drgawy i coś tam jeszcze.
Tylko, że xanax śpiocha robi i sie ma w dupie wszystko, myślałem, że klonik będzie pozbawiony tego...
Może to indywidualne tylko? No ale nie zmienia faktu, że sam to odczułem, a lekarz potwierdził.
  • 1196 / 10 / 0
Dokładnie. Alprazolam co prawda nie daje bomby, ale przeciwlękowo działa mocniej.

Wg mojej oceny przelicznik - 0.5 mg alpry = 2 mg klona. Przeciwlękowo.

A jak ktoś ma obawy czy będzie za mało to zrobić miks - 0.5 mg alpry + 1 mg clonazepamu + 15 mg diazepamu. Powinno pomóc.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 1 / 0
@ samuraxo

Pozatym od czasu do czasu lykasz X wiec nie masz tolerancji zerowej,poczatkowej wiec czego spodziewales sie po 1 mg kolna?To polowa DAWKI TERAPEUTYCZNEJ !.Klon nie wywali Cie z butow szczegolnie przy tak malej dawce i szczegolnie ze zarzucasz X.Sproboj wiecej i wtedy sie wypowiedz,trudno mi uwierzyc ze klon nie radzi sobie z Twoimi lekami .Bzdura jest twierdzenie ze klon nie dziala przeciwlekowo bo to jedno z jego glowych dzialan! Dziala slabo miorelaksacyjnie w porowaniu alpry i inny ma profil dzialania.

@ Ugh

Alpra nie daje "bomby"jak to nazywasz>? :nuts: Jedna z niewielu benzo ktora potrafi dac nawet stan euforyczny znacznie przyjemniejszy od klonow!! :wall:
Ten miks to w czym ma pomoc? w zasnieciu na stojaco w dzien? Nie wiem po chuj polecasz takie miksy . i do czego maja sluzyc...Opdowiednia dawka kolow zniesie lek,sama alpra tez da sobie rade ,diazepam tez, wiec nie wiem .
Uwaga! Użytkownik 3F nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 373 / 3 / 0
Nie mam zerowej tolerancji ale Xanax już w dawce 1mg pozbawia mnie lęków, a klon tego nie robi w tej samej dawce.
Chyba więc proste jest, że klon nie działa na mnie lub działa o wiele słabiej anksjolitycznie niż alprazolam....
Jeśli zwiększe dawke to może też mnie pozbawi lęków ale na chuj mi łykać powiedzmy 3mg aż i walić tolere jak tu u niektórych skoro moge 1mg Alpry :)
Klon i alprą mają według tabeli taką samą siłę działania w przeliczeniu na diazepam.

Przelicznik Ugh być może dobry jest :P Ja po Alprze 1mg to się robie aż taki pluszowy i spokojny, weselszy.
A po klonie nie czuje wyraźnych zmian tylko nawet wkurwienie lekkie takie i lęki może troche przyblokowane ale i tak dziwnie...
Jeszcze przetestuje niedługo 1,5mg i zobaczymy :P

Hmm pogooglowałem i tam też źródła mówią, że Clon działa przeciwlękowo ale to nie jest jego najmocniejsza strona i będzie w tej kwestii gorszy od powiedzmy Alprazolamu. Zgadza się z moimi odczuciami :) Po 2mg może by było jak po 1mg Alpry ale nie chce sobie tolerki nabijać szybciej bo po co
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.