ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Wybiera się ktoś może na ten festiwal? Jakby nie patrzeć ten festiwal ma wokół siebie coraz więcej rozgłosu i wśród wykonawców można znaleźć coś dla siebie. Dobrze byłoby mieć w pobliżu użytkowników nie tylko alkoholu. %-D

http://www.lastfm.pl/festival/3132605+C ... tiwal+2012
  • 64 / 2 / 0
Ja sie wybieram :-) Już w tamtym roku miałem tam być ale praca pokrzyżowała plany. Faktycznie coraz większego rozgłosu nabiera. Już nawet okrzyknięto go mianem podkarpackiego Woodstocku :-) Myślę że może być syto %-D
  • 373 / 14 / 0
ja nie wiem kto tam wjebal miedzy te studenckie zespoly exploited i decapitated ...
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 1 / 0
Byłam, nie miałam przy duszy grosza, piłam cały czas na ruinach, nie weszłam na ani jeden koncert i wcale nie żałuję :D Zebrałam mnóstwo precjoz, moja kumpela obdarowała menela wpierdolem, nie chcieli mi sprzedać Acodinu i przelizałąm chyba z pięć panienek. Ogólnie - żyć, nie umierać i do zobaczenia za rok.
  • 373 / 14 / 0
nie chce ci nic mowic , ale tu nie ma sie czym chwalic , a jest nad czym zaplakac ...
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 2 / 0
Byłem
kupiłem sobie karnet - byłem tylko na jednym koncercie, ale w sumie tylko na niego przyjechałem, więc nie żałuje ;)
Do tego okazało się, że moi znajomi mając materiał bardzo ostro przeginają z ćpaniem i niedługo będą wjebani ale whatever, ich wybór, nie żal mi ich.
A i mogę podziękować narkotykom - szukałem lufki - znalazłem całkiem fajną dziewczynę ;).
  • 56 / 1 / 0
Z natury jestem zdobywcza.

@mfighter: I niech mi ktoś powie, że narkotyki są złe ;)

Przyjechałam tam w zasadzie dla Farbenów i Exploited ale na miejscu dotarło do mnie, że nie stać mnie na wejściówkę. Rozwaliłam resztkę pieniędzy a następnego dnia znalazłam portfel z pięcioma dychami. Właśnie - nie zgubił ktoś portfela?
  • 64 / 2 / 0
Byłem na Exploited w pogo i... słabo było. Mogła by sie publika troche bardziej postarac :rolleyes: sam koncert mega. Cały festiwal również jak najbardziej na plus :-) lufki też szukałem ale dziewczyny nie znalazłem :-/

@rozowykruk: gdzie tam były ruiny i czego? tak na przyszyły rok co bym wiedział
  • 56 / 1 / 0
No właśnie w szoku byłam, że tak mało ludzi o nich wiedziało :D Meh, można powiedzieć, że tylko elita! Ale do rzeczy. Na ruinach odbyło się m.innymi spotkanie last.fm i było dość dużo jarania. Jak normalnie do Delikatesów skręcasz w prawo od głównej drogi, to na ruiny idzie się w lewo (tak, jak na kąpieliska i główną scenę). Jest o wiele bliżej, kończy się Cieszanów i znajduje się kolejna wiocha - Nowe Sioło. Dosłownie jakieś 10/15minut z buta od pola namiotowego. Są tam nawet po lasach pokitrane sracze z papierem toaletowym [sic!] i sklep monopolowy z bardzo miłą obsługą. Szczególnie ten dziadek, któy mnie wyjebał z kolejki, bo kumpel rozbił butelkę. I tak wyniosłam stamtąd chyba z 10 win :D Na ruinach poznałam także Pana Zgona. Otóż idę psi psi, leję, leję i głośno się śmieje a tu nagle słyszę chrapanie. Zakładam gacie, idę w kierunku owego szmeru a tu leży sobie gościu wśród gruzu i mamrocze pod nosem. Obudziliśmy go, okazał się Przemkiem (swoją drogą to chciałabym go teraz odnaleźć, bo facet był przemiły) i grzał z nami równo przez resztę festiwalu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.