Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3175 / 366 / 0
http://www.youtube.com/user/dopesickjoel

Historia niejakiego Joela, sporo filmików, kolejne detoxy, metadon i przemyślenie związane z ćpuńskim stylem życia.
  • 282 / / 0
belialoss pisze:
Krotki dokument na YT , Nektar Bogow.

Ale linka mógłbyś podać... http://www.youtube.com/watch?v=znXTjbwwFLg / a.a.
polecam, film moze i nie fajerwerk ale daje do myslenia
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 1111 / 17 / 0
Ostatnio widziane, nie wiem czy były:
"Permanent Midnight" (1998) z Benem Stillerem - z gatunku "dobrze zrobiona głupia amerykańska komedia". Mój ulubiony moment to początek nałogu, gdy główny bohater puka zaraz po przebudzeniu i rześki jak ptaszek przyrządza zdrowe śniadanie, po czym rusza na jogging. Później ten scenariusz trochę mu się posypał :-)

"Less than Zero" (1987) - film z potencjałem, niestety beznadziejnie obsadzony, poza kilkoma wyjątkami. Rynek narkotykowy i stosunki międzyludzkie przedstawiono cokolwiek naiwnie, acz scenografia baśniowa. Polecam obejrzeć z projektora.

"The Man with the Golden Arm" (1955) - nie trzeba przedstawiać.

"Pure" (2002) - Mike Leigh to nie jest, lecz wciąż dość ładny kawałek brytyjskiego obyczajowego kina. Szkoda, że zdecydowano się na happy end i spaprano soundtrack.

"Rush" (1991) - dobrze zagrany melodramat z nutą sensacji. Niestety twórcy postawili na wychowywanie widza i robienie zeń idioty, miast po prostu pokazać fajną historię o parze ćpunów, nawet za cenę uśmiercenia obojga. Ten film powinien był zrobić Tarantino.

Co do "Gridlock'd", moim zdaniem mistrzem jest tu Tim Roth, nie Tupac. Ten drugi to naturszczyk. Ale film OK w swojej klasie.
"Candy" na pewno już było, uwielbiam fragment z kradzieżą okularów i sprzedażą lodówki. Oraz moment, gdy chemik pokazuje "żółtego Jezusa" ze swego laboratorium.
  • 3175 / 366 / 0
[ external image ]
Black Metal Veins

Grupa blackmetalowców i ich znajomych, hera, crack. Film dokumentalny, dosyć bezpośredni. Jest na torrentach.
  • 489 / 5 / 0
leiche pisze:
"Permanent Midnight" (1998)

Jakoś nie mogę go pobrać, żaden torrent nie chce ruszyć, a peb i darkwarez przeterminowane linki. Masz kto jak pomóc?
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 1241 / 8 / 0
oj uwazalbym z tym filmem zwlaszcza osoby mieszkajace nie w polsce a np. w UK bo filmik ma tylko 3 zrodla ... byc moze to podstawiony serwer a potem przyjdzie list od adwokata z gruba kwota do zaplaty albo zaproszenie do sadu ...
  • 489 / 5 / 0
Nawet nie wiedziałem, że takie rzeczy się w internecie dzieją. Leiche, jakbyś miał chwilę, to napisz jak zdobyć Permanent Midnight. Może jakiś upload, jak masz dobry internet, 600.700 MB, do godzinki, wspomóc forum, ukulturalnić.
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 3175 / 366 / 0
Film jest na chomikuj.pl
  • 264 / 2 / 0
Oglądnąłem Black Metal Veins, film mnie dość mocno zszokował i sam w sobie jest dobrze zrobiony, polecam.
Nie ma złych i dobrych doświadczeń, wszystkie są obojętne, ale każde jest potrzebne.
  • 1241 / 8 / 0
wystawilibyscie jakiegos rara z haslem z tym filmem dla kolegow z forum he ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.