Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 2518 / 27 / 0
kreide pisze:
A ja się uzależniłem od alprazolamu a tu lekarz nagle mi zmienił na clonazepam leki... A zrobiłem sobie zapasy alpry na dobre 3 miesiące ehh, plus przynajmniej taki, że clon jest za free lub 5 zł
To było trzeba się zapytać lekarza jakie są powody jego decyzji o zmianie leków. Alprazolam i Klonazepam różnią się zasadniczo, ten pierwszy wykazuje większe działanie przecowlękowe, a klonazepam głównie przeciwdrgawkowe. Klony mają jednak dłuższy okres półtrwania w organizmie, więc może twój lekarz dąży do tego byś całkowicie odstawił benzodiazepiny??
  • 1177 / 138 / 0
ja po alprze nie czuje calkowicie nic, absolutnie efekt placebo, zastanawia mnie to, bo klony dzialają na mnie super leczniczo
  • 574 / 10 / 0
Powiedzcie mi, 6mg clonazepamu codziennie to duża dawka czy nie ? Generalnie na lęki, rozluźnienie i przecidrganiowo (dłonie mi drżą jak alkoholikowi). Wiem, że na pewno się od tego uzależnie, szkoda że każdy lek działa na mnie w wersji kilku mg. W ulotce doczytałem że do 20mg się nawet stosuje (po tym to byłbym pijany dosłownie), niektórzy biorą 0,5 niektórzy 2mg, a 6mg to dużo mało? Nie jestem jakimś ćpunem, zamieniłem na alpre 4mg na clona 6mg, po klonie przynajmnije nie chce mi się tak spać jak po alprze...
  • 413 / 4 / 0
6mg klonazepamu to już duża dzida.nie mówie tu o tabelkach gdzie w przeliczniku 6mg =120 mg diazepamu.Tabelki jedno, a działanie na typa- drugie.podejrzewam,że mimo dużej tolerki na benzo (obecnie stoje na 6- 8 mg klona) oraz nielichej masy 98/189 to jakbym strzelił te 120 mg rolek czyli diazep. to by mnie pozamiatało i ujebało na cały dzien.przeciez to cała paka piątek plus 4 kółka z nowego blistra. powinienecs zaczynac od najmniejszych dawk ale jak jechałes na alprze 4 mg i wszedłes na klon 6 mg to już po ptokach.ważne i jedyne co możes robic teraz to trzymac sie dawki za chiny NIE PODBIJAC.nie patrz sie na żadne info z ulotek o 20 mg doba" bo to krancowe dawki które oznaczaja ,że do tego momentu producent względnie odpowiada za twe funkcjonowanie i życie a taka dawke jako lecznicza moze zlecic tylko kumaty lekarz i to w przebiegu rozmaitych chorób.
Ja mówiłem nie podbiaj bo widac z posta ,że masz skłonnosci do uzal. i łatwo możesz skonczyc na 26 mg doba--byle nie telepało.a takie akcje konczą sie kurewsko źle.
dziwne tylko,że alpra cie usypiała.. a klon nie.Alpra to własnie spidzik...I tu włąsnie widac róznicę w działaniu na organizm.
MNie w tej chwili klon spiduje strasznie jak schodze z dawek..a schodze... aczkolwiek powoli. :*)
Siste, viator!
  • 574 / 10 / 0
No ale alpra zadziała dopiero na mnie jeden raz (2mg), kolejne razy to 3mg. I brałem od 2mg (mały stres) do kilku mg (duży stres). Teraz 2mg klona nie pomaga, 4 tak samo, 6 dopiero zadziałało (niestety tolerka pewnie podskoczy po jakimś czasie :( ) w sumie nie chce brać 20mg clona mimo że jest za kilka złotych do kupienia. Alpra mnie usypiała, clon w sumie też ,ale nie tak bardzo. oNo coz tak czy tak clona muszę brać...
  • 71 / / 0
W kwesti odmóżdzania po klonach,bo trochę się przestraszyłem. Jestem uzależniony od Clonozepanum. Biorę jedynie w celach medycznych,na nerwice lękową. Generalnie biorę jedynie 1 mg dziennie. Cwiartka rano,cwiartka wieczorem,b.często zdarza mi się wieczorkiem do tego pić. Nie celowo,poprostu ktoś wpadnie z browarkiem i idziemy. Biorę klony od ponad roku. Czy w takiej sytuacji może mnie to mocno poryć? Proszę o sensowną odpowiedź.
  • 983 / 16 / 0
Od ponad dwóch lat medycznie łykam sztukę rano i sztukę wieczorem, 4mg dziennie.
Często zdarza mi się do tego wypić, zarzucić przynajmniej 4mg alpry, przynajmniej raz w tygodniu zgrzać się kodeiną. (wszystko absolutnie celowo)
Nie poryje Cię mocno, 1mg dziennie to nie dużo, pewnie już nie wsiada na pamięć?
Jasne, że trochę ogłupia ale bez przesady, a alkohol w ogóle nie ma znaczenia w tej sytuacji, tzn. jeżeli będziesz chlał jak świnia to poryje cię od alko a nie od klonów, jeżeli to browarek czy dwa co jakiś czas to luz, przy rocznej tolerancji tego klona nie poczujesz nawet jak popijesz tym piwem.
Większość userów w tym dziale, miesza benzo z alkoholem w dużo większych dawkach i jest ok.
U mnie oprócz dziur w pamięci i tłumienia emocji nie było innych objawów odmóżdżania.
Powodzenia w walce nerwicą i utrzymaniu tej dawki do oporu jeżeli już trzeba.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2011 przez bzdaddict, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 413 / 4 / 0
O stopniu porycia (pamięc,psychika.OUN) dowiadujemy sie po całkowitym wyzerowaniu, nastepnie po kilku miesiacach bez bezno, następnie po jakims roku bez żadnego benzo i INNYCH uzywek.
Szydło z worka może wyjsc jescze po 2 latach zaprzestania...mówie tu o przypadkach gdzie ktos brał benzosy min 1,5 roku, i optymalnie trzymał sie terapeutycznych dawek, ewentualnie raz sie na jakis czas "zrywał sie ze smyczy".
Jak ktos sie wpierdolił na dwa lata w koszmarne dawki i skonczył na detoksie w pasach a potem w psychiatryku (pewnikiem) to..;lepiej nie mysleć. :scared:
Niebezpieczna zabawa :-/ .
Siste, viator!
  • 71 / / 0
@bzdaddictDziękuję : ) Walczę z tym cholerstwem już sporo czasu. Bez klona bym nie wyrobił. Mam nadzieję że przy 1 mg dziennie,(czasem nawet mniej i 2 browarki wieczorem nie poryje mnie tak że wyląduje w psychiatryku. Przez rok trzymam się takiej dawki,ani razu nie miałem zadnych "odchyłów",a już wogóle nie myślałem żeby się tym naćpać. Osobiście niemogę pojąć jak można to ćpać ; ) Ale co kto lubi.
  • 655 / 3 / 0
W jaki sposób kręcicie od doktorka klona?

Bo jak mówię, że potrzebuję coś na stres to najczęściej od wielmożnego pana lekarza dostaje Xanax, który nijak mi nie podchodzi.

Mówicie że macie drgawki czy jak?
Zablokowany
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.