Glutaminę stosuje zawsze z b6 w formie P5P czyli tej aktywnej od razu
A co myślisz o stosowaniu dysocjantów pokroju pcp 3meo, pce, do gaszenia szalejącego glutaminianu ?? Albo np takiego leku jak memantyna kiedyś Berig o tym pisał że dobry do gaszenia szalejących receptorów do opioidach ale czy się nada na benzo ?
Ktoś jeszcze wspominał na forum, że dobrze na odbudowę przeoranego GABA działa tianeptyna, brana w dawkach leczniczych ofc.
Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie, powiedzcie, czy klonazepam a najlepiej relanium ( ewentualnie estazolam) dobrze komponują się z opioidami typu Adamon SR 150 , oxycontin 20 mg lub mst 30 mg?
Mam na myśli, czy po
1- eliminują ewentualny zespół padaczkowy
2- chyba najważniejsze- czy nie powodują depresji układu oddechowego ?
Mam tu na myśli normalne dawki, typu 5 mg diazepamu i 20 mg oxy.
Lub czy warto zrobić sobie jednodniowy detoks od relanium lub estazolamu ?
Będę wdzięczny za pomoc
Ad 1 zmniejszają ryzyko potencjalnego napadu drgawek po dużych dawkach tramadolu, do tego celu najlepiej nadaje się klonazepam, diazepam i ewentualnie lorazepam.
Ad 2 owszem, powodują. Zawsze łączenie ze sobą dwóch lub więcej depresantów niesie ze sobą takie ryzyko. Ale nie oszukujmy się, połowa opioidowców miesza z benzo - grunt to znać umiar i wiedzieć gdzie postawić granicę. Know your body, know your mind, know your experience.
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym jednodniowym "detoksem". ;)
1 nie wiedziałem, że oxy może wywołać padaczkę, ale nie wiem, nie mam wiedzy w temacie
Ja osobiście nie lubię mieszać. Spłycają mi fazę, a zamiast noddować (co uwielbiam ale ciężko już o taki stan) to zwyczajnie zasypiam
Kiedyś alpra dosłownie wyłączyła mi fazę po tramadolu.
Meh
PS 20 mg oxy i 5 mg diazepamu to mała dawka, o ile masz tolerke. Ale dla mnie i tak bez sensu mieszać.
zwracam sie z uprzejma prosba, o zweryfikowanie autentycznosci serbskich benzodiazepin. czy ktos probowal produkty marki hemofarm lub galenika beograd? (clonazepam pod nazwa rivotril)
Edit: Myslicie ze ile potrzeba przerwy by wróciła pełna magia klona?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.