Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 5 / 0
Dla mnie zaś najlepszy, nie odczuwam żadnych efektów ubocznych, nie przeszkadza mi w braniu kodeiny i czuję się na nim nieźle. ;)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Odstawiam paro bo nie działa po 3 miesiącach i wracam na citalopram, będzie serotoninowy kop :diabolic: i pytanie, czy 50mg to będzie za dużo? Ofkorz stopniowo bym zwiększał.
Jeśli chodzi o euforie i kopniaka to lepsza jest tylko wenla, gdyby nie te nasilone lęki byłaby idealna...
  • 1188 / 5 / 0
Lepiej zacznij od niższych dawek i stopniowo zwiększaj, bo mogą być problemy z efektami ubocznymi. 50 mg to nie jest tak bardzo dużo, czytałam o badaniach, w których stosowano dawki nawet do 60-80 mg i działało prawidłowo. Chociaż ja osobiście biorę 20 mg i działa na mnie dobrze, lęki się zmniejszyły, a głównie o to chodziło w mojej terapii. ;)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
50mg nie przekrocze bo mam jeszcze inne leki, ale już sam nie wiem, od wczoraj mam dobry humor a dziś jeszcze pobudzenie :cheesy: możliwe, że paro zaskoczyła - tylko, że zostało 7 tablet a wizyta za dwa tygodnie. Jak włącze citalopram na następny dzień jak się skończy paroksetyna to podtrzyma ten dobry stan czy się wyzeruje i znów trzeba będzie czekać na efekty?
  • 1188 / 5 / 0
Wydaje mi się, że trzeba będzie poczekać na efekty zanim będzie odpowiednie stężenie leku w organizmie. Ale próbuj, życzę powodzenia. ;)
  • 343 / 3 / 0
citalopram w niskiej dawce (10mg, pozniej 20mg) zdecydowanie osłabia u mnie działanie kodeiny, nie ima się zaś do DHC, a brane z gieblem powoduje apogeum motywacji i chęci do życia bez umiaru, zjazdu, końca, wahań nastroju i żadnych efektów ubocznych <3
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 410 / 23 / 0
paroksetyna = sedacja, fluoksetyna = aktywizacja. A jaki jest pod tym wzgledem citalopram? Bardziej na spidzika czy na uspokojenie? I w ogole gdzie mniej wiecej znajduje sie citalopram w rankingu SSRI pod wzgledem sily? (ya know, paro najsilniejsza, fluo najslabsza, a cito gdzie??)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1188 / 5 / 0
citalopram jest jednym z najbardziej selektywnych inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny. Na mnie działa bardziej uspokajająco niż aktywizująco, obecnie zwiększam dawkę z 20 mg na 40 mg, mam nadzieję, że będzie lepiej.
  • 343 / 3 / 0
bez sensu jesc citalopram w takich dawkach i ładować kode moim zdaniem ^^ albo w lewo albo w prawo
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 410 / 23 / 0
Hmm lekarz postawil mnie przed wyborem citalopram-escitalopram. Od razu wskoczyc na esci? bo to ponoc taka lepsza wersja citalopramu?
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".